Gamepad - +/- 150 zł

Witam.

Szukam pada do PC. Naszło mnie na zagranie w serię Dark Souls, jednak jedynka jest niegrywalna na klawiaturze i myszce. Co polecacie ?

W rękach miałem i pada od PS3 i od Xboxa 360, chyba bardziej w gusta trafia dualshock 3, chociaż sam już nie wiem.

Może warto zainwestować w pada od PS4? Chcę zakupić coś na lata, a nie żeby padło po roku/dwóch.

Obojętnie czy na kablu, czy bezprzewodowy - tak mi się przynajmniej wydaje ;D

Polecam Xbox360 do PC bezprzewodowy

Xbox 360 - przewodowy.

Z bezprzewodowym za duzo zabawy jest.

Natomiast słyszałem ze z padami od Sony bywają problemy ze sterownikami.

Dołóż i kup pada od PS4. Zainwestujesz więcej ale nie pożałujesz.

PS3 Pad? Pada PS3 można bez problemu podłączyć do PC przy pomocy kabla i programu Better DS3 + sterownik od MotionJoy. No ale to tylko emuluje pada x360. Osobiście nigdy nie miałem problemu, bo sam mam takie coś.

x360 pad? Spoko opcja ale mi się on nie podoba. Kupować tylko przewodowego, jeśli ktoś go woli.

PS4 Pad? Tego bym nie kupił nigdy z powodu ścierających się gałek, no chyba ze kupisz sobie dodatkowo nakładki a to cena 10-20zł więcej. Chociaż offcialnie działa z PC

Nie kupuj zamienników padów bo możesz mieć problemy w niektórych grach. Np podróbka x360 pada.

@milt3k

Dlaczego niby z bezprzewodowym jest dużo zabawy?

Jak do PC to chyba pad od XKlocka jest najlepszy bo jest najmniej problemów z kompatybilnoscia w grach.

Tak jak przedmówcy, pad od Xboxa 360. Za 140zł kupisz pada + gówienko które do PC podłączasz dzieki czmu pad działa bez problemu (cena z mediamarkt/expert)

http://www.morele.net/gamepad-microsoft-xbox-360-wireless-controller-black-jr9-00010-do-pc-i-xbox-360-odbiornik-do-pc-w-zestawie-377318/ < takie coś, ale u mnie było o 20zł tańsze jak już wspominałem.

Ja kupiłem za 160 zł bezprzewodowego xboxa 360. Jest świetny, każda gra bez komplikacji śmiga, baterie przetrzymały mi od lutego do zeszłego tygodnia a grałem dosyć często na nim. Wygodny i bezprzewodowy to bezprzewodowy, nie boję się o kabel, mogę spokojnie grać z łóżka. Zdecydowanie polecam X.

Xbox 360 - przewodowy.Z bezprzewodowym za duzo zabawy jest.Natomiast słyszałem ze z padami od Sony bywają problemy ze sterownikami.

Co?, ja rok temu kupiłem bezprzeowodowy Gamepad xboxa 360 do PC'a i zero problemów było z nim!

Tak, ale jedyny minus takiego gamepada jest to że baterie są lipne i jest on ciężki przez nie.

Poza tym baterie lub akumulatory jeśli się je ma to te nie trzymają długo. Mowa o padzie bezprzewodowym od x360.

Dlatego posiadam pada PS3 z sterownikami/emulatorem MotionJoy.

http://www.ceneo.pl/9626965 ja akutalnie posiadm tego okolo 1,5 roku sprawuje sie idealnie zadnych komplikacji w grach. moge śmiało polecić go i drozsze odpowedniki z tej serii logitecha .

@Vemar

Chyba "trochę" przesadzasz. Pad ciężki przez baterie? Nie popadajmy w skrajności, baterie nie ważą nie wiadomo ile. xd

Wiadomo ze baterie to baterie i trzeba je czasami wymieniać, ale nie jest tak ze rozladowuja się co chwilę. Zresztą coś za coś - albo wygoda i nie pierdzielenie się z kablami albo kabel i brak potrzeby kupowania baterii.

Zdecydowanie pad od Xbox'a 360 - jest o wiele wygodniejszy niż ten z PS3.

@Vemar nigdy nie używał pada od xboxa na pcecie mi sie wydaje i teraz glupoty pierdzieli.

Bierz pada od 360, ja gram na nim we wszystko poza graniem przez siec, nawet w fpsy (singleplayer), bo to wieksza zabawa i ogolnie bardziej komfortowa rzecz (gram na najwyzszych poziomach, wiec wiem co mowie)

@Vemar nigdy nie używał pada od xboxa na pcecie mi sie wydaje i teraz glupoty pierdzieli.Bierz pada od 360, ja gram na nim we wszystko poza graniem przez siec, nawet w fpsy (singleplayer), bo to wieksza zabawa i ogolnie bardziej komfortowa rzecz (gram na najwyzszych poziomach, wiec wiem co mowie)

Miałem pada x360 na pc i x360. Ale jeśli chodzi o wersje pada to tylko przewodową, bo bezprzewodowa wersja jest lipna, a miałem obie wersje w ręce i grałem na nich.

To jaki pad (DS3 czy x360) to juz kwestia wygody.

@VemarChyba "trochę" przesadzasz. Pad ciężki przez baterie? Nie popadajmy w skrajności, baterie nie ważą nie wiadomo ile. xdWiadomo ze baterie to baterie i trzeba je czasami wymieniać, ale nie jest tak ze rozladowuja się co chwilę. Zresztą coś za coś - albo wygoda i nie pierdzielenie się z kablami albo kabel i brak potrzeby kupowania baterii.

Akumulatorek w DS3 jest nadal lżejszy i na moje oko trzyma dłużej.

Pad Xbox 360 nieco ponad stówke kosztuje kupiłem bezprzewodowy, czarny. Bezapelacyjne najlepszy pad jaki istnieje.

Posiadam tego pada http://www.ceneo.pl/9626965 i jestem zadowolony z użytkowania polecam :D

@Natsu

Sam kupiłem z 6 lat temu pada jakiejś "hałowej" firmy za 80zł (bodajże mediatech) i do tej pory działa elegancko, a swoje juz przegrał (fifki, slashery itp.)

Jak się umie o coś zadbać to wszystko wytrzyma dłużej.

Jeśli jednak kolega ma na tyle funduszy to niech kupuje pada od X360 bo z innymi potrafią być problemy typu gra nie rozpoznaje pada itd.

Ja osobiście polecam pada od xbox-a 360 przewodowy sam go posiadam i jest bardzo wygodny i dobry w użytku polecam do niego sterowniki xbcd :)

Ja sam go kupiłem za 120zł u siebie w mieście przewodowy bo bezprzewodowe 180zł

Tak więc polecam :)

Dzięki Panowie za szybkie odpowiedzi :)

Zdecyduje się na pad od xboxa. Tylko jeszcze nie wiem czy na kablu, czy nie. Zakup prawdopodobnie w komputroniku, a z tego co widzę, to cena podobna.