Gameranger

Witam, chciałem razem z kolegą pograć na przykład w takiego Age of empires 1 przez gamerangera, ale jest mały problem. Otóż jak zaczynamy grać to wszystko wygląda okej, malutkie laggi, delaye etc, jednak zawszę po jakichś 5 minutach gry naglę gra nam się zatrzymuje, żaden crash, error itp, po prostu gra wygląda jakby dostała pause i za nic nie możemy wznowić rundy, jedynie co możemy to zacząć nową i znowu pograć 5 minut.

Spróbuj innego programu, Tunngle. Pamiętam, że kilka lat temu grałem dzięki niemu razem z kuzynem i wszystko było cacy. Ewentualnie zostaje jeszcze Hamachi.

Tez mialem rozne problemy z gamerangerem, tunngle mnie nie zawiodl . Na stronie tunngla zawsze jest strona z rozwiazaniami problemow do danej gry , ktore najczesciej pomagaja.;)

Ok więc spróbuje Tunngle i powiem co i jak.

P.S Hamachi to jest chyba najgorszy program aby razem w coś pograć, bo nawet pamiętam że jest problem aby dołączyć do 1 pokoju ;p

Ja tam często grałem przez hamachi i nigdy nie miałem problemów.

Po prostu trzeba pamiętać, że hamachi jest często blokowane przez zaporę lub antywirusa.

Mógłby mi ktoś polecić jakiś najprostszy sposób aby w Tunngle żółta obojętna minka zamieniła się na zieloną? Sprawdzałem już na forum ale każdy z tych sposób jest zbyt skomplikowany jak dla takiego laika jak ja.

A sprawdzałeś czy możesz grać z kumplem na tej żółtej mince? Ja czasem jak z kumplem gram to obaj mamy tą żółtą minę i w niczym nam to nie przeszkadza.

Nie, nie próbowałem jeszcze ale jest duża różnica grania z żółtą minką? Jakieś laggi, delaye czy crashe mogą występować ?

Witam, chciałem razem z kolegą pograć na przykład w takiego Age of empires 1 przez gamerangera, ale jest mały problem. Otóż jak zaczynamy grać to wszystko wygląda okej, malutkie laggi, delaye etc, jednak zawszę po jakichś 5 minutach gry naglę gra nam się zatrzymuje, żaden crash, error itp, po prostu gra wygląda jakby dostała pause i za nic nie możemy wznowić rundy, jedynie co możemy to zacząć nową i znowu pograć 5 minut.