Gazetka mmorpg.org.pl

nie wymagaj pisania recek wg. twojego ( a raczej cd'actionowego) schematu, nawet w cda mają swoje style. BTW. wg. mnie ,,pismo'' upadnie po pierwszym wydaniu, bo już nie będzie o czym pisać :)

Zuuker ma trochę racji. Wolałbym zrobić liste gier ,które nie są na naszej stronie (www.mmorpg.com) i aby każdy redaktor przetestował każdą i dodał opis na stronę. Jak mówiłem, miał być nowy interfejs, dział P2P, projekt EMO , wikia mmo i jeszcze coś :P ,a my zabieramy się za nowe rzeczy ,które i tak nie wypalą.

Nowy cms jest gotowy, dzial p2p będzie gdy wprowadzimy cms na strone, emo jest gotowe tylko brak gier w bazie danych -.- Co do redaktorów to mogliby popatrzeć na spis, wyszukać gry bez opisu i ten opis zrobić. Proszę tylko nie mylić opisu z recenzją

ventis btw nie wiem czemu ale strasznie dzialasz mi na nerwy swoich wywyzszajacym sie stylem wypowiedzi. jestes na forum krocej niz my wiec wez sie nie teguj tylko dlatego ze masz moda. hmm teraz bedzie 10% za offtop + 15% za to ze wiedzialem ze robie offtop czyli razem 45%, jeszcze nie zakaz pisania :D i btw ostatnie literki twojego posta zabrzmialy tak jakbysmy mieli po 5 lat, napisales chociaz JEDNA recke na tym forum?:D

Skoro to dla Ciebie jest wywyższanie się to nie wiem jak mam pisać. Staram się pisać normalnie,a to że są na tym forum osoby mylące opis z recenzją to nie moja wina. Jeżeli zaś chodzi o range moda to nie czuje się z tego powodu lepszy. Racja nie napisałem recenzji może dlatego że nie jestem redaktorem jak i też jakoś specjalnie dobry z polskiego -.-

Według nich piszemy nie recenzje gier, a bardziej ich opisy i w/g nich są za krótkie.
Staram się pisać normalnie,a to że są na tym forum osoby mylące opis z recenzją to nie moja wina.
Masz tu oczywiście racje. Jak wspomniane jest powyżej w wiekszości w spisie mmorpg.org.pl znajdują się Opisy gier a nie ich recenzje ... myśle ze nawet Chmarus czy redakcja tego serwisu się tu zgodzi z Vettis. Proszę zwracać uwagę również na długość opisu/recenzji. Tekstu na 0,5 strony a4 nie można nazwać recenzja najwyżej mini recenzja.

Ta, Ventis ma w 100% racje. Niech ekipa Maca uzupełnia portal w brakujące opisy a pisanie recenzji zostawcie Achillesowi i jego ludziom. Tak jak pisałem - robią to dobrze, wręcz wzorowo. A opisy na portalu są już stare, pożółkłe albo w ogóle ich nie ma - tym trzeba się zająć. I w jednym i w drugim można się nieźle wykazać, więc nie widzę problemu :)

Ktos z tym platnym magazynem niezle polecial.

Czesc jestem graczem i chce zrobic czasopismo o mmo! Nie mam kasy, ale jak chcecie to mozecie wydrukowac mi pare tysiecy numerow. Pozdrawiam!

Co do opisow i recek...To fakt. Na stronce jest wiecej opisow i nikt nie zaprzeczy. Na forum jest juz lepiej, ale tez czesto piszacy myla te dwa rozne rodzaje tekstow.

Ja proponuję zrobić specjalny dział na forum dla tej gazetki dostępny tylko dla jej twórców oraz jeden dostępny wszystkim.

PS: Nie chcemy robić konkurencji dla Art of MMO, chcemy stworzyć pismo o innym charakterze.

PPS: A jako redaktor jak mogę dodawać newsy na stronę?

Jedynym problemem jest chyba male zareklamowanie forum i jakos malo uzytkownikow ktorzy sie udzielaja , wiekszosc to modzi/redaktorzy/admini/uzytkownikow (kilku- kilkunastu) reszta jakies acc zrobione na napisanie po porade o mmo i narax .

Moim zdaniem do dzialow posczegolnych gier powinni byc dobrani gracze ktorzy znaja sie na grze porzadnie , maja czas pisac poradniki o grze/filmiki jakies , a nie puste tematy ktorymi prawie nikt sie nie zajmuje .

To tyle z mojej strony GL w pismie :D

Czekam na recenzje i proponuję zrobić dział tylko dla redaktorów gazety. Mój e-mail- mjcc@tlen.pl Tam wysyłać recenzje. Kiedy recenzji zbierze się z 5 wydam numer. Mile widziane także poradniki i przemyślenia :-D

Temat jest już znany stałym bywalcom, moderatorom i adminom, więc pora zaprezentować go wszystkim.

Otóż, ostatnio wpadłem na pomysł stworzenia gazetki o grach MMO prowadzonej przez użytkowników strony. W związku z tym szukam redaktorów, którzy regularnie wysyłaliby do niej teksty (recenzje, poradniki, artykuły itd.). Oczywiście do takiej gazetki każdy mógłby wysyłać tekstu, ale lepiej mieć także pewną ekipę, aby nie było tak, że w jednym miesiącu jest cały wysyp tekstów, a w drugim istna pustynia. Oto i obecna redakcja oraz trochę niżej wymagania dla redaktorów:

Redaktor naczelny: Mac70

2 redaktor naczelny:

-brak (jeśli mateki nie będzie 2 redaktorem naczelnym na jego miejsce może ktoś wejść, na razie proszę ustawić się w kolejce)

-maketi (w zależności od jakości pierwszego napisanego tekstu)

Redaktorzy:

-mateki (w zależności od jakości pierwszego napisanego tekstu)

-crraked

-R3m4ke

-Hidaneks

Redaktor techniczny: Mac70

Redaktor graficzny (w sumie tylko na pierwszy numer oraz pomoc w razie czego): brak

Wymagania na stanowisko 2 redaktora naczelnego:

-mieć co najmniej 13 lat

-pisać z polskimi literami, możliwie bezbłędnie

-mieć doświadczenie w pisaniu tekstów (wystarczy to z lekcji polskiego, ale 4 w 1 gimnazjum to absolutne minimum)

-umieć pracować zespołowo

-mieć czas wolny (co najmniej na napisanie 2-3 tekstów na numer)

Wymagania na stanowisko redaktora:

-pisać z polskimi literami, możliwie bezbłędnie

-mieć doświadczenie w pisaniu tekstów (jeśli napisaliście jakiś do mmorpg.org.pl i mi się spodoba to wystarczy)

-mieć czas wolny (co najmniej na napisanie 1 tekstu na numer, ale zalecane 2)

Wymagania na stanowisko redaktora graficznego:

-tu akurat liczę na pomoc adminów z redakcji mmorpg.org.pl ;)

PS: Przy okazji piszcie, jak można by było nazwać gazetkę.