Gdzie kupić 2 dodatki?

Witam, gram w GW 2 i przymierzam się do zakupu dodatków. Na ich oficjalnej stronie są strasznie drogie. Gdzie można je kupić bez wyłapania bana?

https://www.guildwars2.com/en/retailers/#Poland-physical
Przeglądnij tutaj, na np. fabrykakluczy masz 75+105zł, może jest gdzieś taniej, możesz poszukać, też z listy innych krajów, ja np. na DLgamer kupowałem, pakiet obu za 45euro(heh myślałem, że taniej), a teraz jest 44 euro :D. To chyba taniej na fabryce.

NA cdkeys.com masz 45 i 97.

Nie banują za klucze z tej strony?

Te bany to mit nie wiem nawet przez kogo wymyslony … Gram od beta testow w ta gre i uwierz nie widzialem ani jednego bana za klucze z legalnych sklepow ( nie mowie tu o g2a czy kinguin bo tam moza kupywac od prywatnych osob jak naallegro )… Kiedys jeden GM napisal ze “nie kupujcie z nie oficjanlnych zrodel bo klucze te moga pochodzic z kradzionych kart” no i niektore “slabo” myslace osoby podpielo pod to wszystkie sklepy z keyami ktore nie byly na liscie Areny… A GM chodizlo o portale typu allegro,g2a czy kinguin gdzie faktycznie nie kupuejsz od firm a od osob prywatnych… Uwierz przegladam forum oraz redity gw2 i przez 6 lat nie widzialem zadnego potiwerdzonego info o banie za kopie gry od “legalnego” keyshopa ( raz pojawil sie placzek ze niby dostal bana za klucz cdkeys a tak naprawde okazalo sie pozniej ze kupowal golda od gold selerow ) Takze po za tym jednym fake info 6 lat nic… Ale ofc niektorzy nawet na tym forum nie potrafia czytac ze zrozumieniem lub wlasnie nasluchali sie od innych i ostrzegaja . A jak poprosisz ich o jaki kolwiek dowod na takeigo bana nagle nie ma nikogo…Dla mnei tkaie osoby to sa idealne przykaldy plaskoziemcow. Wszedzie spisek ale jak poprosisz o chociaz jeden najmniejszy dowod nie ma zadnego… Na tej samej zasadzie dzialaja lduzie ktorzy krzycza o banach w gw2 … “Bo kolega mi powiedzial , a skad kolega wie od kolegi…”… itd

ps. kazda myslaca osoba wziela by pod uwage ze taki sklep cdkeys.com sprzedaje klcuze do kazdej istniejacej gry ( wow, gw2,final14 i praktcyznei kazdego mmorpg jaki wyszedl ). Wiec idac tokiem mys;lenia “inteligentow” sry ale inaczej tego nazwac nie moge w jaki sposob ten sklep istnieje od 10 lat ? Skoro sprzedawali by klcuze za ktore mozna dostac bany ( z kradzionych kart ) to w inych grach tez reszta powina dostac bany czyz nie ? A jakos dziwnei placz jest tylko o gw2… Czyli wychodzi na to ze wszytski klucze kupuja legalnie a te akurat z gw2 kradna … Parodia nie uwazasz ?

ps.2 Sam kupowalem tam WoW-a + kazdy dodtek ( od pandari ) , Finala 14 + 2 dodtaki , GW2 + dodatki , + pre padiy oraz okolo 20 inych gier … Powinna mnie dosiegnac niezliczona ilosc banow w takim razie w kazdej tej grze :stuck_out_tongue: Smiech na sali…

1lajk

Sama także kupiłam oba dodatki na cdkeys i zero problemów. Nie wiem jak tam teraz z kursem walut, ale ja PoF przed premierą kupiłam za 88 zł (!) bo GBP strasznie spadło, a na tej stronie możesz sobie walutę zmieniać.

Generalnie banują klucze/konta tylko wtedy kiedy osoba wycofa płatność. A bawią się w to typowi kanciarze. Firmom się to zwyczajnie nie opłaca (za łatwo to wykryć na masową skalę), ani szanowani (z 99% pozytywów np) sprzedający z g2a czy allegro. Ci zarabiają na czymś innym - kupują masowo gry w promocjach, czekają miesiąc, dwa i sprzedają o 20 zł taniej niż cena rynkowa. Ludzie się rzucają jak sępy, a sprzedający zacierają rączki bo zarabiają 30-40 żł na kluczu co przy setkach/tysiącach sztuk daje niesamowity zarobek i to legalnie :slight_smile:.

Stała taktyka - duże sklepy, ewentualnie g2a/allegro ale to tylko od osób z 1k+ transakcji i co najmniej 98% pozytywów (zawsze znajdą się ludzie co dadzą negatywa bo wysłali przelew w sobotę, ale zaksiegowali go dopiero po weekendzie, wiec klucz dopiero dotarł w poniedziałek, ale on chciał w sobotę grać itd).

Generalnie polecam stronkę allkeyshop.com, może nie zawsze się wszystko sprawdza (kwestia czasu, w minutę po zmianie ceny nie zawsze zdążą uaktualnić stronę), ale generalnie sprawuje się świetnie i znacznie ułatwia wyszukiwanie tanio tytułów. Nawet linka do gw2 pof zostawię ^^ : https://www.allkeyshop.com/blog/buy-guild-wars-2-path-of-fire-cd-key-compare-prices/
=============================================================================Bonus) najgłupszy negatyw jaki kiedykolwiek widziałem był na allegro o następującej treści : Borderlands 2 RU
“Skusiła mnie niska cena, ale okazało się że sprzedawca mnie oszukał bo klucz można aktywować tylko na terenie Rosji i gra jest tylko w języku rosyjskim. Zdecydowanie odradzam robienie z powyższym panem jakichkolwiek transakcji”

(jedyny komentarzy jaki ciśnie się na usta - “gościu, ale widziałeś co kupujesz, więc czemu jesteś zaskoczony?” xD)