Siemanko
Na jakim serwerze najwięcej ludu/polaków ? Gdzie warto zacząć ?
Siemanko
Patrzac na Tere to nigdzie.
W takim razie co proponujesz ?
wowa xD
Jaki spam. Zawsze najwięcej polaków było na killianie. Myślę, że to dobry wybór.
Najlepiej zacząć grać w inną grę.
Ja jestem na Killianie, mój nick to Meadi. Mogę z tobą zagrać (wczoraj stworzyłam postać)
Derp sobie przypomniał, że jest modem i daje warny. "Zaspamuję" jeszcze raz, żebyś nie wyszedł z wprawy.
Tylko killian. Na dobrą sprawę jest to ostatni serwer w terze, gdzie zostało jeszcze trochę osób - niezbyt wiele niestety. Polecam zainteresować się mmo, które nie jest wymarłe np blade and soul, albo black desert.
Jak chcesz grać w Terę to tylko na Amerykańskich. Inaczej sobie odpuść.
Dostac warna za szczera odp dotyczaca gry... Serio?
Taka prawda o grze Tera Online. Kiedys ta gra miala sens, silne Bamy itp co chwile nerfione po zejsciu na f2p ... Klasy pod postac tylko zenskie... Nic w tej grze sie nie dzieje. Polecam marnowac czas na cos kepszego bo jesli pojdziesz na amerykanski server to ping cie zniszczy bo jest odczuwalny no chyba ze chcesz slepo klepac zwykle mobki.
Ps. Osoba ktora dala mi warna za spam powinna sie wytlumaczyc bo to chyba jakies przerosniete ego i nadgorliwosc ... A wiadomo co mowia o nadgorliwosci.
Zgadzam się z moim przedmówcą. May ma racje. Nie warto zaczynać grać w Tere, z tych powodów jakie wymienił. Pisałeś w swym poperzednim poście, że Revelation Online Ci nie odpali, więc może coś przeglądarkowego? Np. RuneScape.
z Terą jest aż tak źle jak piszecie ?? Czy to tylko wypowiedzi osób które nie mają wiedzy o tej grze ? Osobiście słyszałem ostatnio że gra rozwija się i graczy przybywa a nie ubywa no chyba że to były złe informacje. Po drugie TERA jest w każdym TOP 10 najlepszych gier MMORPG od czasów kiedy wyszła więc to świadczy chyba o tym że gra nie jest straszna jak piszecie.
Nie jest tak zła jak ją malują, jako osoba, która ma styczność z tą grą już od prawie 3 lat mogę powiedzieć, że gra miała swoje trudne chwile i nadal je ma, ale posuwa się do przodu postaciami, instancjami może nie fabułą, ale cały czas do przodu. Drugim faktem jest to, że Tera była pierwszą grą z tak dobrze rozwiniętym systemem walki w czasie rzeczywistym dlatego nadal utrzymuje się wysoko, bo produkcje ostatnich 3 lat to crap za crapem. Na NA cały czas jest dużo graczy, a od kiedy europejska wersja poratowała się steamem aktywność graczy też wzrosła. 3 dni temu razem z wejściem Valkirii weszła zmiana w dungeonach, mobach i bamach 20-65, który je znacząco utrudniła i to nawet porównywalnie do pierwszych chwil tery. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to śmiało wal na pw.
Te bamy to już tylko z nazwy. Za czasów p2p i poczatkow f2p nastały kolosalne nerfy... wszystkiego.
Nowe klasy co wychodzą to bardziej OP ....
Gra kiedyś miała klimat teraz to tylko zapchaj dziura. Jak nie masz w co grać można polatac, pobawić się.
Lvling jest szybki łatwy i przyjemny.
Nie ma nic trudnego.
W sam raz na 1 raz.
@up nie wiem czy patrzyłeś na ostatnie zmiany ale po tych kolosalnych nerfach wszystkiego weszły aktualnie kolosalne buffy wszystkiego co ma możliwość zrobienia Ci krzywdy.
Niestety to co koledzy pisza o Terze to prawda, gra ma niesamowity potencjal wrcalem prawie co kazdy sezon co pol roku sprawdzalem co sie w tej grze dzieje, Gra niby sie rozwija wychodza nowe klasy i kontent...., tjaaa i tu jest juz duzo do narzekania poniewaz gra jest tak przesycona koreanska aura ze az boli, wszystko za bardzo przesycone seksem, kazda nowa klasa ktora wchodzi ma ganderlocka na jakas panienke i jest to w przypadku ostatnich trzech klas ogromny minus ale da sie to jakos przebolec problem polega ze jak chcesz powaznie pograc w Tere to jednak wybij to sobie z glowy mowie to jako gracz ktory wierokrotnie wracal, problem polega na tym ze NA jest lepsze niz EU zawsze tak bylo i zawsze tak bedzie. EU jest malo zaludnione, serwery umieraja i jedynym dobry wyborem jest Killan gdzie jako tako idzie pograc niestety odczujesz na endgamie ze gra jest niszczona przez Europejskiego wydawce pod nazwa Gameforge czytaj (Failforge)
malo robia, wyciagaja kase i w sumie tylko o to im chodzi. Wtedy kazdy ci powiem chodz na NA tam jest o wiele lepiej, ok wszystko pieknie i spoczko NA magia lepsza gra latwiejsza przyjemniejsza wiecej graczy niz na EU ale nie daj sie zwiesci ze wszystko jest takie kolorowa tjaa tak na endgamie na trudniejszym kontentcie liczy sie kazda sekunda przed smiercia lekki lag i grupa pada co oznaczy ze twoj ping na NA jest x2 jaki i x3 wyzszy. Zaraz znajda sie osoby co ci powiedza 150 pinga dasz rade grac, to nie prawda bo takim lancerem czy archerem juz porzadnie nie pograsz nawet na tym srednim pingu ok nie chce duzo pisac ale na NA przestraszy cie ping wiec ogolnie bedziesz chcial znowu wrocic na EU dac tej grze jeszcze szanse z lepszym pingiem no i sie stalo w ten o to sposob wpadniesz w bledne kolo bo na NA gralo ci sie juz tak fajnie ze EU nalge ci zabiera ta frajde gdzie wszystko jest trudniejsze mniej eventu gorsze konto premium itp itp, wtedy zaczniesz tesknic za NA ale wiesz ze nie ma sensu zaczynac tam od nowa. Ogolnie w pozniejszym czasie konczy sie to w taki sposob ze w tym blednym kole opusicisz gre bo EU nie da ci satysfakcji z dobrej gry a NA nie da ci dobrego pingu do gry. I dlatego lepiej poszukac sobie innej gry jak Tera.
grałem ponad 2 lata na eu na Kilianie i sie zapytam, co niby ten Gameforge tam popsuł? pingi poniżej 50, złotówki ani jednej nie wydałem (zreszta jak większość ludzi zgildii) na bg często w pierwszej trójce swoim mystic-em, więc gdzie te p2w? jak goście płacą grube ojro i dostają ode mnie na pvp, to jeszcze bardziej mi sie kopara cieszy, oby takich więcej
Tu nie tylko chodzi o Gameforge oczywiscie ze sie da grac bez wydania ani centa co prawda placac wszystko latwiej. Wprowadzali duzo zmian dotyczacych dropu itp. Po prostu gra na NA jest latwiejsza i przyjemniejsza (Na Eu sie ciezej dorobic i ubrac duzo grindu), ceny wszystkie na AH sa x2 tansze jak na EU no i sama populacja, gra robie sie mega pusta na EU gra coraz mniej osob na NA gra wiecej norma zawsze tak bylo, jedynym czasem kiedy ludzi przybywa to jak teraz wydali nowa klase to ludzie wracaja sprawdzic co sie dzieje. No i sprawa z samymi eventami na EU wystepuja rzadko i czesto tematyka ida w strone cash shopu. Kiedy na NA masz co chwile jakies prezenciki za logowanie oraz eventy typu prawie co weekend x2 exp albo reputacja i tak dalej, zachecaja bardziej ludzi do gry niz Gameforge. Jedynym w miare zaludnionym serwerem jest Killan na innych najlepiej w ogole nie zaczynac. na NA populacja tez drastycznie spada aktualnie sa 2-3 serwery gdzie sa dobrze zaludnione 2 lata temu jak grales bylo 6 dobrze zaludnionych serwerow na NA a na EU bylo wiecej serwerow co prawda mniej ludu. Wkoncu polaczyli serwery i masz teraz pare do wyboru z czego Killan zawsze bedzie numer 1 jezeli chodzi o populacje jak zaczynac teraz na EU to nie Mystel i inne tylko Killan.
Siemanko