Chciałbym zaprezentować Wam grę, na która natknąłem się jakiś czas temu w Google Play, a która (o dziwo) nie zyskała większego rozgłosu. Mowa o Genesis. Darmowy*, RTS z ciekawą kampanią (w której przyjdzie nam dowodzić każdą stroną konfliktu), trybem blueetooth a także online. Do wyboru są 3 rasy i jak na pełnowartościowego RTSa przystało, wiele jednostek, budowli, ulepszeń. System sterowania naprawdę zasługuje na pochwałę, bo rozwiązany został prosto i efektywnie umożliwiając wygodne dowodzenie jednostkami.

Jedynym mankamentem jak dla mnie jest brak trybu potyczki z CPU. Jeśli chodzi o singleplayer, mamy tylko kampanię i tutorial. Sprawa ma się inaczej gdy mowa o multiplayerze. Mamy wbudowaną listę rankingową, listę przyjaciół, forum - jak dla mnie pełen profesjonalizm wykonania.

Niestety nie miałem okazji jeszcze przetestować gry przez blueetooth, a to z pewnościa jest sporym atutem Genesis. Nie ma to jak emocjonująca potyczka z kuzynem/bratem/siostrą w czasie jazdy pociagiem czy autobusem, hm?

Link do GP:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.efusion.android.client.RTS&hl=en
*Istnieje wersja darmowa Genesis FREE oraz płatna. W wersji darmowej od czasu do czasu pojawia się reklama (którą można szybko wyłączyć na X) oraz istnieje możliwość dokupienia dodatkowych map i innych dupereli dostępnych zapewne od razu w wersji płatnej.
Nie jestem właścicielem tej gry, nie staram się jej reklamować, nie zachęcam do wydawania żadnych pieniędzy. Dzielę się tylko tym, co udało mi się znaleźć w gąszczu aplikacji GP To jak? Jest ktoś chętny na mały pojedynek w Genesis? :>