Ghost Recon Online CBT Prawdziew info

CBT jest już od dawna wiem bo uczestniczę ostatnia sesja była chyba od 28-30 Stycznia grać można było od 5PM-11PM(czasu angielskiego) czyli od 17-24 w Polsce, i beta jest dostępna tylko w 3 krajach a mianowicie;

-Wielkiej Brytanii

-Niemczech

-Francji

Pytanie jak się dostałem do bety?

Proste.Ekipa Ubi pomyliła się i wysłała mi kod, napisałem do supportu bo nie wyświetlała mi się strona aktywacji kodu i wyszło, że Polska nie ma dostępu do bety ("Unsupported Country") a więc postanowiłem "oszukać" zabezpieczenie i wlogowałem się na stronę bety przez serwer proxy z niemieckiego IP i wicie co udało się!!

Co prawda pograłem tylko 5 dni(3 w poprzedniej sesji i 2 w ostatniej) ale gra jest SUPER!,przed każdym meczem jest 15 min rozgrzewki, w pierwszej rundzie zginąłem 6 razy a zabiłem raz ale już w drugiej byłem najlepszy w roomie, po dalszej grę mogę powiedzieć że jestem PRO ;D, w grze żadnego Polaka nie spotkałem ale gra wymiata, na razie mamy 2 zdolności dla każdej z trzech klas i ok. chyba 6 broni każda w trzech innych modelach, np. od bodajże 26lvl mamy Scara - H ale w trzech modelach które różnią się trochę wyglądem i działaniem( w jednej większa celność w drugiej szybkość wystrzału itp.).

Teraz niestety znowu nie mogę uzyskać dostępu do strony z profilem, ale spróbuje popróbować z proxy.

BETA trwa już od 2011 chyba listopada.

:EDIT:

Chyba macie racje bo nie mogę uzyskać dostępu do strony z przyciskiem "SPILEN!" przez niemiecki proxy, popróbuje innych albo poczekam do 5 marca i wtedy popróbuje.

:EDITx2:

Z Amerykańskiego IP też nie mam dostępu, chyba dowiemy się wszystkiego dopiero 5 marca

Jeśli czytaliście mój post w dziale news to zauważyliście że daty bety się nie zgadzają, dopiero teraz przypomniało mi się że do 24 grałem 2 dni czyli tamta sesja była w innych ramach czasowych, było to w ferie więc nie pamiętam dokładnie(w czasie ferii nie patrze nawet na dzień tygodnia).

Zapewniam że info jest autentyczne, postaram się pokazać później screena z klienta gry.

Dla autentyczności wzór wiadomości z key'em.

warn_ico.png
Double post. - Cree

post-8341-0-78778300-1328985549_thumb.pn

Mam parę pytań:

1. Czy wiadomo, kiedy będzie OBT?

2. Wytłumaczysz mi, jak to mniej więcej wygląda taka runda?

3. Jakie są klasy, czy bronie są takie same jak w grze, i czy można dawać ulepszenia do broni (np. jak w Ghost Reconie można było do Scara tłumik, chwyt albo granatnik dodć)?

Jestem strasznie zajarany Ghost Reconem, i na pewno zagram jak już OBT będzie albo kluczyki będą działały w Polsce :)

1.Chyba nie

2.Plan rundy atakujących w podboju:

-Spawnujesz się w bazie.

-I są dwa cele - obszary które trzeba przejąć i jak je przejmie twoja drużyna to pojawia się kolejny - ostatni który też się przejmuje

Obrońcy natomiast nie mogą pozwolić do przejęcia ostatniego celu, nie mogą odbijać terenów muszą bronić te co im zostały.

Z uwagi na to że gra stawia mocny nacisk na taktykę to żadko się ginie i zawsze spawnujesz się w bazie na początku planszy.

Konfrontacja wygląda tak samo tylko, że obie drużyny mają dwa tereny do bronienia i muszą atakować przeciwnika czyli:

Drużyna "A" kiedy przejmie punkt C może przejąć punkt D przeciwnika, ale jeśli go straci przeciwnik zyska dostęp do przejęcia punktu B drużyny "A".

[schemat trybu z punktu widzenia twojej drużyny: --------

Nie wiem jak nazywają się tryby gry nazwy nadałem sam.

Mapy są złożone mniej - więcej tak:

-----A--\

Twoja Baza---| -----C-----Baza Przeciwnika

Twoja baza---| -----C-----Baza Przeciwnika

-----B--/

-Podbój, jeśli schemat jest zdeformowany to prześle obrazek.

Perki dla klas:

Sniper:

Orcale- wykrywa wrogów za ścianami

Cloak - niewidzialność

Szturmowiec:

Tarcza- nasza postać bierze taszczę w rękę i bardzo szybko biegnie, przez tarczę można ją zabić ale jest trudniej, tarcza powala przeciwnika na ziemię dzięki czemu możemy go szybko zabić za nim wstanie przydatne gdy przeciwnik wybiegnie na nas z karabinem.

Zwarcie- wybuchają elektryczne przedmioty w pobliżu przeciwnika i dezorientują go .

Inżynier(Enginer)

-Pole Ochronne- wtedy szturmowca i jego kolegów blisko niego można zabić tylko wchodząc do środka pola.

-drugiego perka nikt nie używał nią miałem okazji go poznać bo cały czas grałem bardzo praktycznym polem ochronnym.

Codziennie mamy daily chllegnes, w becie dostawaliśmy za nie granaty i Gold Points(Waluta konta premium) po każdym meczu można dostać gwiazdkę która ocenia naszą grę w stosunku do rangi itp. za każdą gwiazdkę dostajemy taką paczkę zwykła,ulepszoną lub legendarną po otwarciu której dostajemy jakiś przedmiot(im lepsza paczka tym lepsze przedmioty)

Granaty kupuje się chyba na sztuki, ale bardzo łatwo zdobywa się je za lvl up'y i challegnesy.

post-8341-0-77285800-1328991988_thumb.pn

Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy system jest jak w Ghost Reconie, tzn. podkradamy się, i każdy może wytrzymać max 10 hitów, czy lecimy na kamikadze i wszyscy mogą znieść z 20 kulek?

Gra wyglada ladnie na youtube mam nadzieje ze nie zablokuja Polszy

sluchajcie, oni robia tego recona zamiast normalnej wersji bo mowia że ludzie nie beda wtedy piracili. Wg. mnie dowalą taki itemshop lub członkowstwo premium że gra bez niego bedzie katorgą

Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, nie liczę ile dostałem, ale działa to w ten sposób, że od bazy można szybko przejść do kryjówki(kryjówką jest każda ściana itp.) niedaleko punktu przejęcia lecz wtedy narażamy się na sniperów, osobiście dość często tak robiłem,po dotarciu do obszaru punktu np.B chowamy się za jakimś punktem i próbujemy zza niego wybić przeciwnika, oczywiście można za nim siedzieć i nic nie robić, ale jeśli przeciwników jest więcej ni nas na obszarze to przejmowanie się nie udaje, wtedy ktoś musi szybko wybiec wybić kilku i znowu schować, tym razem po stronie przeciwnika by celnie wybijać wrogów dopiero biegnących do obszarów.

Jak mówiłem gra mocno stawia na taktykę dlatego bieganie bez zasłony jest nie wskazane, chyba że szybko wybiegamy z kryjówki(przykład plac budowy, który jest jednak dziwną mapą na zamkniętym terenie)możemy szybko wśliznąć się pod rurami by przedostać się na polowe obszaru przeciwnika, szybko wybić i się schować.Osobiście gdy zauważę takiego kamikadze jestem w stanie go wyeliminować w kilka sekund, dlatego przy takich akcjach trzeba wyczuć moment.GRO jest jednak w dużym stopniu skradanką.

Odświeżam temat, dzisiaj wszedłem na gohstrecononline.com i mogę normalnie nacisnąć play itd. jest napisane że serwery są włączone, jeśli chcecie bym przemycił jakieś screeny to mógłbym się postarać.

Wujek, mają jeszcze wydać Future Soldiera, ale będzie on chyba tylko na konsole, i mam zamiar go kupić, a co do piracenia, to w CDA był kiedyś Advanced Warfighter, a key do niego jest na ich stronce, jak ktoś jest sprytny to na luzie uda mu się pobrać gierkę, weźmie keya stamtąd i może grać. Gierki na konsolę trudno spiracić, być może dlatego Future Soldier będzie tylko na X-Boxa i PS3.

Co do tematu: dzięki za odpowiedź, jak najbardziej przemyć screeny, a może i jakieś demko nagraj frapsem czy czym tam, i ostatnie pytanie:

wspomniałeś coś o paczkach, itemkach. To znaczy, że każdy kupuje eq na własną rękę, i ci z pro eq mierzą się z tymi, co mają noob eq? I czy jest w tej grze nabijanie lvli, i czy noobki grają z pro czy jest jakiś podział, że pro grają z pro, a początkujący z równymi sobie?

czyli GRO = BLacklight redemption...? bo z tego co napisales wynika, ze jedna od drugiej niczym praktycznie sie nie rozni??? jedynie wygladem klasami i mapami? ...........bo jak widac w blacklight jest to smao , niewidzialonsc , granaty dymne ,elektryczne, tarcza, widzenie przez sciany , tarzce chrone...tyle ze w BLR jest troszke maly realism + mega lagi....

Bladek nie rozumiem Cię w ogóle, jak tylko brat mnie dopuści do kompa postaram się zrobić kilka screenów z mapami tylko będzie to trudne bo u mnie na Win 7 jak robi się skriny w grze to wszytko jest czarne i trzeba oddzielnych programów używać.

Co do Bladka, testowałem BL:retribution też zdobyłem klucz dzięki trikowi z IP, I BL to FPS z broniami bez rozrzutu i trochę Sience Fiction, GRO jest zupełnie inny.

System meczów jes taki że naciskamy Start game i szuka nam najpierw graczy by zrobić room a później jeśli nie znajdzie istniejących gier z wolnymi miejscami, także nie ma żadnego podziału lvl i pro, non-pro, level nabija się samemu podczas gry, a eq też samemu się kupuje ale na razie jedyną przeszkodą jest blokada lvl, każda broń jest dostępna w trzech wersjach(jak już wspominałem) i można kupować aromry ale to tylko chyba dla wyglądu, każda postać ma oddzielne eq ale magazyn z itemkami jest wspólny(oddzielnie nabija się też lvl),skille też można kupować są team-skille i zwykłe.

Bladek nie rozumiem Cię w ogóle, jak tylko brat mnie dopuści do kompa postaram się zrobić kilka screenów z mapami tylko będzie to trudne bo u mnie na Win 7 jak robi się skriny w grze to wszytko jest czarne i trzeba oddzielnych programów używać.Co do Bladka, testowałem BL:retribution też zdobyłem klucz dzięki trikowi z IP, I BL to FPS z broniami bez rozrzutu i trochę Sience Fiction, GRO jest zupełnie inny.System meczów jes taki że naciskamy Start game i szuka nam najpierw graczy by zrobić room a później jeśli nie znajdzie istniejących gier z wolnymi miejscami, także nie ma żadnego podziału lvl i pro, non-pro, level nabija się samemu podczas gry, a eq też samemu się kupuje ale na razie jedyną przeszkodą jest blokada lvl, każda broń jest dostępna w trzech wersjach(jak już wspominałem) i można kupować aromry ale to tylko chyba dla wyglądu, każda postać ma oddzielne eq ale magazyn z itemkami jest wspólny(oddzielnie nabija się też lvl),skille też można kupować są team-skille i zwykłe.

od tyg wysylasz screeny moze je wyslesz w koncu bo zaczynam podejzewac , ze wszystko wymyslasz...

Masz screeny, robił mój brat bo akurat grał w GRO, jeśli myślisz, że wymyślam to pochlebiasz mi, chciałbym mieć taką wyobraźnie...

Dla własnego bezpieczeństwa ukryłem część nicku, i inne (boję się że wywalą mnie z bety).

Plik jest zbyt duży żeby załączyć dlatego spakuje w archiwum i dam linka, zabezpieczę hasłem:

"mmoforum"

Link:http://www.mediafire.com/?1by9mn523j7u12k

:Edit:

"Od tygodnia!!!" lol

Przecież pisałem że beta została zawieszona, i można grać tylko w godzinach i dnia sesji.

Przedwczoraj sprawdziłem i jest nowa sesja, Bladek naucz się czytać ze zrozumieniem bo mylisz fakty, zachowujesz się jakbyś chciał udowadniać, że zmyślam, zazdrościsz?,bo to staję się denerwujące.

CBT jest już od dawna wiem bo uczestniczę ostatnia sesja była chyba od 28-30 Stycznia grać można było od 5PM-11PM(czasu angielskiego) czyli od 17-24 w Polsce, i beta jest dostępna tylko w 3 krajach a mianowicie;

-Wielkiej Brytanii

-Niemczech

-Francji

Pytanie jak się dostałem do bety?

Proste.Ekipa Ubi pomyliła się i wysłała mi kod, napisałem do supportu bo nie wyświetlała mi się strona aktywacji kodu i wyszło, że Polska nie ma dostępu do bety ("Unsupported Country") a więc postanowiłem "oszukać" zabezpieczenie i wlogowałem się na stronę bety przez serwer proxy z niemieckiego IP i wicie co udało się!!

Co prawda pograłem tylko 5 dni(3 w poprzedniej sesji i 2 w ostatniej) ale gra jest SUPER!,przed każdym meczem jest 15 min rozgrzewki, w pierwszej rundzie zginąłem 6 razy a zabiłem raz ale już w drugiej byłem najlepszy w roomie, po dalszej grę mogę powiedzieć że jestem PRO ;D, w grze żadnego Polaka nie spotkałem ale gra wymiata, na razie mamy 2 zdolności dla każdej z trzech klas i ok. chyba 6 broni każda w trzech innych modelach, np. od bodajże 26lvl mamy Scara - H ale w trzech modelach które różnią się trochę wyglądem i działaniem( w jednej większa celność w drugiej szybkość wystrzału itp.).

Teraz niestety znowu nie mogę uzyskać dostępu do strony z profilem, ale spróbuje popróbować z proxy.

BETA trwa już od 2011 chyba listopada.

:EDIT:

Chyba macie racje bo nie mogę uzyskać dostępu do strony z przyciskiem "SPILEN!" przez niemiecki proxy, popróbuje innych albo poczekam do 5 marca i wtedy popróbuje.

:EDITx2:

Z Amerykańskiego IP też nie mam dostępu, chyba dowiemy się wszystkiego dopiero 5 marca

Jeśli czytaliście mój post w dziale news to zauważyliście że daty bety się nie zgadzają, dopiero teraz przypomniało mi się że do 24 grałem 2 dni czyli tamta sesja była w innych ramach czasowych, było to w ferie więc nie pamiętam dokładnie(w czasie ferii nie patrze nawet na dzień tygodnia).

Zapewniam że info jest autentyczne, postaram się pokazać później screena z klienta gry.