Ja posiadam gigabyte gtx 970 g1 gaming i jestem zadowolony.
1.W jej przypadku trzy wiatraki chodzą cały czas w przeciwieństwie do konkurencji, ale nie przeszkadza to i nawet ich nie słychać.
Komputer mam włączony po kilkanaście godzin dziennie i jest dobrze.
2.Nie ugięła się jeszcze, a katuje ją całkiem często. Wszystko śmiga na ultra i nawet czasem łapie się na tym by może zmniejszyć jakieś ustawienia z przyzwyczajenia
a koniec końców okazuje się, że mogę je spokojnie zwiększyć na max.
3. Mi przy katowaniu nie skoczyła ponad 63 stopnie i to chyba dobry wynik patrząc na to co się działo z poprzednimi kartami jakie miałem.
Dzieje się tak tylko w grach mmorpg jak na jednej mapie w jednym miejscu walczy ze sobą jakieś 300 osób i gra jest na ultra.
Wtedy też FPS spadają mi często nawet do 30, ale wszystko dalej sprawnie chodzi.
W takich normalnych warunkach jak wszystko śmiga na ultra to temperatura nie przekrasza mi 38 stopni, a często utrzymuje się przez wiele godzin na 33 stopniach.
4. Karta jest zbudowana solidnie, 3 wiatraki nie kołyszą się, nie świszczą, a cała reszta karty obudowana tak by człowiek paluchem nie zniszczył,
Nie ma części wyginających się i niepotrzebnie odstających.
Całość ładnie i solidnie wygląda i ma fajny świecący się napis gdy komputer jest uruchomiony.
Kolega posiada 970 od MSI i też jest to dobra karta, ale jak robiliśmy porównania na różnych grach to moja się lepiej sprawdzała ( mieliśmy różne sprzęty więc nie można się tym też kierować )