Gigabyte gtx 970 g1 gaming vs msi gtx 970 gaming vs asus gtx 970 strix

Witam, chciałbym kupić gtx 970 lecz nie wiem która z nich jest najlepsza.

Czynniki, które mnie interesują :

- kultura pracy (Cichość podczas spoczynku i grania)

- wydajność (najlepsze osiągi)

- temperatura ( jakie temperatury osiągają podczas obciążenia)

- jakość wykonania ( jakość materiałów, wyginanie się itp.)

Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam.

Ja posiadam gigabyte gtx 970 g1 gaming i jestem zadowolony.

1.W jej przypadku trzy wiatraki chodzą cały czas w przeciwieństwie do konkurencji, ale nie przeszkadza to i nawet ich nie słychać.

Komputer mam włączony po kilkanaście godzin dziennie i jest dobrze.

2.Nie ugięła się jeszcze, a katuje ją całkiem często. Wszystko śmiga na ultra i nawet czasem łapie się na tym by może zmniejszyć jakieś ustawienia z przyzwyczajenia ;) a koniec końców okazuje się, że mogę je spokojnie zwiększyć na max.

3. Mi przy katowaniu nie skoczyła ponad 63 stopnie i to chyba dobry wynik patrząc na to co się działo z poprzednimi kartami jakie miałem.

Dzieje się tak tylko w grach mmorpg jak na jednej mapie w jednym miejscu walczy ze sobą jakieś 300 osób i gra jest na ultra.

Wtedy też FPS spadają mi często nawet do 30, ale wszystko dalej sprawnie chodzi.

W takich normalnych warunkach jak wszystko śmiga na ultra to temperatura nie przekrasza mi 38 stopni, a często utrzymuje się przez wiele godzin na 33 stopniach.

4. Karta jest zbudowana solidnie, 3 wiatraki nie kołyszą się, nie świszczą, a cała reszta karty obudowana tak by człowiek paluchem nie zniszczył,

Nie ma części wyginających się i niepotrzebnie odstających.

Całość ładnie i solidnie wygląda i ma fajny świecący się napis gdy komputer jest uruchomiony.

Kolega posiada 970 od MSI i też jest to dobra karta, ale jak robiliśmy porównania na różnych grach to moja się lepiej sprawdzała ( mieliśmy różne sprzęty więc nie można się tym też kierować )

Ja posiadam gigabyte gtx 970 g1 gaming i jestem zadowolony.1.W jej przypadku trzy wiatraki chodzą cały czas w przeciwieństwie do konkurencji, ale nie przeszkadza to i nawet ich nie słychać. Komputer mam włączony po kilkanaście godzin dziennie i jest dobrze.2.Nie ugięła się jeszcze, a katuje ją całkiem często. Wszystko śmiga na ultra i nawet czasem łapie się na tym by może zmniejszyć jakieś ustawienia z przyzwyczajenia a koniec końców okazuje się, że mogę je spokojnie zwiększyć na max.3. Mi przy katowaniu nie skoczyła ponad 63 stopnie i to chyba dobry wynik patrząc na to co się działo z poprzednimi kartami jakie miałem.Dzieje się tak tylko w grach mmorpg jak na jednej mapie w jednym miejscu walczy ze sobą jakieś 300 osób i gra jest na ultra.Wtedy też FPS spadają mi często nawet do 30, ale wszystko dalej sprawnie chodzi. W takich normalnych warunkach jak wszystko śmiga na ultra to temperatura nie przekrasza mi 38 stopni, a często utrzymuje się przez wiele godzin na 33 stopniach.4. Karta jest zbudowana solidnie, 3 wiatraki nie kołyszą się, nie świszczą, a cała reszta karty obudowana tak by człowiek paluchem nie zniszczył,Nie ma części wyginających się i niepotrzebnie odstających. Całość ładnie i solidnie wygląda i ma fajny świecący się napis gdy komputer jest uruchomiony.Kolega posiada 970 od MSI i też jest to dobra karta, ale jak robiliśmy porównania na różnych grach to moja się lepiej sprawdzała ( mieliśmy różne sprzęty więc nie można się tym też kierować )

Możesz mi podać specyfikacje swojego pudła, byłbym wdzięczny.

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MH

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB

Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK

Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0

Zasilacz Corsair CS Series 650W Modular 80+ GOLD

Płyta główna ASRock Z97 PRO4 Z97

Chłodzenie CPU SilentiumPC Grandis XE1236

Procesor Intel Procesor Intel Core i5-4690K, socket LGA1150, 64bit, do 3.9 GHz, 88W, cache 6MB, BOX

Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970, 4GB GDDR5 (256bit)

Skopiowałem nazwy ze sklepu morele :P więc są te głupie białe paski.

Ale na takim sprzęcie śmigam od 5 miesięcy.

Dzięki bardzo :)

Podana przez ciebie karta od msi dobra jest jeżeli chcesz ją podkręcać.

Najlepszy wydajność będzie na Gigabyte G1 (najlepsze OC). Jeśli chodzi o kulturę pracy to MSi i Asus są na podobnym poziomie. Temperatury będą najniższe na G1, MSi i Strix są również porównywalne.

Jeśli ta karta ma być do FXa z podpisu to lepiej sobie daruj, będzie się marnować, zwłaszcza w MMO.

Najlepsze konstrukcje :

Asus Strix

Msi Gaming

Palit Super Jet Stream

Gigabyte to Wiertarka.

Najlepsze konstrukcje :Asus StrixMsi GamingPalit Super Jet StreamGigabyte to Wiertarka.

Wiertarka żartujesz sobie?

No im więcej wentylatorów to głośniej :P Fizyki nie oszukasz ;D

No im więcej wentylatorów to głośniej Fizyki nie oszukasz

Porównaj sobie temperatury i pomiar głośności :) nie wiem czy zauważysz różnice :)

no nie wiem, sam fakt, że Strix, MSI czy JetStream w idlu nie chodzą w ogóle, a to jest różnica ogromna :)

no nie wiem, sam fakt, że Strix, MSI czy JetStream w idlu nie chodzą w ogóle, a to jest różnica ogromna

Ale podczas dużego wysiłku G1 ma najniższe temp

W tej karcie od Gigabyte to sam się często łapie na ostrożności co do temperatury :P a po sprawdzeniu jaka jest faktyczna pokazuje mi 36 stopni po kilku godzinach ostrego męczenia.

W środku obudowy mam 10 wiatraków i powiem szczerze, że wątpię by asus lub msi zmieniły mi głośność pracy ;) bo to przecież różnica jednego wiatraka.

W tej karcie od Gigabyte to sam się często łapie na ostrożności co do temperatury a po sprawdzeniu jaka jest faktyczna pokazuje mi 36 stopni po kilku godzinach ostrego męczenia.W środku obudowy mam 10 wiatraków i powiem szczerze, że wątpię by asus lub msi zmieniły mi głośność pracy bo to przecież różnica jednego wiatraka.

Wiesz, że karta wychładza się do takiej temperatury po 3 minutach od maksymalnego obciążenia? Temperatury w tych 3 modelach są nieistotne, żadna nie dojdzie nawet blisko do temperatury throrttlingu.

Wybór jest prosty. Najlepsze OC - Gigabyte, najmniejsza głośność MSi i Asus.

Witam, chciałbym kupić gtx 970 lecz nie wiem która z nich jest najlepsza.

Czynniki, które mnie interesują :

- kultura pracy (Cichość podczas spoczynku i grania)

- wydajność (najlepsze osiągi)

- temperatura ( jakie temperatury osiągają podczas obciążenia)

- jakość wykonania ( jakość materiałów, wyginanie się itp.)

Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam.