Gildia Fairy Tail

Madirius czasami trzeba trochę dłużej poczekać na mail aktywacyjny, na pewno przyjdzie :)

Livo jak już napisałem na oficjalnym forum Aion'a, pożyczyłem kilka punktów od Ciebie fakt, ale żeby nie było, że zerznąłem wszystko

dodałem także kilka od siebie, poza tym szkoda, że nie skopiowałeś i wkleiłeś całości bo u nas tam w dziale 'zasady rekrutacji' jest tego trochę więcej. :)

Edytowałem pierwszy post także możesz sobie zobaczyć jak to wygląda u nas w całości

Można powiedzieć, że na 99% będę grał po stronie Elyosów, gdyż na CBT byłem po "jasnej stronie" i spodobało mi się to bardziej (walka z koboldami), a niżeli MuMu.

Przez chwilę nawet rozważałem złożenie podania rekrutacyjnego, ale zmieniłem zdanie, gdy przeczytałem, że gildia ma na celu "klimat". Łącząc to słowo z nazwą gildii (bajka w bajce...), zastanawia mnie, o jaki klimat Wam chodzi? Chcecie ponazywać postacie jak bohaterowie tamtej kreskówki, czy innych bajek (nie wiem co to, bo nie oglądałem) i bawić się w tamtą bajkę W grze? Trochę to nie ma sensu, chyba że nie zrozumiałem o jaki "klimat" chodzi. Drugą sprawą jest odłożenie starania się o najlepsze miejsce w rankingach i pozycję graczy na drugi plan. Jak nie chcecie PRZEDE WSZYSTKIM być najlepsi, to co to za legion? Rozumiem... Fajnie, fajnie, gadu, gadu, ale ta gra ma swoje cele. Oprócz tego, że miło jest spędzić czas w grze z towarzystkimi znajomymi po męczącej pracy, to jednak legion powinien mieć wymagania. Tym bardziej, że nie jest to założenie nowego klanu w jakimśtam serwerze, gdzie już jest pierdyliard lepszych, a dogonienie/dorównanie im jest niemożliwe. Przy oficjalnych wipe'ach jak ktoś tworzy gildię tylko dla "funu", to to chyba jest niepoważne. Nie- nie traktuję gry poważnie, ale dobry start gwarantuje większą frajdę w pierwszych endgame'owych sytuacjach. Można być pionierem tego serwera! Jest taka możliwość!

Mieć coś na wyciągnięcie ręki i z tego nie skorzystać - ? Dopowiedzcie sobie sami.

PS. Przepraszam za taką długą wypowiedź. Jeżeli kogoś uraziłem - wybacz mi, nie miałem tego na celu. Potraktujcie mój post jako pytanie, czy to na pewno ma tak wyglądać.

Widać potencjał - fakt, ale to chyba nie "to" żeby zadominować na serwerze.

Można powiedzieć, że na 99% będę grał po stronie Elyosów, gdyż na CBT byłem po "jasnej stronie" i spodobało mi się to bardziej (walka z koboldami), a niżeli MuMu.Przez chwilę nawet rozważałem złożenie podania rekrutacyjnego, ale zmieniłem zdanie, gdy przeczytałem, że gildia ma na celu "klimat". Łącząc to słowo z nazwą gildii (bajka w bajce...), zastanawia mnie, o jaki klimat Wam chodzi? Chcecie ponazywać postacie jak bohaterowie tamtej kreskówki, czy innych bajek (nie wiem co to, bo nie oglądałem) i bawić się w tamtą bajkę W grze? Trochę to nie ma sensu, chyba że nie zrozumiałem o jaki "klimat" chodzi. Drugą sprawą jest odłożenie starania się o najlepsze miejsce w rankingach i pozycję graczy na drugi plan. Jak nie chcecie PRZEDE WSZYSTKIM być najlepsi, to co to za legion? Rozumiem... Fajnie, fajnie, gadu, gadu, ale ta gra ma swoje cele. Oprócz tego, że miło jest spędzić czas w grze z towarzystkimi znajomymi po męczącej pracy, to jednak legion powinien mieć wymagania. Tym bardziej, że nie jest to założenie nowego klanu w jakimśtam serwerze, gdzie już jest pierdyliard lepszych, a dogonienie/dorównanie im jest niemożliwe. Przy oficjalnych wipe'ach jak ktoś tworzy gildię tylko dla "funu", to to chyba jest niepoważne. Nie- nie traktuję gry poważnie, ale dobry start gwarantuje większą frajdę w pierwszych endgame'owych sytuacjach. Można być pionierem tego serwera! Jest taka możliwość!Mieć coś na wyciągnięcie ręki i z tego nie skorzystać - ? Dopowiedzcie sobie sami.PS. Przepraszam za taką długą wypowiedź. Jeżeli kogoś uraziłem - wybacz mi, nie miałem tego na celu. Potraktujcie mój post jako pytanie, czy to na pewno ma tak wyglądać.Widać potencjał - fakt, ale to chyba nie "to" żeby zadominować na serwerze.

A widzisz, widać inni mają całkiem odmienne podejście. Popatrz na to tak - mimo że FT nie będzie moim legionem, to mamy podobne podejście. Z mojej perspektywy gra będzie wyglądać następująco: będę wchodził raz na jakiś czas, podbijał lvl, szedł na pvp czy instancje, ale spieszyć mi się z niczym nie chce. Z drugiej strony mam pewność, że będą grać w to ludzie, którzy będą spędzać w Aionie gros czasu, xpiąc, wydając kasę na gold acc, walcząc, robiąc instancje itp. Dopóki nie będę przesiadywać nonstop nad grą, nie mam szans na przebicie takich osób, zwłaszcza jeśli mają doświadczenie (a wielu będzie miało, zapewniam cię). Jak mogę liczyć na walkę z topowymi legionami? Dla mnie ważne jest to żeby zagrać raz na jakiś czas, pogadać z ludźmi itp., a osiąganie topki zostawiam innym - szkoda mi na to czasu. To takie dziwne?

@death: a co to za pytanie? Bo chyba niemożliwe jest to, że to Fantasy skopiowało te warunki, wasze posty na forum dzieli rok różnicy na ich korzyść (nawet nieco więcej jak rok). Bez obrazy, bo nie chcę się z wami kłócić, ale to co pokazał Livo jest raczej jednoznaczne...

EDIT: @2 down: nie przesadzajmy w drugą stronę, nikt nie mówi że topowe gildie to grupki egoistycznych napinaczy którzy nie próbują nawet rozmawiać z innymi poza markowaniem przeciwników.

Przede wszystkim chodzi nam o klimat, przede wszystkim nie oznacza, że bycie wysoko w rankingu i reprezentowanie pewnego poziomu chowamy do szafy. A to czy będziemy w top 10 w rankingu po prostu podchodzimy do tego z pewnym dystansem, jeżeli tak będzie to spoko, damy z siebie wszystko żeby i tak się stało, ale na pewno nie będziemy się o to zabijać w końcu to tylko gra. A pisząc o klimacie nie chodziło mi o to, że będziemy biegać z nick'ami NatsuXXXLucy i pisać na chat'cie "UWAGA UŻYWAM OGNISTEJ PIĘŚCI ŻELAZNEGO SMOKA" heh :P pisząc klimat miałem na myśli bardziej kodeks gildii i to w jaki sposób traktujemy innych członków naszej gildii. :)

Nothus wlasnie;p Nie mamy po 10 lat.Nie bedziemy bawic sie w bajke.To ze tak powiem tylko tlo.Klimat sie liczy dlatego bo po co byc w pierwszej 10 legionow ale nie moc z nikim gadac a wszyscy maja cie gdzies bo masz 2 lvle mniej i jestes gorszy?no wlasnie.kontynuujac ja naprzyklad chce dosc szybko bic lvl,chodzic na insty i byc pewnego rodzaju wyznacznikiem napewno bede dazyl do tego zeby FT bylo bardzo wysoko w rankingu.Wcale to nie znaczy ze bede walil 15 godzin dziennie.Akurat aion jest gra taka,ze jak sie wie co sie robi to w 2 tygodnie mozna wbic 50 jak sie ostro jedzie a juz bardziej spokojnie bez takiej jazdy i parcia na bycie pro w miesiac:)

@n4zArh tak wiem juz to wyjasnilem,przepraszam za moj blad.

Co do gosci u nas na forum,zarejestrujcie sie,wtedy widac dopiero caal krase forum i wszystkie tematy bo goscie widza tylko 3 tabele;p Nothus jesli chcialbys pogadac i zapytac co i jak wbij na forum zarejestruj sie i poprostu z nami pogadaj czy to na shoucie czy napisz temat o tym co chcesz wiedziec ,choc mysle ze ja i Belias(Igneel) juz wyjasnilismy wszystko.

edit,odswiezam zeby zachecic wiecej ludzi do przyjsia do nas,zerknijcie do nas na forum,widac je w pelnej krasie po zarejestrowaniu http://www.aionfairytail.pun.pl

Mniejsza o to wszystkich chętnych zapraszamy do gidlii http://www.aionfairytail.pun.pl :) :)

odswiezam:)

Zapraszamy wszystkich serdecznie do gildii mamy już 18 osób :)http://www.aionfairytail.pun.pl

Update!

Z przyczyn technicznych zmieniliśmy nazwę gildii na " Uroboros "

Wznawiamy rekrutację! Najbardziej pożądanymi klasami są: Cleric, Chanter, Assassin i Ranger.

Wszystkich chętnych zapraszamy na forum do działu " Rekrutacja " albo o kontakt w grze pod nick'ami:

-Igneel

-Satanismus

A na jakim serwerze gracie ? ;>

Nexus, wystarczy wrócić do pierwszej strony i przeczytać, albo wejść na nasze forum tam są wszystkie informacje :)

Na pewno to zrobię, ale dopiero jutro, ponieważ teraz jestem w trasie i jestem tylko mobilnie (: Pozdrawiam.

Witam wszystkich tak krótko na wstępie jesteśmy gildią Fairy Tail. Każdy kto byłby zainteresowany wstąpieniem do gildii, nawet ktoś kto dopiero zaczyna przygodę z Aion'em.

Tak dokładnie, nie robimy podziału na starych wyjadaczy i nowych graczy, przyjmujemy każdego bez wyjątku kto tylko spełni nasze warunki :)

Zainteresowanych odsyłam na forum po więcej informacji http://www.aionfairytail.pun.pl

Zapraszamy do wspólnej gry w szeregach naszej gildii Poniżej garść informacji, z którymi warto się zapoznać przed przyłączeniem:

- ogólne informacje o gildii

- regulamin gildii

Rekrutacja:

Aby dostać się do naszej gildii, należy przejść kilka kroków:

1. Zarejestrować się na naszym forum.

2. Przeczytać regulamin gidlii.

3. Złożyć podanie w dziale rekrutacji.

4. Odczekać max 24h na wynik głosowania osób uprawnionych.

5. Przejść 2 tygodniowy okres próbny.

Wymagania:

- dojrzałość (zalecany wiek 18+)

- kultura osobista

- poczucie humoru

- umiejętność gry zespołowej

- chęć gry PvP / PvE

- minimum 1st class (np. Warrior, Scout, Mage itp.)

- pozytywne nastawienie do świata i ludzi.

- duża aktywność w grze

- otwartość na współpracę i pomoc wewnątrz gildii

- zainstalowany TS3 (na fortach i grupowych wypadach pvp wymagana jest przynajmniej obecność na nasłuchu)

Rekrut, który maksymalnie w ciągu miesiąca nie spełni powyższych i poniższych warunków zostaje usunięty z gildii.

- tworzy konto na forum Aion Fairy Tail i zgłasza swój login do Guild Master'a albo Vice Guild Master'a w odpowiednim dziale.

- nie znika bez wieści, od tzw usprawiedliwień jest dany dział "Nieobecności" każde niezgłoszone zniknięcie na ponad tydzień będzie oznaczało usunięcie z gildii.

Ze swej strony oferujemy:

- miłą atmosferę, kulturalne, przyjazne i pomocne towarzystwo

- komunikator głosowy Team Speak

- forum

- regularne raidy PvE z doświadczonymi graczami

- pomoc w questach solo i grupowych

- pomoc w zdobyciu funduszy i przedmiotów w grze

- niezobowiązujący i nieprzymusowy roleplay

Więcej informacji o historii gildii i jej członkach znajdziecie na naszym forum :)

http://www.aionfairytail.pun.pl

Zapraszam serdecznie

Igneel