Gildia Manaya- Rekrutacja

Witam,

Postanowiłem wrócić do Tera Online US i założyłem gildię z powodu dość błahego (wiele gildii ma już ubranych graczy i nie zbyt pomagają innym). Gramy na serwerze Tempest Reach . Nie mamy wymagań co do poziomu, czy aktywności bo każdy z nas ma pracę czy życie rodzinne więc każdy gra na ile ma czasu. Chętnie pomagamy jeśli ktoś tego potrzebuje. Parę osób w gildii ma już spore doświadczenie. Korzystamy z Discorda na który zapraszamy. Obecność obowiązkowa podczas instancji.

Prosimy o składanie aplikacji w grze albo wejście na Discorda :https://discord.gg/yDNExFX

Zapraszamy serdecznie.

A dlaczego na NA skoro wszyscy na EU wracaja? Pingi sa ostatnio wysokie bo im serwery cos szwankuja, no i puste serwery w trakcir naszego czasu malo sie dzieje bo sprawdzalem.

A dlaczego na NA skoro wszyscy na EU wracaja? Pingi sa ostatnio wysokie bo im serwery cos szwankuja, no i puste serwery w trakcir naszego czasu malo sie dzieje bo sprawdzalem.

Może i ping jest wysoki lecz to co oferuje TERA EU to kpina pod względem NA. Wystarczy spojrzeć na Trade Brokera i aż się nie chce wracać. Ceny tam są przegięte. O nagrodach za eventy to już nie wspomnę. Sam grałem przez 2 lata na EU od początku FreeToPlay. Na EU trzeba harować żeby się dorobić a gdzie przyjemność z gry. Wracam z pracy do pracy bez jaj. Gra ma dać przyjemność a nie męczyć. A ping nie jest aż tak zły.

[...] Gra ma dać przyjemność a nie męczyć. [...]

Dokładnie, a jeśli gra sprawia przyjemność to przecież nawet nie zauważasz jak ten czas szybko mija. Tak więc, jeśli gra w TERA naprawdę sprawia przyjemność, to nie powinno być problemem siedzenie przy niej przez "X" godzin. A gra z mniejszym pingiem sprawia jeszcze większą przyjemność.

Lecz to nie wszystko. Kolejnym aspektem jest ekonomia w grze która za przeproszenie ale cholernie się różni. Np. Complete Crystalbind na NA cena to zaledwie 30g a EU jak pamiętam to sięga kilku tysięcy. Na NA kupisz Elitkę na 30/90 dni na trade brokerze a na EU raczej nie to samo ze slotami na postać. I mógł bym tak wymieniać cały czas. No chyba że się mylę.

No nie wiem czy ceny na brookerze wysokie pingi oraz godziny w ktorym gramy oni spia sa plusem dla NA. Reset jest naszego czasu o 14 no i ludzi do gry jest trudniej znalesc bo wiekszosc Polakow gra na EU. Aktualnie Tera EU nie stoi tak zle jak rok czy dwa lata temu poprawili sie no po za cenami. Moj ping na EU wynosi 20-45 max mieszkam w niemczech i tu maja serwery na NA waha sie miedzy 150 a 200 wiec prawie x3 tyle co mam na EU. Poza tym NA ostatnio pobanowala elit graczy za korzystanie z dps metrow. Drop tak samo kijowy na NA jaki EU jedynie brooker kusi. Niby NA ma wieksza populacje ale w naszej strefie czasowej tego nie widac 2 lata temu na NA a EU bylo widac roznice i NA zawsze bylo lepsze. Ogolnie dla Casuala lepiej zaczac na NA bo latwiej sie ubierzesz.

Po cholerę ten offtop? Wymieniajcie się poglądami cenowymi na priwach. Właśnie pobieram a mam tam parę postaći na 65 chyba to nie będę musiał przechodzić przez nudny lvling :D.

1.Reset jest naszego czasu o 14 no i ludzi do gry jest trudniej znalesc bo wiekszosc Polakow gra na EU.

2.Poza tym NA ostatnio pobanowala elit graczy za korzystanie z dps metrow.

3.Drop tak samo kijowy na NA jaki EU jedynie brooker kusi.

4.Ogolnie dla Casuala lepiej zaczac na NA bo latwiej sie ubierzesz.

1. Z tym może masz racje ale Polaków jest sporo nadal. I pojawiają się nowi.

2.Prawda były bany ale używanie dps metera to głupota i zniechęcanie ludzi w gildii. Bo to jest inwigilacja. Takich ludzi nie cierpię. Jak się dowiem że ktoś u mnie w gildii tego używa to wypierdole.

3. Buddy up daje lepsze rzeczy, Drop ten sam. Eventy lepsze.

4. Z tym się zgodzę jak toś ma prace i mało czasu nagranie to NA jest odpowiednie na EU trzeba trochę więcej czasu poświęcić.

I może skończmy ten temat bo to nie potrzebna lekka sprzeczka.

zapomniales jeszcze o pingu ja sie zniechecilem... bo ludzie z mniejszym pingiem zrobia wiecej dpsa w misery +12 jak my z ich pingiem na +15 z VM gearem traci sie bodajrze 25% DPSa, wszystko zalezy od klasy jaka gramy. Serwery NA zawsze byly lepsze to prawda nie bede klamal. Ok w kazdym badz razie jak znajdziecie spoko ekipke moge sie dolaczyc bo mam dwa klienty na lapie.

jeszcze jedno pytanie jaki serwer?

Spoko zapraszamy cały czas ekipa liczy 15 osób. Server Tempest Reach.

Dobrze ze TR bo tam glownie zawsze grywam.

Rekrutacja nadal trwa i musze przyznać brakuje nam dobrego tanka.

Witam,

Postanowiłem wrócić do Tera Online US i założyłem gildię z powodu dość błahego (wiele gildii ma już ubranych graczy i nie zbyt pomagają innym). Gramy na serwerze Tempest Reach . Nie mamy wymagań co do poziomu, czy aktywności bo każdy z nas ma pracę czy życie rodzinne więc każdy gra na ile ma czasu. Chętnie pomagamy jeśli ktoś tego potrzebuje. Parę osób w gildii ma już spore doświadczenie. Korzystamy z Discorda na który zapraszamy. Obecność obowiązkowa podczas instancji.

Prosimy o składanie aplikacji w grze albo wejście na Discorda :https://discord.gg/yDNExFX

Zapraszamy serdecznie.