Gildie na Desolation

Parę dni temu wbiłem 80tkę i snuję się po świecie, nie wiedząc za bardzo co robić.
Potrzebuję pomocy w ogarnięciu end-game'u tj. farmę eq i wyprawy na WvW (i trochę info, istotnych kwestiach o których jeszcze nie wiem).
Jest na Desolation jakaś gildia przyjazna noobom, udzielająca się na WvW z otwartą rekrutacją?

PS. Od razu mówię, że nie chcę się bawić w jakieś Role-Play'e.
Jestem 18+ jeśli dla kogoś to takie bardzo ważne...

Często na wvwvw widzę ludzi z gildii Conversion [siOn]

Niestety, ale z tego co widzę, przyjmują bardziej profesjonalnych graczy, z "ustawionymi" postaciami.
Coś trochę bardziej lajtowego potrzebuję, przynajmniej na początek.

@blazkowicz nie gram na Deso ale myślę, że to co napisze odnosi się do większości gildii wvwvw (albo i nawet wszystkich).

Nowy gracz, z niewielkim doświadczeniem ma praktycznie zerowe szanse na dostanie się do gildii stricte wvwvw. Większość z takich gildii albo ma już pełne squady (i co najwyżej szuka rezerwowych lub w drodze wyjątku podbiera dobrych graczy z innych serwerów/gildii). Nie wiem jak jest na Deso ale na FSP gildie hardkorowo grające wvwvw często i gęsto urządzają dla community (m.in. dla graczy nie zrzeszonych w żadnym poważnym zespole wvwvw) otwarte raidy z wspólnym kanałem na TS i w miarę ogarniętym commnaderem (dzięki temu tzw. pugaski mogą zakosztować dobrych i ekscytujących walk, pofarmić sobie loot na przeciwnikach, poprzejmować obiekty, itp.).

Radziłbym:

- szukać miejsca w gildii pvx lub takiej, która w luźny sposób podchodzi do wvwvw/spvp (które oczywiście gra ale nie hardkorowo);

- ogarnąć serwer TS community Deso;

- cieszyć się bo grasz na jednym z najlepszych serwerów, w jeden z najlepszych trybów w GW2 :)

Coś trochę bardziej lajtowego potrzebuję, przynajmniej na początek.

To po co gildia? Pamiętaj, że WvW to wojny światów, a nie gildii - bieganie z community serwera (deso ma swój ts) powinno Ci w pełni wystarczyć.

Od wczoraj jestem w Gildii "Equites Apocalypsis [EQA]", atmosfera jest bardzo przyjemna i nie maja wysokich wymagan, niestety nie pamietam nicku lidera, jesli podczas gry bedziesz widziec kogos z tej gildii to poprostu zapytaj, jesli nie trafisz na nikogo to jak wroce ze szkoly podesle ci nick do lidera lub jednego z oficerow.

EQA w większości jest na Blacktide więc i po tej stronie na WWW walczą.

Już nie gram na Deso, ale orientuje się nieco więc chyba mogę ci pomóc.

Czego szukasz, nazywa się community guild. Wystarczy wejść na jakiś border / eb bądź teamspeak / forum i zapytać się.

Na deso są dwie takie guildie

[TAG] - stworzona jakiś czas temu, z tego powodu, że nie było w tamtej chwili żadnej community guildii, a server został osaczony przez mase graczy, którzy transferowali żeby było im łatwiej wygrywać :)

[PT] - jedna z większych, pierwszych guildii community na deso, dosyć długo była "dead" ale ostatnio leader powrócił na Deso i wskrzesił tą guildie. Z tego co widziałem na forum to w tym tygodniu jak dobiją do 200 osób to przerwą rekrutacje na tydzień.

Na twoim miejscu wybrałbym PT, ale wybór należy do ciebie, a raczej w obydwu guildiach uzyskasz pomoc dla początkujących.

Parę dni temu wbiłem 80tkę i snuję się po świecie, nie wiedząc za bardzo co robić.
Potrzebuję pomocy w ogarnięciu end-game'u tj. farmę eq i wyprawy na WvW (i trochę info, istotnych kwestiach o których jeszcze nie wiem).
Jest na Desolation jakaś gildia przyjazna noobom, udzielająca się na WvW z otwartą rekrutacją?

PS. Od razu mówię, że nie chcę się bawić w jakieś Role-Play'e.
Jestem 18+ jeśli dla kogoś to takie bardzo ważne...