Gildie na serwerze Olvia

Cześć,

Szukam przyjaznej gildii na serwerze Olvia, która nie ma jakichś specjalnych wymagań czy ustalonego kierunku gry. Gra wydaje się dość chaotyczna i przydałby się na początek ktoś, kto potłumaczyłby kilka rzeczy.

Pozdrawiam

@Edit

Wygląda na to, że Olvia to jakiś channel a nie serwer :D Nawet nie wiem na jakim serwerze gram, chyba że to po prostu "EU"

Olvia to serwer a serwery podzielone są na channely, mimo tego na każdym serwerze masz te same postacie i progress, więc może wydawać się, że Olvia to taki channel. Olvia to był serwer dla początkujących jeżeli dobrze pamiętam na którym możesz grać do jakiejś daty, po niej masz wstęp wzbroniony. Nie spotkasz tam raczej super gildii, raczej nowe zaczynające, bo dłużej grający nie mogą na niego wejść.

Jeśli grasz przez steam to serendia 2 to nie oficialny channel dla ludzi z grą na steamie co do olvi gra się tam miesiąc lub do 58 po tym czasie już cię nie wpuszcza.

Odświeżam.

Skoro wszystkie te "kanało-serwery" są wspólne i na każdym mogę grać tą samą postacią to mniejsza o szczegóły, po prostu szukam gildii. Serio BDO ma tyle funkcji, którymi gra zasypuje Cię już na początku, że czuję się nimi troszkę przygnieciony i zastanawiam się jak to w końcu jest z tymi udźwigami/petami/plecakami z IS'a.

Najlepszym miejscem do szukania gildii w bdo jest https://discord.gg/aKsvsTX

Wystarczy napisać czego dokładnie szukasz, a leaderzy sami się do Ciebie odezwą z propozycjami.

Odświeżam.

Skoro wszystkie te "kanało-serwery" są wspólne i na każdym mogę grać tą samą postacią to mniejsza o szczegóły, po prostu szukam gildii. Serio BDO ma tyle funkcji, którymi gra zasypuje Cię już na początku, że czuję się nimi troszkę przygnieciony i zastanawiam się jak to w końcu jest z tymi udźwigami/petami/plecakami z IS'a.

Postaram Ci się coś uprościć (postaram się również być obiektywny, będzie ciężko) :
- Pety, no cóż trzeba mieć 4. Eventy "kalendarzyk" organizowane co chwila dają Ci nowego peta zazwyczaj jest to pingwin ( ja już zebrałem ze 3-4 a było ich więcej) więc zainwestować trzeba. Moja rada kup dwa za realną kasę to pozwoli Ci spokojnie grać resztę dozbierasz z eventów lub kupisz przez market bo teraz będziesz trochę łatwiej.

-Udźwig hmm warto mieć, sporo udźwigu można zdobyć po prostu z codziennego logowania za loyality :) Warto też czekać na promocję, kupuje się wtedy go za grosze
- Plecak na początkowym etapie wg niepotrzebny. Jak osiągniesz tak z 58 lvl to wtedy można o nim pomyśleć.

Jeśli chodzi o gildie polskie :

- XTRL (Xeno Tavern-Royal Legion)

- Zakon VII
- Jokers

i kilka pewnie mniejszych, sam musisz ocenić która będzie lepsza.

To tak na początek, bo z każdym dniem będziesz musiał myśleć o kolejnych rzeczach. Zauważyłem (wraz z pewnym znajomym), że gra powoli zmienia swój kierunek. Dostaniemy zaraz zamknięte lokacja tylko dla grup. Do tego lvl cap to 61 (dużo łatwiej go teraz wbić) a lvl 62 i więcej to dla totalnych hardcorowców oczywiście powolny prograes pozwoli CI wbić ten 62 ale to jakieś 10 mc gry :) Grind dalej będzie ważny bo potęgę swojej postaci będziesz brał z wyfarmionej kasy i z zrobionych itemów. Moim zdaniem dobry jest to kierunek aczkolwiek kur... losowy dla wielu pewnie będzie niesprawiedliwy :D no cóż taka gra a ja takie lubię :) Dużo było hejtu na temat podniesienie cen za przedmioty z IS. Wiele osób chyba nie zrozumiało, że ceny w IS za realną kasę zostają takie same ale podnoszone są ceny w marketplace za przedmioty z IS. Dobry jest to kierunek jakby rzekł Yoda. Ponieważ My Polacy będziemy mieć łatwiejszy dostęp a Niemiec czy Anglik jemu dużo to nie zmieni dalej będzie miał tyle siana ile będzie chciał :)

Jokersi odpadają bo to pvp gildia z wymaganiami a skoro zaczynasz to nie masz 400+ gs. Ja siedzę w Zakonie, sekcja 4 czyli taka lajtowa, spokojnie się gearuję by przeskoczyć wyżej gdzie już można coś powalczyć. Ogólnie ludzie z 4 sekcji spoko, chętnie pomagają, ja też jestem często na TS więc bez problemu można o wszystko pytać :)

Szukasz gildi jako nowy idź do zakonu tam ci już wyjaśnią poczekaj na sekcje 6 albo i 7 bo ich jak grzybów po deszczu wyrasta :) a tak na serio sam staraj się poznać mechanikę gry oraz co tak naprawdę chcesz robić w BDO a potem szukaj gildi taką jaka ci odpowiada pve pvp life skill trading itp

Dzięki za rady. Ogarnąłem, że chodziło o ceny na markecie, najpierw coś dokładnie czytam a później rzucam opinie :D Co do typu gildii to z góry wiem, że chcę zwykłą casualową gildię, najlepiej PvE, lubię popykać PvP ale nie jest to moim życiowym celem. Ogólnie im dłużej w to gram (Jakby to nie było oczywiste) tym więcej faktycznie ogarniam, już połapałem o co chodzi z tymi całymi amity, trading, itp., itd. No i dzięki za ten Discord, faktycznie bardzo przydatne miejsce, szczególnie dla nowego gracza.

Cześć,

Szukam przyjaznej gildii na serwerze Olvia, która nie ma jakichś specjalnych wymagań czy ustalonego kierunku gry. Gra wydaje się dość chaotyczna i przydałby się na początek ktoś, kto potłumaczyłby kilka rzeczy.

Pozdrawiam

@Edit

Wygląda na to, że Olvia to jakiś channel a nie serwer :D Nawet nie wiem na jakim serwerze gram, chyba że to po prostu "EU"