Odświeżam.
Skoro wszystkie te "kanało-serwery" są wspólne i na każdym mogę grać tą samą postacią to mniejsza o szczegóły, po prostu szukam gildii. Serio BDO ma tyle funkcji, którymi gra zasypuje Cię już na początku, że czuję się nimi troszkę przygnieciony i zastanawiam się jak to w końcu jest z tymi udźwigami/petami/plecakami z IS'a.
Postaram Ci się coś uprościć (postaram się również być obiektywny, będzie ciężko) :
- Pety, no cóż trzeba mieć 4. Eventy "kalendarzyk" organizowane co chwila dają Ci nowego peta zazwyczaj jest to pingwin ( ja już zebrałem ze 3-4 a było ich więcej) więc zainwestować trzeba. Moja rada kup dwa za realną kasę to pozwoli Ci spokojnie grać resztę dozbierasz z eventów lub kupisz przez market bo teraz będziesz trochę łatwiej.
-Udźwig hmm warto mieć, sporo udźwigu można zdobyć po prostu z codziennego logowania za loyality
Warto też czekać na promocję, kupuje się wtedy go za grosze
- Plecak na początkowym etapie wg niepotrzebny. Jak osiągniesz tak z 58 lvl to wtedy można o nim pomyśleć.
Jeśli chodzi o gildie polskie :
- XTRL (Xeno Tavern-Royal Legion)
- Zakon VII
- Jokers
i kilka pewnie mniejszych, sam musisz ocenić która będzie lepsza.
To tak na początek, bo z każdym dniem będziesz musiał myśleć o kolejnych rzeczach. Zauważyłem (wraz z pewnym znajomym), że gra powoli zmienia swój kierunek. Dostaniemy zaraz zamknięte lokacja tylko dla grup. Do tego lvl cap to 61 (dużo łatwiej go teraz wbić) a lvl 62 i więcej to dla totalnych hardcorowców oczywiście powolny prograes pozwoli CI wbić ten 62 ale to jakieś 10 mc gry
Grind dalej będzie ważny bo potęgę swojej postaci będziesz brał z wyfarmionej kasy i z zrobionych itemów. Moim zdaniem dobry jest to kierunek aczkolwiek kur... losowy dla wielu pewnie będzie niesprawiedliwy
no cóż taka gra a ja takie lubię
Dużo było hejtu na temat podniesienie cen za przedmioty z IS. Wiele osób chyba nie zrozumiało, że ceny w IS za realną kasę zostają takie same ale podnoszone są ceny w marketplace za przedmioty z IS. Dobry jest to kierunek jakby rzekł Yoda. Ponieważ My Polacy będziemy mieć łatwiejszy dostęp a Niemiec czy Anglik jemu dużo to nie zmieni dalej będzie miał tyle siana ile będzie chciał ![:) :)]()