Gildie w BDO (new world)

Witam

No i się stało łączą serwery.Wiec szybki update jakie polskie gildie jeszcze grają,i mają co najmniej 50 aktywnych. graczy.Zaczne ja od swojego serwera

Alustin

Royal Legion -xeno tawern Alliance(połączenie 2 starych gildi w jedną) mocne strony silne pvp,słabe polityka.Posiadaja też "akademie", ale za dużo się tam nie nauczysz 0 pve trochę pvp jak obsłużyć Cannon czy szybka charakterystyka klasa nic szczególnego.Ogolnie duży potencjał, ale ukierunkowany wyłącznie dla doświadczonych graczy pvp.

Reszta polskich gildi jest po prostu za mała aby stanowiła jakąkolwiek siłę czy pvp czy pve.

Jak jest zresztą serwerów?

Jest za dużo małych gildii, bo wszyscy chcą rządzić :P

Ta gra to nie jest gra dla 20-30 osób w gildii, szczególnie jeśli chce się czerpać z kontentu pvp pełnymi garściami, to też nie jest gra dla ludzi "lelum polelum" po prostu na gildie cza robić :P.

Na jordinie jest pewna polityka, są gildie które trzymają silną ręką władze na serwie, ale są to ludzie którzy ostro grindzą itd.. po prostu dużo graja.

Jest Sfora i jej akademia, Od jakiegoś czasu Sfora pnie się ku górze, czyli jakieś Questy muszą robić, jaka jest jej polityka, jakie warunki gry wewnątrz - nie mam pojęcia.

Podobno Divium Furor się pozbierało trochę ale jak się nie mylę zmienili nazwę.

Jest Cede Maiori - obecnie należę - gildia zlepiona z weteranów, ale nie hardkorowców, polityką jest zebranie podobnych sobie ludzi, pracujących a nie siedzacych po 12h in-game ale też oddani i zaangażowani w rozwój gildii, bardziej nastawieni pod pve - questy, wypady do dungów itd. - niż na zamki, aczkolwiek planują nody, jak się trochę rozrosną.

Jest niedawno poznana gildia SOR - też mała, posiada 21 członków.

Tak czy inaczej brakuje w nas polakach siły, nawet jedna gildia, która zbierze 100 bardzo aktywnych osób nie zawojuje grą... tutaj wszędzie są ciche sojusze, przekazywanie sobie terytoriów z reki do reki itd.

Alustin

ToxicTeam - żyję i ma się dobrze. Na polityce się nie znam i nie mieszam. Jesteśmy waleczni. Na razie nasza główna siła siedzi w international gildii trenując i czekając na większą liczbę aktywnych i chcących uczestniczyć w bitwach Polaków. Uczymy nowych grać. Mamy sprawnie działającą akademie w której swoje miejsce znajdują osoby chcące odpocząć trochę od walk/wojen lub dopiero uczące się gry. Nikt nie odmawia pomocy. Staramy się wspierać na każdym kroku.

Odnośnie 1 postu. Prosiłbym bez kłamstw. W walkach 1 vs 1 mamy remis. Natomiast od naszego sojuszu (czyt. gildi, w której teraz tymczasowo siedzimy) dostaliście ostatnio. Proszę o nas nie zapominać. Nadal istniejemy, rekrutujemy i rozwijamy się. Nie rozpadliśmy się jeszcze, wręcz przeciwnie idzie nam całkiem dobrze.

Odnośnie 2 postu. Może po merge uda się utworzyć jakiś silny Polski sojusz. Chociaż wątpię jesteśmy zbyt nawistnym narodem, szczególnie do pobratymców. Wolimy bić się i rywalizować między sobą niż zawalczyć o większą stawkę. Sami sobie strzelamy w stopę.

Co do toxic to niestety nieprawda, część znaczących graczy odeszło z sekcji 2, i trochę mniej ważnych też.Wiec gildia obecnie ma jakieś wewnętrzne problemy po stracie terytorium. Mam nadzieję, że się sytuacja u nich poprawia, ale nic dobrego od odeszły graczy nie słyszałem

Co do toxic to niestety nieprawda, część znaczących graczy odeszło z sekcji 2, i trochę mniej ważnych też.Wiec gildia obecnie ma jakieś wewnętrzne problemy po stracie terytorium. Mam nadzieję, że się sytuacja u nich poprawia, ale nic dobrego od odeszły graczy nie słyszałem 

Ludzie z sekcji 2 (prawie wszyscy) są albo w akademii albo w Vikingach - pewnie ktoś tam odszedł ale nikt znaczący. Problemy po stracie terytorium... że co ? Najłatwiej bajki pisać. Informacje od osób 3 takie prawdziwe. Brakowało nam ludzi do bitki to doszło do merge gildii. Teraz czekamy na merge serwerów i pomyślimy co dalej. Powtórzę gildia żyję i ma się dobrze. W momencie kiedy to piszę siedzi 60 osób na tsie.

Ty nie jesteś w tej gildii i mówisz, że piszę nieprawdę. Chyba lepiej wiem co się dzieje u mnie w teamie, na tsie bo w tym uczestniczę.

Zyziek, ale co Wam trza przyznać nie lubiani jesteście. Nawet na reddit jest temat o złych gildiach, i jest o was wspomnienie, no cóż raczej mały powód do chwały ,ale jednak jesteście

;)

https://m.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/5ct6wx/what_are_the_toxic_guilds_from_each_server/

Hahaha aż mi się przypomniały stare dobre czasy w Tera Online gdzie moja gildia też była nie lubiana bo tłukliśmy wszystkich po kolei (raz wygrywając raz przegrywając ale zawsze była zabawa). To były czasy ah rozmarzyłem się :P

a tak żeby nie było offtopu to zacnie byłoby stworzyć jedną silną gildię hardcorowców którzy by reprezentowali nasz naród (jak to brzmi jejku) ale ktoś tam u góry wspomniał, że to nie możliwe :P my tworzymy siłę tylko z nożem na gardle, to już chyba mamy we krwi.

Zyziek, ale co Wam trza przyznać nie lubiani jesteście. Nawet na reddit jest temat o złych gildiach, i jest o was wspomnienie, no cóż raczej mały powód do chwały  ,ale jednak jesteście

https://m.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/5ct6wx/what_are_the_toxic_guilds_from_each_server/

W tak dużej gildii jak nasza są różni ludzie. Często oceniają nas także po nazwie ( stare dobre przysłowie brzmi "Nie oceniaj książki po okładce"). Każdy powinien jednak samemu nas poznać i wyrobić sobie własną opinie.

Największy problem mamy oczywiście z polskimi gildiami na Alustinie, ale długo by opowiadać. Polak Polakowi wilkiem. Jeżeli Ci Polak nie zaszkodził to już Ci pomógł.

Ogólnie w głowię mam wizje jednego wielkiego polskiego community. Jeden ts dla wszystkich gildi. Utworzenie hardcorowych sekcji. Nie pozwalanie nikomu ruszyć innego rodaka. Natomiast to tylko marzenia. Chociaż może niedługo się coś zmieni. Po merge jak się okaże, że żadna POLSKA gildia nie będzie dawała rady stawiać oporu innym nacjom to może wspólny wróg (jak zawsze) nas połączy !

W tak dużej gildii jak nasza są różni ludzie. Często oceniają nas także po nazwie ( stare dobre przysłowie brzmi "Nie oceniaj książki po okładce"). Każdy powinien jednak samemu nas poznać i wyrobić sobie własną opinie.

Największy problem mamy oczywiście z polskimi gildiami na Alustinie, ale długo by opowiadać. Polak Polakowi wilkiem. Jeżeli Ci Polak nie zaszkodził to już Ci pomógł.

Ogólnie w głowię mam wizje jednego wielkiego polskiego community. Jeden ts dla wszystkich gildi. Utworzenie hardcorowych sekcji. Nie pozwalanie nikomu ruszyć innego rodaka.  Natomiast to tylko marzenia. Chociaż może niedługo się coś zmieni. Po merge jak się okaże, że żadna POLSKA gildia nie będzie dawała rady stawiać oporu innym nacjom to może wspólny wróg (jak zawsze) nas połączy !

Hej teraz się może mylę,ale czy to nie wy pomagaliscie VikingOnShoms (głównie Niemcy) odbić teren od Rl-xt? Czy to nie u was niejaki Hades pk Polaków,?wczoraj t.j niedzielę widziałem sam jak atakował graczy na world bosie.Może się mylę więc.. jak co mnie popraw. Ale niestety reputację macie co najmniej słabą. Sam w tym momencie jestem bez gildi,czekam na połączenie serwerów. Ale do Was raczej nigdy w życiu po tym co słyszałem bym nie doszedł

Hades to ogólnie czarna owca narodu, typowy kozak przez kabel wszędzie go pełno. Mimo wszystko ToxicTeam bardzo naciąga prawdę, ogłaszają różne rzeczy które czasem tak bardzo mijają się z prawdą że człowiek nie wie czy sie śmiać czy płakać. Przez kilka osób z Toxic team naprawdę rozpadło się duże polskie community teraz oni maja ambicje aby to odtworzyć ale chyba nikt głupi się na to nie znajdzie. Mniej by pisali więcej robili i spoko ale tak są tylko bajkopisarzami.

Hej teraz się może mylę,ale czy to nie wy pomagaliscie VikingOnShoms (głównie Niemcy) odbić teren od Rl-xt? Czy to nie u was niejaki Hades pk Polaków,?wczoraj t.j niedzielę widziałem sam jak atakował graczy na world bosie.Może się mylę więc.. jak co mnie popraw. Ale niestety reputację macie co najmniej słabą. Sam w tym momencie jestem bez gildi,czekam na połączenie serwerów. Ale do Was raczej nigdy w życiu po tym co słyszałem bym nie doszedł 

Tak walczyliśmy przeciwko XT jako Viking. Przecież pisałem, że to nasz sojusznik. Następna osoba, która opisuje rzeczy o których nic nie wie. Napisałem także, że nie za bardzo lubimy się z innymi gildiami polskimi na Alustinie. Oni robią to samo - pkują naszych na bossach i innych (dodatkowo mamy wypowiedziane wojny ze wszystkimi tymi gildiami, więc to nie dziwne, że walczymy ze sobą). Czy reputację mamy słabą ? Ciężko, aby inni Polacy czyt. ludzie z którymi się nie lubimy (może to za dużo powiedziane, ale rywalizujemy pomiędzy sobą) wyrażali pochlebną opinie o nas. Myślę, że inne zagraniczne gildie nie mają z nami większego problemu, przeciwnie nawet napisaliby o nas kilka miłych rzeczy.

Twoja strata. Na twoim miejscu sam sprawdziłbym naszą społeczność, a nie kierował się opiniami ludzi negatywnie nastawionych. W tym całym wielkim konflikcie wina nie leży po jednej stronie. Nie chcę mi się tobie tłumaczyć bo już oceniłeś innych po plotkach.

Hades to ogólnie czarna owca narodu, typowy kozak przez kabel wszędzie go pełno. Mimo wszystko ToxicTeam bardzo naciąga prawdę, ogłaszają różne rzeczy które czasem tak bardzo mijają się z prawdą że człowiek nie wie czy sie śmiać czy płakać. Przez kilka osób z Toxic team naprawdę rozpadło się duże polskie community teraz oni maja ambicje aby to odtworzyć ale chyba nikt głupi się na to nie znajdzie. Mniej by pisali więcej robili i spoko ale tak są tylko bajkopisarzami.

Jak naciągamy prawdę ? My robimy swoje. Rekrutujemy ludzi i wspomagamy innych tak samo jakie inne polskie community. Nie wiem z jakiego teamu jesteś, ale o was też chodzą różne ploty.

Jeśli chodzi od nasze odłączenie od XT to jak ktoś traktuje ludzi jako tych 2 kategorii to tak już jest. Już udowodniliśmy, że jesteśmy przynajmniej równi jak nie lepsi. W tym czasie odeszło też wielu graczy, którzy poszli do gildii międzynarodowych (wchodzą oni dość często do nas na tsa pogadać). Mają podobne zdanie do tamtych zdarzeń jak nie gorsze niż my.

Największym bajko pisarzem jest Pierdek, ale to już kolejna długa historia.

Robimy więcej niż Ci się zdaje. Ja już natomiast kończę tą przepychankę słowną. Pokaz siły na forum. Oczernianie kogoś patrząc tylko na jedną stronę medalu. Radzę się zastanowić nad sobą bo przez takie zawistne osoby nie możemy stworzyć mocnego polskiego sojuszu. Jak chcesz mi jeszcze coś mądrego powiedzieć to zapraszam na priv albo tsa najlepiej. Chętnie wysłucham twoich żalów i opinii. Chociaż cokolwiek nie napiszę czy powiem to i tak masz mnie z miejsca za jakiegoś kłamcę i obłudnika. To smutne, że oceniasz z góry ludzi, których nie znasz i o których mało wiesz.

Szkoda że nie mam potwierdzenia w screenach i nagraniach z ts-a pewnych rzeczy aby sprawa była jasna nie uważam wszystkich Toxiców za złych ludzi. Mam pewne żale do Was ale zostawię je sobie. Całą sprawa Toxiców to wina Tara, Hazune i Inis, Pierdek ma również swoje trzy grosze ale po podziale Xeno na Toxic zaczeło wam lekko odbijać. Nie będę tutaj wszystkiego przytaczał często bywało że jak przegraliście PVP to pisaliście że przeciwników było więcej chociaż na własnych waszych streemach ludzie wam mówili że było po równo i w tedy było hasło wyłączyć stream ludzie to widzieli. Często bywało tak że spamowaliście na servie że Toxic to najlepsza gildia pvp. Punkty pvp w czasie wojny nabijaliście na altach przeciwników i screeny wrzucaliście na fora, jak bęcki wpadały to była cisza. Choćby nawet przykład z dziś piszesz że macie region a to nie jest wasz region tylko Vikingów. Beszczelnie prosiliście Xeno Tavern o odwołanie wojny a później na forach szło info że Xeno sie was wystraszyło i was prosiło o odwołanie wojny.

Dlatego uważam że jesteście bajkopisarzami ! Tych rzeczy było mnóstwo nie będę już dalej tego ciągał

Chwila fakt jest jeden jako jedyna Polska gildia macie wojny wszystkimi innymi Polskimi gildiami,i chcesz mi powiedzieć że pragniesz pojednania narodu?Po 2 to nie jest wasze terytorium tylko Viking pomagaliscie jakby nie patrzeć Niemcom aby udupic polska gildie to się potocznie nazywa konfident i zdrajca.Tak czy inaczej dobrze słyszałem o was i rzeczywiście jesteście toxic.

Chwila fakt jest jeden jako jedyna Polska gildia macie wojny wszystkimi innymi Polskimi gildiami,i chcesz mi powiedzieć że pragniesz pojednania narodu?Po 2 to nie jest wasze terytorium tylko Viking pomagaliscie jakby nie patrzeć Niemcom aby udupic polska gildie to się potocznie nazywa konfident i zdrajca.Tak czy inaczej dobrze słyszałem o was i rzeczywiście jesteście toxic.

haha wg opisu to oni wyglądają na typowe Volksdeutsche :D

Załamałem się czytając to co napisałeś. Twój tok myślenia mnie przeraża. Nie znasz sytuacji, a psioczysz i obrażasz. Jesteśmy toxic nigdy temu nie przeczyłem (nazwa coś chyba oznacza). Wydaje mi się, że za mocno mylisz rzeczywistość z grą. Dodatkowo osoby, którym zależało na pojednaniu zostali dawno zmieszani z błotem. Między innymi przez takich ludzi jak ty. Chowanie urazy do kogoś o byle shit jest w modzie. Bardzo mnie to cieszy, że nie chcesz dojść do nas. Chwała za to. Powodzenia gildii, której będziesz członkiem. Pamiętaj, że nie możesz dojść do gildii international bo będziesz zdrajcą. Nawet nie wiesz ilu Niemców jest w Vikingach. Powiem Ci, że mniej niż polaków.

czytam kolejna drame POLSKIEGO community ;/

ludzie ogarnijcie sie, kazdy gra jak chce - jedni robia sojusze ze szfabami innni sie tego brzydza.

gra PK wiec nie ma co sie spinac. polak polaka, niemiec niemca, tutaj nie ma podzialow.

zawsze sie znajda jakies poj* ;)

czytam kolejna drame POLSKIEGO community ;/

ludzie ogarnijcie sie, kazdy gra jak chce - jedni robia sojusze ze szfabami innni sie tego brzydza.

gra PK wiec nie ma co sie spinac. polak polaka, niemiec niemca, tutaj nie ma podzialow. 

zawsze sie znajda jakies poj* 

Polacy nigdy sie ze soba nie dogadaja. Duza wiekszosc daje tez zle rady, bo ich rady/wiedza oparta jest tylko na ich doswiadczeniach a 90% polakow nigdy na samej topce nie bylo. Np. na Jordine topowi polacy grali w topowych gildiach. Ja np. gralem w Iron i byla to wysoko polozona gildia, mielismy 56+ jak juz sama topka miala 57 wiec nie najgorzej (poczatek maja).

Generalnie dla polskiego community, pomimo ze NIE DOGADAJA SIE ZE SOBA(albo dogadaja, a potem podziela), bedzie fakt ze PULA POLAKOW zwiekszy sie drastycznie - WIELKI PLUS i boost.

Podejrzewam ze jezeli istnieje jeszcze jakas HARDKOROWA (ew. Semi-hardkor) polska gildia, ktora chce walczyc o najwieksze rzeczy - to bedzie miala SZANSE na PODEJSCIE, ale nie wygrana.

Roznica miedzy POLSKIMI gildiami a NIEMIECKIMI a FRANCUSKIMI a MIEDZYNARODOWYMI:

Wszystkie gildie narodowe ograniczaja pule ludzi z ktorych mozna rekrutowac, przy czym POLACY w porownaniu do niemcow/francuzow np. WYDAJA DUZO MNIEJ NA GRE -> sa w wiekszosci mniej konkurencyjni.

Dodatkowo, gra ma topowa jak na MMO grafike, wiec czesto uswiadczysz polakow ktorzy nie moga przy maxymalnej widocznosci itd. grac plynnie, a gracze z zach. europy tego problemu w 95% nie maja.

== PRZEKLADA SIE TO NA BARDZO DUZA PRZEWAGE dla tych z zach.

Moja historia:

W IRONIE, duza czesc ludzi wydawala po min. 40e na LZY jak gralem (Maj), miala full zestaw z CASH SHOPU co przekladalo sie na to, ze:

w 4h robilismy tyle co np. polacy w 8h, bo nie tracilismy expa przy deadzie, pety all zbieraly - wykrywaly enemy, set pve powodowal szybszy koks, mniej biegania zeby go naprawic, udzwig +++ itd. itp. itp.

Ofc dzisiaj kazdy moze kupic, zmienili sie zasady (f2p - 10 e to juz f2p) + premium + mozliwosc wystawienia cash shop itemaskow na AH. Ale generalnie zasada ta sama.

kupilem BDO ale jakos nie mialem czasu na dluzsze granie, wiec nie wiem jak to tam wyglada.

ale fakt, koszty w wielu wypadkach wykluczaja Polakow... smutne ale prawdziwe.

to co maja ludzie GB, niemczykow, czy kogucikow to waluta, ktora moga wydac.

W Polsce narzekanie sie zaczyna od samego kupna orginalenj gry ... bo sa torrenty przeciez ;), ale podatki i zarobki robia swoje

zarabiajac 1.5k - 2k funciakow czy euro latwiej 100 na miesiac ( to takie min) wydac na IS niz jak zarabiasz 1200-1600 wydac 400zl ....

Polak czesto goly i nie zawsze ... wesoly

No i jak, doszliście do jakiegoś porozumienia czy nie w końcu? Chciałbym po połączeniu dołączyć do jakiejś gildii ze znajomym ale w sumie nie wiem nawet jakie są, co sobą reprezentują i jakie mają założenia, cele oraz nastawienie do graczy.

No i jak, doszliście do jakiegoś porozumienia czy nie w końcu? Chciałbym po połączeniu dołączyć do jakiejś gildii ze znajomym ale w sumie nie wiem nawet jakie są, co sobą reprezentują i jakie mają założenia, cele oraz nastawienie do graczy. 

Nikt Ci nie powie co będzie dla Ciebie najlepsze. My kiedyś byliśmy jedna gildia, ale przez dzielenie przez pewna osobę ludzi na lepszych i gorszych mamy teraz dwie. Ta osoba juz nie gra, ale uraza pozostała. Obie gildie maja podobne założenia i cele. W obu gildiach znajdziesz trochę bardziej i trochę mniej ogarniętych graczy. Natomiast moim zdaniem powinieneś sam wejść na tsa każdej i sprawdzić jak sie czujesz. Dlatego tez proponowałem Ci to wcześniej.