Gitara Elektryczna

Witam.

Postanowiłem zacząć przygodę z grą na gitarze elektrycznej więc potrzebuje pomocy w sprawie kupna mej pierwszej gitary i w sprawie pierwszych kroków grania. Cena nie gra roli bo niedługo urodzinki więc hajs będzie :). Jestem leworęczny jak co.

Prosiłbym was o pomoc w tym :).

Mimo, że to żadne forum gitarowe postaram Ci się pomóc, lecz nie zaszkodzi także zajrzeć na takowe. Wpierw mi powiedz, czy miałeś jakąkolwiek styczność z gitarą? A także przydałoby się wiedzieć ile planujesz wydać na cały zestaw (gitara, kable, wzmacniacz), a także jaką muzykę chcesz grać.

Parę razy miałem styczność z gitarą (u kumpla). Fundusz gdzieś w granicach 400-500zł. A muzyka to coś w stylu Linkin Park :). (mam na mysli te stare ich kawałki).

Cana nie gra roli - myśle "fender, będzie fajnie", fundusz 400-500 zł - myśle "jezus!, będzie trudno". Jeżeli za 400-500 chcesz coś zdziałać to będzie naprawde trudno. Sama giatara/wzmacniacz kosztuje właśnie tyle. Za ok 900 zł mój brat kupił wzmacniacz fendera(raczej wzmacniaczek bo kosztował 200 zł) i gitare washburn, która trzyma się bez problemu przez 2-gi rok. Myśle, że mniej znane firmy potrafią zrobić naprawde fajną gitarke za mniejszą cene.

Na poczatek radze cos takiego skoro "cena nie gra roli":

http://allegro.pl/leworeczna-gitara-elektryczna-piec-50w-mp3-usb-i2027766024.html

Taki zestaw ma jeszcze jedna zalete-nie utopisz zbyt duzo siana jesli uznasz ze to jednak nie jest "sport" dla Ciebie. Polecam jedynie wymiane kabla do gitary na lepszy-poniewaz te z zestawow powoduja, ze gitara najczesciej trzeszczy i wydaje rozne dziwne dzwieki-a zmiana kabla powoduje kolosalna roznice-nawet na tanim sprzecie.

Witam.

Postanowiłem zacząć przygodę z grą na gitarze elektrycznej więc potrzebuje pomocy w sprawie kupna mej pierwszej gitary i w sprawie pierwszych kroków grania. Cena nie gra roli bo niedługo urodzinki więc hajs będzie :). Jestem leworęczny jak co.

Prosiłbym was o pomoc w tym :).