Gladiatorzy Z Miasta Noży ( skrót GZMN)
Wizytówka klanu (polecam obejrzeć ) .W filmie zobaczycie również rożne elementy z udziałem WIS ( Wielcy I Silni ) które jest jednością GZMN. Wielcy I Silni to nasza poprzednia nazwa klanu z innych gier MMO
Forum:
oraz
http://www.gaming.novasociety.com/
Hymn klanu :
Nasze poprzednie godło :
Historia GZMN:
Klan powstał w 2006 roku. Swój pierwszy udział zapoczątkowała w zwykłej grze przeglądarkowej plemiona .Następnie sukcesywnie powiększała swoje doświadczenie(zarówno w grach przeglądarkowych jak i MMO ).
W grach przeglądarkowych występowaliśmy pod nazwą :
Gladiatorzy Z Miasta Noży skrót GZMN
W grach MMO(i tego typu) pod nazwą :
Wielcy I Silni
Kariera GZMN :
Plemiona-Całkowita dominacja naszego klanu na wielu światach (top1 ). Na świecie 55 jako pierwsze plemię w historii osiągnęliśmy top 1 oraz top 2 naszą akademią. Po raz pierwszy w historii tej gry akademia wraz z główną gildią zajmowały top 1 i top 2
Margonem- Dominacja świata Telawel (top 1)
Tagoria –Świat 2
top 1
top 5 - akademia
Całkowita dominacja serwera.120 zwycięstw 0 porażek (podczas bitw klanowych )
MMO :
Last Chaos – Świetna współpraca z klanem Pandonium. Tutaj akurat krótko graliśmy –tylko top 2 .
Age Of Crusanders –.Przejęcie serwera Nawet walczyć nie było z kim :/
top 1 –WIS ponad 600 osób
top 2 – Horda króla –około 20 osób
top 3….kilka osób…
Mythos
WIS-główna gildia
WIS2,WIS 3 –akademia (w tym przypadku dalsza część klanu)
Top 1 – Wielcy I Silni
Top 2 – Wielcy I Silni 2
Top 4 - Wielcy I Silni 3
Eligium -Top 1. Dominacja serwera europejskiego czyli zdecydowane top 1! Z naszym klanem rywalizowały klany z wielu państw jak np. Niemcy, Francja ..
Nasz klan jako pierwszy powstał na serwerze Eligium i to dzięki fantastycznym członkom klanu oraz wspólnej organizacji. Wyobraźcie sobie, że osiągnęliśmy niesamowitą kwotę w przeciągu 2 dni od startu serwera i nie wymagałem żadnych obowiązkowych składek > to głownie inicjatywa i wsparcie członków gildii za co jestem im wdzięczny do dziś. Następnie 5 dnia Niemcy założyli swój klan i był to drugi klan na serwie a w dniu 6 powstał klan reprezentowany przez Francję . Cieszę się, że nie tylko tym samym zareklamowaliśmy swój klan ale i również kraj. Bardzo przyjemnie się grało, ale niestety Eligium upadło i skończył się tym samym kolejny etap…
Zapowiedź :
W naszym klaanie zawsze było wielu świetnych, dojrzałych ludzi. Wspólnie przeżyliśmy wiele niezapomnianych chwil , ale tak jak w życiu tak i tutaj nie wszystko trwa wiecznie. Chcieliśmy jakoś uczcić te 7 lat naszej wspólnej gry w jakiś wyjątkowy sposób. Zawsze graliśmy oddzielną ekipą w MMO i gry przeglądarkowe . Teraz postanowiliśmy się połączyć i grać pod jedną wspólną nazwą. Dlatego też, postanowiliśmy zwołać wszystkich graczy WIS i GZMN (z tych wszystkich gier) po to aby móc po raz ostatni poczuć tą cudowną atmosferę, która trwała u nas zarówno w tych złych jak i dobrych chwilach. Chcemy „zanurzyć się” w tej grze(mówiąc kolokwialnie) już do emeryturki, gdyż głęboko wierzymy, że firma która prowadzi Lineage 2 to firma profesjonalna i honorowa a upadek gry/firmy jej nie grozi.
Po raz pierwszy (z okazji zakończenia naszej kariery- gramy do emerytury ) będziemy prowadzili rekrutacje otwartą tzn wystarczy napisać tylko krótkie podanie, które pozwoli Wam przyłączyć się w nasze szeregi. Będę starał się przyjmować każdego pod warunkiem ,że każdy spełni w tym podaniu jeden podstawowy warunek, który jest dla mnie priorytetem . Także wymagania sprowadziłem do minimum tak aby każdy mógł przeżyć z nami ten ostatni czas wspólnej gry.
Kilka dni temu napisałem wiadomość do ponad 500 osób. Już odpisało około 90 osób a z nich 73 osoby już się zadeklarowały do gry w Lineage2 po stronie GZMN.
Z pewnością większość z Was dobrze już mnie zna , aczkolwiek krótko się przedstawię tym którzy jeszcze mnie nie poznali .Dzięki temu pokrótce poznacie osobowość założyciela GZMN(Gladiatorzy Z Miasta Noży) + WIS(Wielcy I Silni), co jest niezmiernie ważne .
Kilka słów o założycielu :
Marcin lat 22.Student pedagogiki resocjalizacyjnej(obecnie piszę pracę licencjacką) > planuje również podjąć studia o kierunku psychologii ponieważ moją pasją życiową jest poszerzanie wiedzy na temat : pozytywnego oddziaływania na aspekty ludzkiej psychiki.
Jeśli chodzi o świat wirtualny to: Byłem nawet moderatorem/mentorem w grze Mythos pod nickiem Nocturnuss.Obecnie jako administrator prowadzę dwa fora o bardzo poważnej tematyce …
Przechodząc do meritum sprawy:
Cele klanu GZMN:
-Dobra zabawa
-Utrzymanie w swoich szeregach tej niesamowitej atmosfery która towarzyszyła nam przez wiele lat .
-Top 1 – Interesuje nas tylko i wyłącznie dominacja serwera. Nasi gracze przez wiele lat przekonali się, że dobra zabawa idzie w parze z dużymi wyzwaniami… w końcu gramy dla ludzi a nie dla siebie ( jak w grach single player ) , więc tutaj efekty gry muszą być widoczne w postaci grupowych sukcesów.
Co oferuje GZMN…
-Brak obowiązkowych składek, datków na klaan (cenimy sobie głównie przyjaźń dla której gramy, to nie gold (kasa)jest ważna lecz ludzie z którymi się przebywa) !
-Rangi w klaanie ,które będą przyznawane jedynie za pomoc w współtworzeniu silnego i zgranego legionu GZMN. Będą przyznawane również odznaki i stanowiska
- forum www.gzmn.pl
- Wideokonferencje, chaty co ułatwi komunikacje wśród członków WIS.
- Planowane są imprezy,spotkania w realu pomiędzy członkami WIS.
- Na forum GZMN będzie również Wielki Turniej GZMN dzięki czemu każdy z członków GZMN zrelaksuje się po ciężkich dniach, a co ważne i nagrody zwycięzców nie ominą (nawet planuje za taka nagrodę zaoferować walutę z item shop ).
- Wiele profesjonalnych poradników które są opisane od A do Z
-Dojrzałych i doświadczonych ludzi (średnia wieku 24 lata )
Członkowie naszego klanu głośno mówią o tym, iż nigdy jeszcze nie grali w tak fenomenalnej atmosferze.
-Systemy taktyczne
-duża ilość osób + profesjonalizm = brak problemu z pt/CP, a jak wiemy różne eventy,dungeony wymagają pt/CP (Dzięki pt/Cp jest sens gry...).Wspólna gra z drużyną to podstawa !
Dodatkowo : duża wymiana itemów pomiędzy członkami klanu ,wsparcie w każdej chwili ,bezcenna siła podczas wojen klanów .Dlatego też nie zamierzam wprowadzać limitów dotyczących ilości osób w klanie(w Mythosie manewr się udał tak samo w Eliqium, więc i tu będzie podobnie)
- Będzie prowadzona gazeta GZMN w której będą zawarte informacje o GZMN oraz o ogólnej sytuacji na świecie(TOP gildii ,graczy, wywiady, komentarze)
- Oczywiście ts który jest obowiązkowy dla każdego szanującego się legionu. Przydatny będzie szczególnie podczas klanowych wojen, podczas których będą realizowane elementy taktyczne.
i wiele innych..
Rangi,stanowiska...
Bazując na aspekcie klanowych wojen ,utworzyłem wiele elementów taktycznych ,strategicznych.
Rangi,stanowiska,tytuły w legionie GZMN to np.:
Dowódca grupy szturmującej,wspierającej,do zadań specjalnych itd. General grupy power,heal itd*Strateg,taktyk,mentor itd
Na zakończenie:
Filarem klanu nie jest założyciel lecz członkowie klanu GZMN
W GZMN panuje demokracja .Nie jestem despotą. Każdy w legionie ma prawo głosu a na wszelkie ważniejsze decyzje będzie miał wpływ każdy z członków GZMN oddając swój głos poprzez ankietę w danej sprawie…Każdy w klanie ma takie same prawa jak pozostali członkowie klanu .Stawiamy na równość i braterstwo. Zawsze broniliśmy każdego członka GZMN .Nie miało znaczenia ,że ktoś był słabszy od reszty osób z klaanu …nie miało znaczenia czy ktoś bardziej wybija się intelektem, sprytem podczas gry …byliśmy jak Sparta i dalej nią jesteśmy…jeden za wszystkich ,wszyscy za jednego…bronimy do końca. Trzymamy się razem...
Cenimy sobie głównie przyjaźń dla której gramy, to nie gold/adena (kasa)jest ważna lecz ludzie z jakimi się przebywa. W naszym klanie nie będą zbierane datki, gdyż nie dla kasy posiadamy członków gildii .Nie mamy zamiaru robić z legionu sekty która tylko wyłudza kasę a nic od siebie nie daje.Datki będą tak zwane z dobrej woli.
Podania do klanu:
Podania będą rozpatrywane w ciągu 24h od napisania, zanim złożysz podanie załóż konto.
Jeśli jesteś zainteresowany/a przyłączeniem się do nas podanie zakładaj jako nowy temat.
Tytuł tematu : Twój nick.
Nazwa konta na forum będzie takie samo jak nazwa twojej postaci.
Wszystkie pytania są obowiązkowe i kandydat musi na nie odpowiedzieć.
Polecam poniższy schemat skopiować i uzupełnić o stosowne odpowiedzi.
Postać:
1. Imię postaci (Nickname):
2. Profesja:
3. Lvl:
4. Jak długo grasz w l2 (można podać od której kroniki) :
5. Na jakich serwerach grałeś/aś dotychczas
6. W jakich klanach grałeś(aś):
7. Poprzedni klan/ny:
8. Jak długo służyłeś/aś w poprzednim klanie:
9. Dlaczego opuściłeś/aś poprzedni/e klan/y:
10. Przeciwko komu walczyłeś/aś w poprzednim klanie:
Klan:
1:Czy deklarujesz się korzystać z komunikatora klanowego (TS3) i będziesz czytał forum?:
2. Dlaczego GZMN:
3. Stosunek do wojen, walk? ( pvp ):
Dodatkowe:
1. Jak często zjawiasz się w świecie L2?:
2. Czy posiadasz rekomendacje kogoś z klanu jak tak napisz kogo:
3. Napisz kilka słów o sobie (Imię/wiek/zainteresowania itp)
Gramy pod patronatem społeczności gamingowej NovaSociety(http://www.gaming.novasociety.com/)