Global czy Privki?

Siema! Nie wiem co wybrać, mam nadzieje że doradzicie. Nie wiem czy grac, na globie czy na privkach? Abonament absolutnie nie przeszkadza, privki raczej też Xd nie mam za bardzo, z kim grać. Czy na privkach lepiej o party, gildie itp? THX temat do zamknięcia

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie...

Jesli masz pieniadze i nie przeszkadza Ci ich wydawanie, to zagraj na serverze globalnym. Jesli wczesniej w WoW'a nie grales, to zagraj pierw w wersje trial albo przetestuj gre na serverze prywatnym.

Na serverze prywatnym tylko się zniechęcisz do gry. Najpierw spróbuj swoich sił na oficjalnym, na próbnym koncie. Po wejściu Kataklizmu abonament WoW'a nie jest warty swojej ceny, ale jak Ci się spodoba - zostań tam.

Zwiększyli abonament czy co?

Wydaje mi się, że chodzi mu raczej o to, że po wejściu owego dodatku jest gra słabiej się prezentuje^^(tak mi się wydaje [nie gram w WoW])

@Topic.

Gdzie łatwiej będzie ci znaleźć party/gildie:

-Na Globalu - 50.000+ graczy jednocześnie na serwerze (Do party na dung może dołączyć gracz z każdego Europejskiego serwera, więc 4 mln +).

-Na Privie - w porywach 1k graczy + niedziałający Dungeon Finder + Masa nubów.

Po za tym skoro nie przeszkadza ci abonament to chyba wybór jest oczywisty, gra ma być przyjemnością, a nie patrzeniem na DC.

Dobre 50k+ graczy online,na najbardziej zaludnionych serverach masz góra 20k.

Swoją droga niezły z Ciebie archeolog:D.

Serwery z, których migracja chara jest za darmo w godzinach szczytu oscylują na 50k/online. Ja akurat na takim gram więc się o takim wypowiadam.

Tzn, grałem bo Cataclysm nie zbyt mi przypadł do gustu : >, i tak mówię o BL EU.

Ja pograłem na globalu i w sumie nadal gram, tylko robię małą przerwę. Ale muszę przyznać że porównywanie priva do globa to tak jak porównywać ,,Czinkoczento'' do ,,Mercedesa''. Jedynym plusem dla privów jest to że Polskie serwery, a co za tym idzie każdy może się dogadać (przynajmniej z Polski).

jezeli cie stac na placenie abonamentu to proponuje rozwazyc inne gry P2P typu Age of Conan, Warhammer online, Rift, itp

jezeli cie stac na placenie abonamentu to proponuje rozwazyc inne gry P2P typu Age of Conan, Warhammer online, Rift, itp

a ja nie polecam, bo gry te świeca pustkami :)

po co tracić pienmiądze na inne tytuły P2P skoro można grać WoWa który jest bardziejh rozwinięty i gra w niego dużo więcej osób?

Warhammer jest genialną grą, NAJLEPSZE MMORPGOWE PVP ale niestety on już umiera, w Tier 1 bez problemu znajdziesz ludzi, ale w Tier 2 to juzpustki wszedzie :/ pozostaje czekać aż przerobią go na F2p, wtedy bankowo by odżył i bardzej by się to opłacało dla twórców :f

Siema! Nie wiem co wybrać, mam nadzieje że doradzicie. Nie wiem czy grac, na globie czy na privkach? Abonament absolutnie nie przeszkadza, privki raczej też Xd nie mam za bardzo, z kim grać. Czy na privkach lepiej o party, gildie itp? THX temat do zamknięcia