[GLOBAL] Jak zarobić gold?

Witam, jestem graczem który rozpoczął przygodę z WoW'em wraz z wejściem legionu, aktualnie jestem na 110lvl'u(860ilvl) ale mam problemy z goldem. Moim pytaniem jest jak sobie z tym radzicie, w jaki sposób farmicie? Co robicie żeby mieć w miarę pokaźna ilość golda w plecaku:)? Herbalism był całkiem dobrym sposobem na zarobek ale na moim serwerze już podupada, ceny spadają i ciężko z tego wyciągnąć ilość która pozwoliłaby na normalny zarobek względem spędzonego nad tym czasu. Dziękuje z góry za odpowiedzi :)

Alchemia (flaszka na raid podstawa) herbal i mining zawsze grosze przyniosa. Zrobić 3 postacie I fsrmic. Jakieś mounty pety... Ze wszystkiego wyciagniesz tylko wiedzieć trzeba gdzie i jak. Masz na YT sporo filmikow z roznymi pomyslami krok po kroku. Ale.... Jak grass na jakims badziewnym serverze ze slaba ekonomia to nic Ci nie pomoże... Bo nie wyciagniesz maxa

na samych skałkach idzie na toooooootalnym luzie zarobic 90k w tydzien

Alchemia (flaszka na raid podstawa)  herbal i mining zawsze grosze przyniosa. Zrobić 3 postacie I fsrmic.  Jakieś mounty pety...  Ze wszystkiego wyciagniesz tylko wiedzieć trzeba gdzie i jak. Masz na YT sporo filmikow z roznymi pomyslami krok po kroku. Ale....  Jak grass na jakims badziewnym serverze ze slaba ekonomia to nic Ci nie pomoże... Bo nie wyciagniesz maxa 

Informacja z d*py, na chwile obecna

na samych skałkach idzie na toooooootalnym luzie zarobic 90k w tydzien 

Kolejny nieprecyzyjny bullsh1t

Witam, jestem graczem który rozpoczął przygodę z WoW'em wraz z wejściem legionu, aktualnie jestem na 110lvl'u(860ilvl) ale mam problemy z goldem. Moim pytaniem jest jak sobie z tym radzicie, w jaki sposób farmicie? Co robicie żeby mieć w miarę pokaźna ilość golda w plecaku:)? Herbalism był całkiem dobrym sposobem na zarobek ale na moim serwerze już podupada, ceny spadają i ciężko z tego wyciągnąć ilość która pozwoliłaby na normalny zarobek względem spędzonego nad tym czasu. Dziękuje z góry za odpowiedzi 

herb+mining wbijasz 2ga ranke i robisz 20k /godzina.

foxflowers(Highmountain) albo suramar i lecisz roze glownie.

Co potrzebujesz?:
1. Enchant na glovesy: Legion Herbalism (w ulamek sekundy podnosi herba)

2. Auto loot ON

3. Ogarnac sobie np. Sexy Map i dobrze ustawic, zebys widzial dokladnie gdzie jest skalka jak przebiega

4. Pobiegac 1-2h i ogarnac "sciezki do zbieractwa" albo poszukac na necie

;) I zbierasz, jak wbijesz tam juz rank 2 to spokojnie powinienes 20k/hour robic, ja robie okolo 30k ale mam rank 3 i ogarniete sciezki.

@Quaku czytając twoje posty mam wrażenie, że jesteś osobą niestabilną emocjonalnie. Jeszcze tydzień temu w postach pisałeś, że niemożliwe jest farmienie 20-30k golda na h poprzez zbieranie skałek i herbów. Teraz już zweryfikowałeś swoją wiedzę co nie zmienia faktu, że dalej zachowujesz się jak prostak w stosunku do użytkowników, którzy napiszą coś innego niż ty byś napisał.

Quaku to już taki główny bojownik działu o WoWie, jego osobiste podjazdy już mnie nie zaskakują.

Natomiast moim sposobem na zarabianie jest crafcenie itemków z poprzednich dodatków jako transmogi, głównie leatherworking + tailoring.

Zarobek w zależności od serwera, ale jak już się wszystko ogarnie, to cała sprawa zajmuje bardzo mało czasu.

jeszcze jakiś czas temu Quaku był specem od Black Deserta, wiedział wszystko, bynajmniej tak uważał

Ja z nim w l2 grałem, to taki pozer wszystkowiedzący. Uważa się za Boga gier, w życiu pewnie mu to nie wychodzi:D

Ja jeszcze dodam do tematu (nie, nie związanego z Quaku :P ) że ekonomia trochę się zachwieje gdy wyjdzie patch 7.1 więc albo radzę teraz farmić golda, albo potem poczekać dłuższą chwilę aż wszystko się ustabilizuje bo wychodzi vendor z tymi Blood of Sargeras (moim zdaniem dodanie czegoś takiego jest idiotyczne) u którego będzie można je wymieniać na matsy więc wam się ceny wszystkiego strasznie posypią.

Tak od razu ostrzegam by niektórzy się nie zdziwili potem co się dzieje. Generalnie sposobów na zarobienia golda trzeba mieć kilka i dopasowywać je do aktualnej sytuacji ekonomicznej.

Informacja z d*py, na chwile obecna

Kolejny nieprecyzyjny bullsh1t

herb+mining wbijasz 2ga ranke i robisz 20k /godzina.

foxflowers(Highmountain)  albo suramar i lecisz roze glownie.

Co potrzebujesz?:
1. Enchant na glovesy: Legion Herbalism  (w ulamek sekundy podnosi herba)

2. Auto loot ON

3. Ogarnac sobie np. Sexy Map i dobrze ustawic, zebys widzial dokladnie gdzie jest skalka jak przebiega

4. Pobiegac 1-2h i ogarnac "sciezki do zbieractwa" albo poszukac na necie

I zbierasz, jak wbijesz tam juz rank 2 to spokojnie powinienes 20k/hour robic, ja robie okolo 30k ale mam rank 3 i ogarniete sciezki.

Tak jak Quaku napisał, co do ścieżek zbierania polecam gathermate2'a, możesz nawet importować rozmieszczenie skałek.

Dzięki wielkie, właśnie się tym zajmowałem tylko ostatnio ceny dosyć podupadły na serwerze, myślałem że macie jakieś inne sposoby, tak czy inaczej dzięki wielkie warto tez dobrać do tego serwer swiitcher'a który pozwoli nam na skakanie między realmami, niby tak można więcej uzbierać :) Choć ja go osobiście używam kiedy na moich ścieżkach są inni ludzie :)

jeszcze jakiś czas temu Quaku był specem od Black Deserta, wiedział wszystko, bynajmniej tak uważał

No i mowilem p2w i co?

anyway 25-tego wchodzi dodatek i bedzie mozna boski wymieniac na 1szt=10matsow, jako ze ludzie farmili (ktorzy skupuja miksturki itd.=roslinki itd) setki tego na rhc (farmili po legendarki) to obstawiam spadek z 30k na 10k (malo oplacalne)

takze jak masz farmic to farm juz i nonstop do 25'tego. foxflowers imho best albo rose

Z d*py to Ty jesteś Quaczku. Gosc zaczyna przygody z wowem wiec dalem mu najprostrze rady ale oczywiscie taki spec jak Ty musi pier* swoja mowe. Widocznie musisz sie chlopaku jakoś dowartosciowac bo w życiu nic nie umiesz zrobić.

nie stresuj sie

Witam, jestem graczem który rozpoczął przygodę z WoW'em wraz z wejściem legionu, aktualnie jestem na 110lvl'u(860ilvl) ale mam problemy z goldem. Moim pytaniem jest jak sobie z tym radzicie, w jaki sposób farmicie? Co robicie żeby mieć w miarę pokaźna ilość golda w plecaku:)? Herbalism był całkiem dobrym sposobem na zarobek ale na moim serwerze już podupada, ceny spadają i ciężko z tego wyciągnąć ilość która pozwoliłaby na normalny zarobek względem spędzonego nad tym czasu. Dziękuje z góry za odpowiedzi :)