Global - patanie/nia

Za jakiś miesiac/dwa chcę wkroczyć w strefę globalną.

I oto moje pytania:

1. Czy jeśli teraz zagram korzystając z możliwosci gry do 20lvla, to czy póżniej jak kupię BattleChesta to będę mógł kontynuować grę na moim koncie, czy kupując bc trzeba zrobić nowe konto?

2. Czy znajdzie się gildia która wprowadzi nowego gracza w swe szeregi i poczęstuje rąbkiem wiedzy? Gram aktualnie na privach i wiedzę jaką chciałbym zdobyć to jaką postacią byłbym najbardziej potrzebny na raidach i takie tam : d

1. Możesz spokojnie dodać bc na konto, które jeszcze go nie posiada - wtedy też będziesz mógł spokojnie kontynuować gre.

2. Gildia niczego konkretnego podczas lvl Ci nie zaoferuje. Może poza kilkoma perkami. Aktualnie wow jest bardzo przyjazny nowym graczom, to też żadna dodatkowa pomoc potrzebna nie jest. Grać najlepiej tym czym się czujesz dobrze, bo inaczej nie będziesz potrafił wycisnąć wszystkiego ze swojej klasy. Do tego zawsze znajdzie się jakaś progresująca gildia, która akurat Ciebie będzie potrzebowała. Wtedy też jak dobrze trafisz to nauczysz się wszystkich ważnych rzeczy na temat bossów i tego jak się zachowywać na rajdach, a warto - uczucie towarzyszące pokonaniu instancji z gildią (nie lfg które ma śmieszny poziom trudności) to naprawdę przyjemne uczucie.

Hmm może inaczej. Wiem, że w WoD zostały zmniejszone statystyki, w tym armor. Ciężko się expi jeśli na 15/20lvl ma się 60 armora? ;d Czy nawet mniej..

Skalowanie armora zostało całkowicie zmienione. Nie ma już kosmicznych ilości, pozostają małe i przyjazne, jednak nie wpływa to na samą rozgrywkę.

Życia w ostatniej fazie będziesz miał koło 300 tysięcy. W zależności kim grasz i jaki masz set - są to więc ilości typowo kataklizmowe. Sporo statystyk też zniknęło, kilka się pojawiło. Masz na przykład statystykę odpowiedzialną za to jak szybko biegasz i przykładowo możesz zebrać itemki, które zwiększą Ci szybkość biegania o te 10%. Mastery daje bonusy zależne od tego kim grasz i jakie masz profesje. Zmieniło się, ale nie trudno jest się odnaleźć

Za jakiś miesiac/dwa chcę wkroczyć w strefę globalną.

I oto moje pytania:

1. Czy jeśli teraz zagram korzystając z możliwosci gry do 20lvla, to czy póżniej jak kupię BattleChesta to będę mógł kontynuować grę na moim koncie, czy kupując bc trzeba zrobić nowe konto?

2. Czy znajdzie się gildia która wprowadzi nowego gracza w swe szeregi i poczęstuje rąbkiem wiedzy? Gram aktualnie na privach i wiedzę jaką chciałbym zdobyć to jaką postacią byłbym najbardziej potrzebny na raidach i takie tam : d