Witam Dlaczego global jest złym wyborem? i lepiej iść na priva?
od wielu ludzi słyszałem że na globie nie warto lecz bez uzasadnienia
Bo Global jest chyba płatny? Jak ja grałem, to tak było + itemki bardzo ciężko tam zrobić, a na dobrym prywacie łatwiej, ale nie za bardzo. Także ludzie na prywatach nie są zbyt chamscy i dużo polaków gra, w skrócie, Prywaty MU są jak global, tylko łatwiejsze .
Płatny global ? To zes mnie rozwalil . Jest IM ,ale gra jest oczywiscie F2P.Zalezy kto co woli . Priv ,ktory padnie po jakims czasie ,ale wiekszy exp i drop czy global ,ktory postoi raczej "dluzej" ,ale wolniej wbijemy lvl i trudniej o itemy. Jezeli zaczynasz to lepiej idz na PvP server z high ratami ,a pozniej zacznij z globem . Servery na ktorych sa resy poprostu przynudzaja ...
Spacje stawia się po znakach interpunkcyjnych, nie przed... -Slod
@Kinya
4 lata kariery i malo sie znam, a to dobre . Płatna byla filipińska versja gry.
Mozes se mowic,ze jestem noobem i casualem, nie znam sie na MU,ale ja i tak bede hajtem ;d
@Heroic
Przez pewien czas global Mu był płatny i widzisz, tak się znasz na tej grze...
Można było grać przez tydzień, potem trzeba było zapłacić za grę. Ale to było jakiś czas temu, teraz wiem że nie jest płatny.
Bylo tak, ze mozna bylo wbic bodajże 50 poziom i zeby grac dalej to trzeba bylo zaplacic.
Ja ci odradzam jak najbardziej. Czemu? Cheaterzy ... jest ich multum i raczej mało spotkasz ludzi 100+ bez cheatów ;/. Webzen zostawiło MU i skupiło się na S.U.N
Ogolnie MU to tylko grindownik, wiec dosyc szybko sie nudzi. Questow jest malo i bardzo, bardzo chamscy ludzie.
Ogolnie MU to tylko grindownik, wiec dosyc szybko sie nudzi. Questow jest malo i bardzo, bardzo chamscy ludzie.
Szybko sie nudzi? Chyba zartujesz. Ja grałem 3 lata - wciągneło mnie na dłużej niż choćby genialny WoW. Chamscy ludzie? Owszem. Ale są też fantastyczni ludzie i naprawde nie trudno o naprawde mega zajebiaszczy sojusz z lajtowymi ludźmi.
A dlaczego nie global? Cóż... Ja gralem tylko na globalu bo privy są beznadziejne. Ale fakt faktem global jest platny. I nie mowcie ze jest darmowy bo darmowy jest tylko teoretycznie, bo tak nachalne wyciaganie kasy jest zalosne. Zeby zrobic postac summonera - zaplac. Konto p2p - +333% expa. No bez kitu ale takie boosty dla ludzi z grubszymi portfelami robi gre za free bezsensowną. Chociaż i tak jest lepiej, bo za czasów K2 Network byly serwery p2p na ktorych byl bodajze exp x6 ;d i jak byl jakis event np. x3 exp to na f2p bylo x3 a na p2p x18 xD i wtedy gracz p2p wbijal 100 lvli a f2p jakies 5 xD Bez sensu calkowicie ;P Jak Mu zrobi sie darmowe, albo chociaz mniej nachalne - chetnie wroce. Teraz juz od 2 lat nie gram - strata czasu grajac za free.
Altair, to zależy od gustu człowieka.
A tak ogólnie na globie nie opłaca się grać.
Jak dla mnie w każdej grze jest o niebo lepszy Global, wiec ci go polecam.
Ok, nie jestem osobą rzucającą słowa na wiatr.
1. Niewiesz, czy nawet najlepszy priv ci za chwile nie padnie
2. Na globalu oczywiscie gra wiecej osób
3. Na privach gra wiecej "noobów"
4. Czasem jest tam bardzo chamska Administracja
5. Privy są niestabilne: Zazwyczaj kicki, lagi i bugi to porządek dzienny
6. Global jest dużo "poważniejszy" niż privy
7. Na dłuższą mete na privie raczej nie pociągniesz
Jak dla mnie, te 7 powodów wystarczy by grać na Globalu, na privach gram zazwyczaj max 3 tygodnie.