Wyczyściłem se pc z brudu w środku tzn, zdjołem obudowę i pędzelkiem przejechałem. No i teraz mi chłodzenie za głośno chodzi bo usunołem brud który tłumił hałas. No i czy da się coś zrobić aby ciszej pracował?
Głośne chłodzenie
Wymienić chłodzenie .;d
puszczaj głośniej muzykę albo poczekaj aż kurz na nowo osiądzie
a tak na serio to sprawdź sobie chodzenie czy się coś nie zaczyna psuć. Mialem tam z wentylatorkiem na karcie graficznej w pewnym momencie zaczęła chodzić głośniej myślę spoko pewnie się kurz dostał czy coś wyczyściłem włączyłem i dobrze ze sprawdzałem przy otwartym kompie bo zauważyłem ze wentylatorek przestał się kreci i wymiana wyszła mnie tylko 30 zl a moglem spalić cala kartę wiec lepiej nie ryzykować z chłodzeniem :]
Załóż obudowę. Jak nic nie da kup nowe chłodzenie.
Są dwa zasadnicze rozwiązania ,kupić zatyczki do uszu (np.w aptece) lub poczekać aż komputer znowu "wróci do formy" i nabierze odpowiednią ilość brudu,kurzu itd .Obudowe można kupić taką tłumiącą z tego co wiem,ale nie wiem jakie to są konkretnie modele i w jakim przedziale cenowym.Może ktoś tutaj się orientuje w temacie.
A jakbym tam wate przykleił (tam wokół togo plastikowego kółka co jest przymocowane) do pokrywy to by pomogło i czy by to było BEZPIECZNE?
Tak ,można obłożyć watą albo leśnym mchem,ewntualnie huba ,taki grzyb.Nie no żartuje oczywiście,lepiej nie kombinuj z tą watą.
Wyczyściłem se pc z brudu w środku tzn, zdjołem obudowę i pędzelkiem przejechałem. No i teraz mi chłodzenie za głośno chodzi bo usunołem brud który tłumił hałas. No i czy da się coś zrobić aby ciszej pracował?