Głośniki 5.1

Siemka, otóż zbliżają się święta, a dalej nie wiem w co by zainwestować, ale zastanawiam się nad głośnikami. Otóż obecnie posiadam sound blaster audigy 5.1, ale już swoje lata mają i lubią szwankować, także czas je wymienić. Oczekuję głównie dobrego basu, który lubi ładnie i czysto podudnić, cena do 250zł. Aha i mam jeszcze takie 1 pytanie, posiadam specjalny rozdzielacz, który z jednego wejścia robi 2 wejścia, tak aby w jednym czasie mogły być podłączone słuchawki i głośniki, czy będę mógł z tego rozdzielacza skorzystać w taki sposób, aby podpiąć 2 subwoofery? Osobiście zastanawiam się nad logitech x-540, ale raczej są ciężko dostępne oraz swoje lata mają.

Za tą cene trudno znaleść dobre 2.0 albo 2.1 a ty z 5.1 wyskakujesz?

Jeżeli kupie dobre 2.1 do tej ceny (głównie chodzi mi o muzykę) to poproszę i o takie propozycje, na głośnikach się nie znam, więc szukam pomocy u was. Ale mam 1 pytanie, czy podepnę głośniki 2.1 do sound blaster audigy? Akutalnie posiadam creative 5.1 sbs580, ale tak jak napisałem, jeżeli lepszy efekt oddadzą głośniki 2.1 to i o takie propozycje poproszę.

Do muzyki to 2.0… ewentualnie 2.1.

5.1 sprawdzi się w filmach albo grach...

Jak chcesz głosniki do słuchania muzyki to tylko zestawy stereo czyli 2.0.

Jak chcesz poszpanowac dudniącym basem to mozesz sobie kupic 2.1. Do ceny 250 zł nie ma nic sensownego. Wszystkie te creativy, logitechy to przesterowany i dudniący bez ładu sub + pierdzące satelity z słabymi tonami sednimi. Zestawami 5.1 sobie nawet nie zawracaj głowy. Nie sa one stworzone do słuchania muzyki. Nadają sie tylko do 3d efektu w filmach i grach, ale to tak i tak musisz miec je dobrze rozstawione.

Karta mozyczna w twoim przypadku moze byc i zintegrowana, poniewaz w takim przedziale cenowym to nie ona bedzie najsłabszym ogniwem, tylko głośniki.

Najlepiej kupić jakis zestaw od Microlab lub Edifier.

Proszę o jakieś konkrety, głównie chodzi mi o muzykę, bo zazwyczaj w grach używam słuchawek, co do 2.0 nie jestem przekonany, nigdy nie miałem 2.0, a zależy mi na basie, więc chyba sub by się przydał, tak więc stawiam raczej na 2.1, zależy mi na czystym i w miarę głośnym brzmieniu.

@EDIT
Co sądzicie o tym http://www.ceneo.pl/5627742#tab=spec ?

Kupiłem właśnie te które wrzuciles w linku, jakiś miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony. Dźwięk jest ładny i bass tez ładnie tłucze. Ja nie mam niestety dzwiekowki lepszej wiec wydaje mi się ze z dobrą karta dźwiękową było by idealnie.

Siemka, otóż zbliżają się święta, a dalej nie wiem w co by zainwestować, ale zastanawiam się nad głośnikami. Otóż obecnie posiadam sound blaster audigy 5.1, ale już swoje lata mają i lubią szwankować, także czas je wymienić. Oczekuję głównie dobrego basu, który lubi ładnie i czysto podudnić, cena do 250zł. Aha i mam jeszcze takie 1 pytanie, posiadam specjalny rozdzielacz, który z jednego wejścia robi 2 wejścia, tak aby w jednym czasie mogły być podłączone słuchawki i głośniki, czy będę mógł z tego rozdzielacza skorzystać w taki sposób, aby podpiąć 2 subwoofery? Osobiście zastanawiam się nad logitech x-540, ale raczej są ciężko dostępne oraz swoje lata mają.