Głupi problem z internetem

Cześć!

Mam głupi problem z internetem. Otóż wszystko ładnie pięknie chodzi z wyjątkiem paru rzeczy. Chodzi mi o to, że odkąd zainstalowałem Nortona 360.5 na 60 dni to nie chcą mi działać programy:

-Steam

-uTorrent

-Gadu-Gadu

Wiecie co to może być?

Odinstalowałem Nortona i zainstalowałem z powrotem Avast! Free antyvirus, ponieważ na nim wszystko działało.

Z góry dziękuję za pomoc!

Może pozmieniał Ci coś w firewallu etc. Od siebie polecam tylko i wyłacznie ESET NOD32 Antyvirus 4 według mnie najlepszy. Używam go już kupę czasu i zero problemów a co najważniejsze zero wirusów.

No dobra. Ale jak to odblokować?

A i Ten NOD to darmowy?

Z tym netem Ci nie pomogę ponieważ musiał bym to osobiście zobaczyć co raczej nie wchodzi w grę(proponuje format lub pogrzebanie w opcjach internetowych).A z Nodem wiesz dla chcącego nic trudnego lecz dość tanio można dostać oryginalną wersje kwestia 60zł na rok czasu.

Ale to muszę w Firewallu coś zrobić, czy może w czymś innym? Bo w Firewallu dodałem uTorrent do wyjątków i nadal nic ;(

napowno blokuje ci antywirus musisz po szperach w opcjach i odblokowac dostep do programow przychodzacych i po sprawie albo po prostu wylanczaj za kazdym razem antywia osobicie ci polecam ESET NOD 32

Odinstalowałem Nortona. Nadal to samo. Nic a nic się nie chce pobierać, ani łączyć.. O co chodzi?!

Wcześniej miałem zaporę wyłączoną i było git dopóki nie zainstalowałem nortona. Wie ktoś jak pomóc?

Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ potrzebuję kontaktu z moim znajomym mieszkającym "troszkę" dalej ode mnie..

Z góry dzięki!

Odinstalowałem Nortona. Nadal to samo. Nic a nic się nie chce pobierać, ani łączyć.. O co chodzi?!Wcześniej miałem zaporę wyłączoną i było git dopóki nie zainstalowałem nortona. Wie ktoś jak pomóc?Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ potrzebuję kontaktu z moim znajomym mieszkającym "troszkę" dalej ode mnie..Z góry dzięki!

Cały czas Ci mówią, że firewall i antywir blokują im dostęp do neta i w opcjach trzeba odblokować je samodzielnie. Teraz jeśli odinstalowałeś antiwyra nie wiem czy nie zablokowałeś dostępu tym programom na stałę, bo to, że go odinstalujesz nie musi koniecznie oznaczać, że usunąłeś z nim dodane wyjątki dla programów. Poszperaj w ustawieniach firewalla, ewentualnie wyłącz go, sprawdź w opcjach internetowych, jeśli nic nie poradzisz będziesz prawdopodobnie musiał zrobić format.

Dzięki za pomoc :) Pozostaje mi chyba format ;(

Jednak wystarczyłp przeinstalować Nortona i go odinstalować. Teraz cieszę się Avastem a w przyszłości przerzucę się na coś zaufanego i wtedy, kiedy będę miał nowy komputer :D

Dziękuję wszystkim za pomoc i powodzenia w życiu wam życzę :D

Temat został zamknięty. Powód: Problem rozwiązany, a swoją drogą Avast to syf, osobiście polecam kupić NOD'a na rok czasu.

Cześć!

Mam głupi problem z internetem. Otóż wszystko ładnie pięknie chodzi z wyjątkiem paru rzeczy. Chodzi mi o to, że odkąd zainstalowałem Nortona 360.5 na 60 dni to nie chcą mi działać programy:

-Steam

-uTorrent

-Gadu-Gadu

Wiecie co to może być?

Odinstalowałem Nortona i zainstalowałem z powrotem Avast! Free antyvirus, ponieważ na nim wszystko działało.

Z góry dziękuję za pomoc!