Głupota - Prawda?

Witam, coś na stronie tam seplemią, że GW2 przeszło na f2p

"Nie robili pompy jak gw2 przechodziło na F2P bo po prostu nie potrafią, trailer HoT pokazał jakim beztalenciem jest ANet"

"Serio? Jakos nie przypomninam sobie by takie "slabe/marne" gw2 mialo z tej okazji trailer"

Za to na stronie mamy to:

Guild Wars 2 has the simplest of business models: buy the game and play it as long as you want with no monthly fees.

Za przeproszeniem, co oni pieprzą? Lub to ja jakiś niedoinformowany, bo strona niezaktualizowana.

Byłeś zahibernowany przez ostatni miesiąc?

Tak, GW2 jest od 29 sierpnia 2015 grą Free2Play.

Bo nadal ta gra jest B2P. Z tym, że nie zrobili tego błędu co Blizzard z WoW'em. Dali "podstawke" za darmo zeby nowy gracz nie musial placic za 2 "gry". Moim zdaniem wyśmienite posunięcie, a ludzie nadal płaczą, że Anet ich okradł... Cóż. :D

A więc podstawka za darmo i tylko dodatki płatne?! POBIERAM!

Nah, hibernacja nie dla mnie. Po prostu mam tyle roboty na głowie, że nawet zapomniałem włączyć "pobierz" przed wyjściem do pracy.

Wydaje mi sie, że z każdym dodatkiem tak będzie, albo gdzieś już mówili o tym, ale głowy nie dam. Po prostu po wydaniu dodatku wszystkie części wcześniejsze staną się darmowe. Idealnie. :D

No tak tylko gracze którzy zapłacili 3 lata temu muszą zapłacić drugi raz ... nie było by kłopotu gdyby wypuścili dodatek + podstawa i sam dodatek :/

Nie, nie placili drugi raz bo w cenie dodatku nie bylo podstawki. Po prostu dali za darmo by nowi nie musieli kupować obu. Wiekszosc odebrala to jako "w cene dodatku wchodzi podstawka" i wywołano gównoburzę :D

No i trzeba pamietać że to co sie przez te 3lata zobaczylo jest nie do odebrania, a konkretnie widok zmian jakie nastapiły w świecie gier. Kto pamięta pierwsze lion's arch? A obecnie jak wyglada? Aa no właśnie…

Wyjdzie dodatek to wroce zobaczyc zmiany, bo ostatnio wbiłem i widziałem tylko te pobieżne (jak wyżej wspomniane miasto).

P.S. Ktoś powie i co mnie to? A ja na to że to jest właśnie urok gier MMO które z czasem ewoluują.

^^ Stare Lion's Arch, pamiętam living story jak było zniszczone. Z tamtych czasów mam titla oraz backpack >.<

Nie, nie placili drugi raz bo w cenie dodatku nie bylo podstawki. Po prostu dali za darmo by nowi nie musieli kupować obu. Wiekszosc odebrala to jako "w cene dodatku wchodzi podstawka" i wywołano gównoburzę

Coś chyba masz złe info. Tak w cenie dodatku jest normalnie podstawka. Zanim przeszło na F2P jak zakupiłeś pre-order to dostawałeś natychmiastowy dostęp do GW2 bo zawiera podstawkę. Teraz jest nadal tak samo. Jak kupisz dodatek to dostajesz podstawkę w komplecie i twoje konto nie jest tylko "F2P". Pamiętaj złote słowa "Na tym świecie nie ma nic za darmo".

Po prostu ludzie nie mogą pogodzić się z faktem, że SAM ten dodatek tyle kosztuje. Bo jest drogi, i to fakt. Zwłaszcza zważywszy na content jaki nam póki co zaprezentowali. Pewnie całą resztę będą dodawać przez kolejne lata, a potem kolejny dodatek i tak dalej. Zobaczymy jak na tym wyjdą. Ja na razie kompletnie się nie hypuje, czekam aż Ascended będzie można zdobyć w inny sposób a nie przez crafting.

Przecież ascended itemy można sobie wydropić praktycznie wszędzie, od fractali przez world bossy, wvw, pvp, a później zmienić ich staty, więc nie wiem w czym problem.

Przecież ascended itemy można sobie wydropić praktycznie wszędzie, od fractali przez world bossy, wvw, pvp, a później zmienić ich staty, więc nie wiem w czym problem.

To chyba coś zmienili bo wiem, że dotychczas właśnie nie dropiły i trzeba było je craftować, przy czym marnując masę golda i zbierając trylion składników. Grałam sporo w GW2 i nigdy mi żaden nie wydropił (nawet większość exoticów musiałam kupić bo nie dropiły) więc szansa dropu pewnie jest jak szansa wbicia 6 w lotto albo wydropienia prekursora do legendarki. Stanowczo zbyt niska aby brać to na poważnie.

Podstawka jest F2P

Dodatek B2P

I weź tu ludziom dogódź :P.

Ta burza też śmieszna, sam Blizzard robi podobne akcje, całego WoWa można mieć za 7€ bez najnowszego dodatku w tym 30 dni abonamentu( nie mówię o legionie czy jak on sie tam zwie), gracze też mieli możliwość by płakać ile to kasy nowi gracze zaoszczędzą hurrdurr bo oni płacili po wyższych stawkach za każdy dodatek.

Jedynie do czego można by się było doczepić, to do ilości contentu - który zapewne nie jest wart tej ceny którą anet podaje.

Najlepiej asc chesty dropią z fractali 40-50 lvl. Sam zebrałem tam 5 armor chestów i z 8 weapon chestów :D. Za to z world bossa czy wvwvw ani razu(na wvwvw jedynie ringi lecą >.>)

Hasira, widać za mało grałaś :P.

@Frosty, haha taa biżuterii też mam tonę... jedna moja postać ma 80slotów zawalone samymi asc ringami... Oby się przydało do salvage jakiegoś sensownego matsa.

To chyba coś zmienili bo wiem, że dotychczas właśnie nie dropiły i trzeba było je craftować, przy czym marnując masę golda i zbierając trylion składników. Grałam sporo w GW2 i nigdy mi żaden nie wydropił (nawet większość exoticów musiałam kupić bo nie dropiły) więc szansa dropu pewnie jest jak szansa wbicia 6 w lotto albo wydropienia prekursora do legendarki. Stanowczo zbyt niska aby brać to na poważnie.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IHVJao5j85KOp6lBTOgO8qs4VYD3Xty-jKPZo8o-Q4/pubhtml

Tutaj masz mniej więcej ukazane o jakich procentach mówimy, dla armora jest to 12%, na levelu 50, więc dosyć dużo. Sam mam aktualnie 3 skrzynki z naramiennikami, 2 z butami, 2 z naramiennikami, i 3 z bronią zalegające mi w banku. Nie mówiąc już o pierścionkach, których zgromadziła mi się pewnie z setka.

Witam, coś na stronie tam seplemią, że GW2 przeszło na f2p

"Nie robili pompy jak gw2 przechodziło na F2P bo po prostu nie potrafią, trailer HoT pokazał jakim beztalenciem jest ANet"

"Serio? Jakos nie przypomninam sobie by takie "slabe/marne" gw2 mialo z tej okazji trailer"

Za to na stronie mamy to:

Guild Wars 2 has the simplest of business models: buy the game and play it as long as you want with no monthly fees.

Za przeproszeniem, co oni pieprzą? Lub to ja jakiś niedoinformowany, bo strona niezaktualizowana.