Gorący radiator

Witam mam problem z komputerem otóż chodzi strasznie głośno wentylator z procesora (sam radiator jest wręcz gorący) i dzieje się tak tylko jak gram... gram w kalonline więc jakichs uber wymagan to to nie ma i co jakiś czas trace obraz ( komputer chodzi ale nie ma obrazu) nawet wentylatory z karty sie zatrzymuja co jest tego powodem ?

CPUID: nazwa procesora AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics
AMD Radeon R9 200 Series
4gb ram

zasilacz corsair 500w

Czysto masz w kompie? Jak tak to pierwsze co stawiałbym na płytę główną lub właśnie ten wentylator, który może powodować niestabilność całej jednostki(sam tak miałem i myślałem, że to zasilacz, a po wymianie chłodzenia wszystko normalnie działało). Najpierw spróbuj odłączyć kartę graficzną i sprawdź czy problem zniknie.

podczasy pracy kompa raczej jej nie odłącze xD a tak to musze jeszcze jakas gre uruchomic zeby te cuda zaczely się dziać... w pc raczej czysto

Napisz jaką masz temperaturę na procku. Ściągnij chociażby HWMonitor i daj znać.

Zresztą jak masz chłodzenie boxowe, to się nie dziw, że masz temp +75 stopni w grach.

Z tego co widzę to używasz integry od amd osobiście miałem podobny problem na budżetowcu od siostry jedyna różnica to ilość ram(ma 8 gb) i problem pojawił się gdy coś mi odwaliło i stwierdziłem że podkręce tego proca na stokowym chłodzeniu. Po wymianie chłodzenia na lepsze problemy znikły. A tak z innej mańki to dorzuć sobie chłopie jakieś 4 gb więcej ramu w przypadku tego apu naprawdę jest wskazane te 8 gb bo grafika z tego proca korzysta z tych 4 gb równocześnie z procesorem (a ram nie jest taki drogi)

Witam mam problem z komputerem otóż chodzi strasznie głośno wentylator z procesora (sam radiator jest wręcz gorący) i dzieje się tak tylko jak gram... gram w kalonline więc jakichs uber wymagan to to nie ma i co jakiś czas trace obraz ( komputer chodzi ale nie ma obrazu) nawet wentylatory z karty sie zatrzymuja co jest tego powodem ?

CPUID: nazwa procesora AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics
AMD Radeon R9 200 Series
4gb ram

zasilacz corsair 500w