GoSW (Zakon RPG JK3)

Mam zaszczyt zaprezentować najliczebniejszą organizacje skupiającą fanów Role Play, Star Wars oraz Jedi Knight 3: Jedi Academy w Polsce!

Jest nią:

• - O GoSW ogólnie

Stań się częścią legendarnego uniwersum, w którym stworzona przez ciebie postać może odegrać znaczącą rolę w przyszłych losach galaktyki.

To tutaj właśnie decyzje i charaktery graczy, kształtują nową rzeczywistość we wszechświecie!

Akcja "Galaxy of Star Wars" obejmuje czasy historycznych "Architektów". Cywilizacji istniejącej na długo przed Bitwą o Yavin, czy nawet Imperium Rakatan. Powszechnie przyjęło się, że to właśnie tajemniczy Architekci odpowiadają za życie w wszechświecie.

Galaxy of Star Wars, pozwoli wam stać się częścią wielkich , epickich wydarzeń, które ostatecznie dały początek cywilizacjom znanym nam z filmowej sagi, czy gier z cyklu "KOTOR".

GoSW jako organizacja, istnieje na polskiej scenie Jedi Knight: Jedi Academy ponad 2 lata.

Osoby odpowiedzialne za tworzenie fabuły, organizacje misji czy innych ważnych wydarzeń, to ludzie z wielkim doświadczeniem. Składając więc podanie do GoSW, możesz mieć gwarancje świetnej, dopracowanej zabawy.

• - Co dzieje się obecnie, w galaktyce?

Galaktyka powoli odbudowuje się, po niszczycielskiej wojnie z Kuobelaghiem. Wiele starych organizacji wykorzystuje wszechobecny chaos do powiększenia swych wpływów we wszechświecie. Jedna z nich, Organizacja Bladego Półksiężyca dokonuje ogólno galaktycznego mordu, skupiając zebraną moc do naruszenia konstrukcji jednej z starożytnych świątyń cywilizacji Gro'an, przywołując do świata śmiertelników, legendarnego Jedi Sitriana Vo'. Ten, zwiastując krwawą apokalipsę znika z powierzchni galaktyki, oczekując na koniec.

Co miał na myśli? Jakie konsekwencje, miał rytuał Organizacji Bladego Półksiężyca? Kim w istocie byli starożytni Gro'an? Wojna wisi w powietrzu. Po której ze stron się opowiesz?

Ostatnie Praxeum Jedi odbudowuje swą osłabioną pozycje w galaktyce. W czasach gdy szerzy się zło, wydają się ostatnim ratunkiem dla galaktyki.

Nowe Galaktyczne Imperium objęło swymi wpływami niemal cały poznany świat. Młody imperator, Sith Seicel Koss brutalną, krwawą sprawuje swe rządy. W rzeczywistości jednak, jego wzrok od dawna skupiony jest na emanującym niezwykłą mocą, planetom centralnych układów...

W tych trudnych czasach, istnieje też frakcja użytkowników mocy nie dzieląc jej na dobry czy zły aspekt. Wagner i Veryus korzystając z nauk ostatniego żyjącego Gro'ana tworzą ideologie Świadomych Mocy kultywując zarówno jej ciemną jak i jasną stronę. Ich działania spotykają się z interwencją Sitriana Vo', który ostatecznie więzi ich na tajemniczej planecie, niemal emanującą starożytną mocą.

Wszystko leży w Twoich rękach!

Może to właśnie ty, jesteś tym który przywróci do świata ład i porządek?

• - Na Galaxy Of Star Wars, składa się kilka projektów.

---

Mapa Galaktyki - napisana w języku html, gdzie podzielona na kilka sektorów, zawiera opisy planet, ich charakterystykę i historię. ( v.beta).

GoSW Wikipedia - Gdzie umieszczane są wszystkie najważniejsze fakty, z uniwersum GoSW, charakterystyka najważniejszych postaci, kluczowych planet ( cały czas się rozwija)

Dane Postaci Czyli multimedialne Karty Postaci, opisujące najważniejsze atrybuty gracza.

---

Wszystko to odbywa się na stworzonym do Odgrywania Ról ( Role Play) modzie Open Jedi Project.

Powyższa modyfikacja drastycznie zmienia rozgrywkę i jej zasady. Gra już nie polega na skakaniu między wrogami i machaniu mieczem na lewo i prawo. Tu liczą się: wiedza, refleks, pomysłowość, finezja i bystrość. Pod czujnym okiem Mistrzów nabędziesz tych wszystkich umiejętności, a wtedy staniesz się gotów by stawiać czoła niebezpieczeństwom które czyhają na Ciebie w całej galaktyce..

Film który pokazuje choć trochę z tego czym jest OJP:

• - Co zrobić by dołączyć do Nowego Galaktycznego Imperium , Ostatniego Praxeum Jedi czy Świadomych mocy?

By zostać członkiem GoSW wystarczy złożyć podanie zgodne z wzorem który jest zamieszczony na http://www.forum.gosw.pq.pl/

To wszystko!

Niech Moc będzie z wami!

hqxpex.png

(Wiem, jeżeli nie jest to odpowiednie forum, dział, na wrzucanie takich informacji, to bardzo przepraszam, oraz proszę o przeniesienie. Albo przynajmniej nie robienie zbytniego hałasu.)

ojp? Gralem w to 2 razy na coop. Za duzo bugow jak dla mnie. Mb2 FTW :)

No dobra. Najbardziej kozacka gra na multi jaka kiedykolwiek powstała to IMHO Jedi Academy. Przestałem grać, żeby móc odgrywać postać w WoWie. Tymczasem dostaję coś co ma nazwię w RP i jest związane z Jedi Academy. Na pewno to wypróbuję, tylko niech ktoś mi powie o co w tym konkretnie chodzi. Bo jest epicki opis (+), jest filmik z którego zrozumiałem tyle, że walka jest mniej dynamiczna niż w oryginalnym JA. A więc panie Dzz lub panie Blizna - tłumaczcie, proszę :)

Pan Blizna moze Ci wytlumaczyc o co chodzi w ojp, a ja o co w mb2...Ale to juz chyba robilem.

Jak chcesz sie dowiedziec czegos od strony technicznej (ojp) to wal do mojego znajomka, ktory jets w ojp team:

jacksparrowsh

Również polecam rozmowę na x fire (Dahu07).

Ale staram się wytłumaczyć co nie co.

Zalety OJP:

-Rozpisane Moce (Niezwykle pomaga w rp)

-Guny, z możliwością zmieniania ich poziomu (Czyt. wartości magazynka, celności)

-7 różniących się od siebie styli, aby wybrać odpowiedni każdy gracz wybiera ten w którym się czuję najlepiej.

-Pojedynki o wiele bardziej realistyczne, niż te z JA+, tu liczy się taktyka, oraz dobór ciosów.

Wady:

-Brak animacji, jedynie ukłony, przysiady, i parę innych.

-Mało graczy, lecz 90 % wszystkich, to gracze rp.

-Parę bugów.

Największa zabawa jest właśnie na RP, a w GoSW ich nie brakuję.

Co do GoSW, cały świat ma inną historię, planety, oraz rasy niż w kanonie SW (oczywiście niektóre pozostały). Gdy większość klanów / zakonów, przyjmuję prowadzenie jednej frakcji (Jedi / Sith) GoSW prowadzi je Trzy! Od graczy wymaga się aby poznali podstawy uniwersom, w jakim chcą grać. Tutaj cały świat, historię, tworzą gracze. Od ich decyzji zależne są dalsze losy. Przykładni Mg robią wszystko by umilać rozgrywkę swoim graczom. Więcej nie zachwalam, po prostu zapraszam. Jeżeli się komuś nie spodoba, zawsze może nie składać podania ;)

Pozdrawiam.

Ja mam pytanie do Dzz i blizny odnosnie tych 2 modow(bo rozumiem ze to sa mody)

Jak to odpalic.... Rozumiem ze musze miec gre Star Wars: Jedi Academy i odpowiedni mod tak? Sama gre kiedys mialem a teraz jest gdzies u jakiegos kuzyna... sam nie wiem nawet. Pytanie podstawowe... musze miec orginal gry? By pograc czy to w OJP czy MP2?

hmm.. Jedi Academy jest grą udostępnioną w internecie zupełnie darmo. Prawdopodobnie jej twórcy nie przewidzieli że będzie tak szeroko wykorzystywana. Co do "wrzucania" modyfikacji (Jakimi są jakie kolwiek ulepszenia, skiny, modele, cokolwiek) jeżeli modyfikacja posiada instalator wybieramy tylko katalog gry (Zazwyczaj C:/Program Files/Lucas Art/Jedi Academy/) jeżeli posiadamy mod w pliku pk3, wtedy folderze JA szukamy Base, i tam lądują wszystkie modyfikacje w formacie pk3.

Jak pisałem wyżej, w celu wyjaśnienia większej ilości informacji, proszę pisać na x fire.

Pozdrawiam :)!

P S : Zapomniał bym o patchu (1.01) niezbędnym do instalacji każdej modyfikacji (OJP, JA+, MB2)

hmm.. Jedi Academy jest grą udostępnioną w internecie zupełnie darmo

Tak samo jak GTAIV i inne gry.

Spawn, zeby odpalic moda musisz miec:

Jedi academy (piracka wersja tez dziala na multi)

Patch 1.01 (11mb)

Mod mb2 albo ojp.

Mb2 instalujesz poprzez wypakowanie plikow do game data, a ojp instalatorem.

Znajac twje prefeencje, polecam Ci jednak mb2. Gra jets bardziej skillowa i polega na zabijaniuxD itp. O

JP jest bardziej rpgowaty, ale sam system walki mi osobiscie sie nie podoba. Nie wiem jak Tobie...A moze najlepiej zagraj i w to i w to:P.

W mb2 jest zcaznie wiecej ludzi i sama gra jest bardziej rozwinieta. OJP przypomina bardziej basejke, ale tez cel tworcow byl inny. Musis zsam wybrac.

Rozumiem ze moge miec oba mody :)... Nazwe OJP kumam wiec nie problem znalesc moda na necie :)... a rozwiniecie nazwy MB2? :D

Yyyy i gdzie jest link do tego podania ? :D

www.moviebattles.com

Ja pamiętam czasy basejka i to były najlepsze czasy. Potem plaga JA+ który po prostu śmierdział. Basejka oraz ffa_kempy i się grało godzinami :)

Ta, a jescze wczensiej kalakarsix;p

Basejkowo pseudo pro zniszczyli te gre. Zaczela si egra tylko dla skilla, a zabawa zeszla na 2 plan. Wteyd przestalem grac. Mialem dosc dopakowywania cfg (tylko z dobrym cfg mozna grac!) i szukania nowych bugow.

Szesciem w mb tego nie ma.

Ale nigdzie nie ma RolePlay takiego jak na Open Jedi Project. Moim zdaniem najbardziej zbalansowane style są właśnie na OJP. Mb2 również jest świetne, i każdy woli to co woli.

To OJP mnie zaciekawilo.... ale z tego co widzialem na forum jest to brane az za serio... moim skromnym zdaniem. Okrzyki bolu i dodawanie nawiasow by sprecyzowac jaki to okrzyk. Znaczy lubie role playing sam z kumplami siekalem po piwnicach w rozne karciaki :D od D&D na magi i mieczu konczac... ale bez przesadyzmu z tym maxymalnym odgrywaniem :D

No, gramy poważne rp ;]

Te mody robią na mnie niesamowite wrażenie. Bardzo mi się to podoba i podziwiam tych ludzi. Chętnie bym spróbował, ale nie wiem czy ja bym się umiał w tym wszystkim odnaleźć. Nie wiem czy umiałbym tak dobrze odgrywać. No zobaczymy, na razie jestem w fazie zastanawiania się.

Sciagnijcie oba mody i zobaczcie, ktory bardziej wam sie podoba.

wMB2 sa jakies inne ruchy? Ciosy? :D

Ine od czego? Od zwyklego Jedi academy?

Tam wszystko masz inne. Inne bronie, inny styl rozgrywki, inne tempo, inne cele.

http://www.moviebattles.com/plugins/p17_im...p17_imageid=575

Screen z gry (gamepolay)

Zainstalowałem patch, ściągnąłem moda(chyba) skąd http://www.moviebattles.com/files_application i nadal mi nie działa :(.

Co robie źle?