Witam was wszystkich. Mam problem z grą Gothic 2: Złota Edycja. Ale do rzeczy.
Kupiłem ostatnio Sagę Gothic w wersji Extra Klasyka w skład, której wchodzą Gothic 1, 2, 3 wraz z dodatkami Noc Kruka i Zmierzch Bogów, które niedługo później aktywowałem na steam.
Udało mi się pobrać z sukcesem Gothica, Gothica 3 oraz Zmierzch Bogów, ale problem dotyczy Gothica 2 Złotej Edycji, czyli tego na czym mi najbardziej zależało.
Jak tylko rozpoczynam pobieranie wyskakuje mi błąd - dołączony w załączniku - ściąganie się zatrzymuje i następuje klops.
Próbowałem
- zmienić folder docelowy
- zmienić region pobierania
- wyłączyć wszelkie oprogramowanie, które mogłoby zakłócić pobieranie gry
- naprawić folder biblioteki
- dodać wyjątki do firewalla
- wyczyścić pamięć podręczną pobierania
- reinstalować steam
- resetować komputer
Jednak wszystko bezskutecznie. Przez pomoc techniczną Steam zostałem olany, gdyż napisałem do nich, jednak napisali mi jedynie żebym odinstalował steam i zainstalował ponownie oraz naprawił folder biblioteki. Gdy zaznaczyłem, że problem nadal występuje nastała cisza.
Mam komputer nowy, kupiony w zeszłym roku.
Windows 10
Procesor Intel Core i5-6400
Karta Graficzna NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Ram 8GB
Płyta Główna z ASUSa - nie znam dokładnego modelu
Wszystkie podzespoły dorównują powyższym więc nie ma mowy, by komputer był "zbyt słaby". Zainstalowane są również najnowsze sterowniki.
Na jednym z forów widziałem odpowiedzi, że ogólnie każdy Gothic ma problem z odpalaniem na nowszych komputerach (czy też systemach). Z początku także miałem ten problem, gdyż Gothic 1 wyłączał się po rozpoczęciu nowej gry. Wówczas wystarczył reinstall. W Gothic 3 nie mogłem sterować myszką ani klawiaturą, co zostało naprawione po tym jak zainstalowałem Community Patch 1.75.14. Jedynie Zmierzch Bogów działał bez zarzutu.
Proszę o pomoc. Śmiem twierdzić, że to forum jest moją ostatnią deską ratunku przy pobieraniu w/w gry.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.