Gothic 2: NK - rozdzielczość

SIemka (znowu)

Kolejny Gothic na win 8 i kolejne problemy. Tym razem mam tylko 4, bardzo niskie opcje ustawiania rozdzielczości ekranu. Chciałbym sobie ustawić przynajmniej 1200+, a max mogę 1024x... wiecie jak rozwiązać ten problem?

W Gothic 2 NK>System>Gothic.ini i tam bedzie linijka odpowiedzialna za resolution :P wpisz sobie jaka chcesz

W Gothic 2 NK>System>Gothic.ini i tam bedzie linijka odpowiedzialna za resolution wpisz sobie jaka chcesz

Właśnie doszedłem do tego sam, teraz tylko muszę wykombinować, która rozdzielczość będzie da best. Dzięki za pomoc mimo wszystko ;)

Jednak nie rozwiązało to mojego problemu, a przynajmniej nie trwale. Kiedy zmieniam w pliku ini. rozdzielczość gra jak najbardziej załącza się z tymi ustawieniami. Niestety włączając ją po raz kolejny rozdzielczość powraca do pierwotnego stanu. Mam nadzieję, że nie będę musiał zmieniać rozdzielczości za każdym razem gdy będę włączał grę. Jakieś pomysły?

warn_ico.png
DP ~ NS

ustaw plik gothic.ini tylko do odczytu

ustaw plik gothic.ini tylko do odczytu

Wyskakuje "Acces Violation" przy uruchamianiu, więc średni pomysł.

http://themodders.org/index.php?topic=13902.0

Proszę bardzo, tutaj jest pliczek który wszystko załatwia :)

Ściągnąłem, zamieniłem plik exe. na ten z folderu 16:9 i nic nie pomaga. Czy fakt, że mam Gothica 2 NK po angielsku może wpływać na to, że plik nie działa?

SIemka (znowu)

Kolejny Gothic na win 8 i kolejne problemy. Tym razem mam tylko 4, bardzo niskie opcje ustawiania rozdzielczości ekranu. Chciałbym sobie ustawić przynajmniej 1200+, a max mogę 1024x... wiecie jak rozwiązać ten problem?