Gothic 2 pare pytań :)

Witam, znowu ja na temat gothica :)

A wiec dobrałem się do Gothica 2 jednak na steam dalej brak polskiej wersji językowej wiec pozostała mi odkopana stara wersja pudełkowa Gothica 2 i tu moje pytanie czy dodatek Noc kruka dużo zmienia ? Bo na steam on jest jednak w tej starszej wersji pudełkowej już nie.. I czy może da się pobrać gdzieś sam dodatek do Gothica ?(Mam nadzieje ze wybaczycie piractwo bo mam Gothica 2 Gold edition na steam)

I drugie pytanko da się coś zrobić z myszka ? Ponieważ pograłem już trochę i obracam sie Q i E ponieważ strasznie ciężko jest to robić myszka mimo ze czułość jest na full. Da się coś zaradzić ?

I może jakieś ogólne porady ?

Noc Kruka zmienia baaardzo dużo moim zdaniem. Dodatkowy teren gry, questy, uzbrojenie (Szpon Beliara - konkretna broń ^^,). Co do myszki, ja nigdy nie miałem takiego problemu, może właśnie NK to naprawia.

Nie wyobrażam sobie Gothica II bez Nocy Kruka, to jeden z najlepszych dodatków jakie kupiłem do gier w swoim życiu, nie żałowałem ani jednej złotówki wydanej na niego :P Świetna nowa muzyka, podniesiony poziom trudności, nowe potwory, nowy świat, zaklęcia, nowe gildie i wiele więcej. Polecam szczerze i od serca. Jeżeli masz wersje ze steama zakupioną, to nie widzę problemu by sobie sciągnąć z internetu wersję non-steam spolonizowaną. Co do rad to na pewno mogę Ci polecić jedną modyfikację którą możesz od razu zainstalować, są to biblioteki dx11 do Gothic II które upiększają starego dobrego gothica wprowadzająć nowe cienia, oświetlenie, teselacja itd. :P Tak samo jak czegoś nie będziesz wiedzieć albo będziesz potrzebować pomocy to możesz do mnie priva napisać, z chęcią pomogę :P

Dodatek Noc Kruka wprowadza dużo przydatnych rzeczy jak np Szpon Beliara ^^ Sam Xsardas nie chce nam pomóc w naprawię oka Innosa dopóty go nie zdobędziemy.. mamy kilka dodatkowych gildii jak np możliwość wstąpienia do kręgu(coś w tylu Paladynów lecz w wieże Adanosa) możemy także wstąpić w szeregi magów wody.

większa ilość czarów,broni,zbroi i ciekawe Lokacje;D i nowe moby do walki : )

Moim zdaniem gra Naprawdę świetna i dziwie się,że są ludzie xD którzy jeszcze w to nią nie grali lecz odpalając Arcanie(to nie gothic nigdy nim nie będzie)

otworzysz szeroko oczy i zobaczysz jak idzie zj***ć naprawdę przepiękną grę...

Ah...aż nabrałem ochoty znowu w to zagrać ^^ Wspomnienia wracają jak zarówno Gothic,Heroes 3 i Diablo 2 były mymi pierwszymi grami ^^

Dodatek Noc Kruka wprowadza dużo przydatnych rzeczy jak np Szpon Beliara ^^ Sam Xsardas nie chce nam pomóc w naprawię oka Innosa dopóty go nie zdobędziemy.. mamy kilka dodatkowych gildii jak np możliwość wstąpienia do kręgu(coś w tylu Paladynów lecz w wieże Adanosa) możemy także wstąpić w szeregi magów wody.większa ilość czarów,broni,zbroi i ciekawe Lokacje;D i nowe moby do walki : )Moim zdaniem gra Naprawdę świetna i dziwie się,że są ludzie xD którzy jeszcze w to nią nie grali lecz odpalając Arcanie(to nie gothic nigdy nim nie będzie)otworzysz szeroko oczy i zobaczysz jak idzie zj***ć naprawdę przepiękną grę...Ah...aż nabrałem ochoty znowu w to zagrać ^^ Wspomnienia wracają jak zarówno Gothic,Heroes 3 i Diablo 2 były mymi pierwszymi grami ^^

Gralem w Gothica Noc kruka jak miałem może 8-10 lat :) Pamiętam ta pierwsza wioskę gdzie zawsze się wszystkich zabijało i zostawiało sobie domek xD Ale niestety nie pamietam nic i nie bardzo wiem co ten dodatek wtedy dodawał bo odrazu miałem z dodatkiem grę.

Dodatek dodawal lokacje piratow, magow wody i inne rzeczy podane wyzej :)

^ ^ Rozumiem więc to tak...ja zacząłem trochę w dziwnej kolejności xD Gothic 2 potem Gothic potem Noc Kruka xD potem Gothic 3 Zmierzch Bogów potem Sam Gothic 3 a potem (pluje na to)Arcania : / czego nigdy nie zaakceptuję jako Gothica xD

Noc Kruka dodaje jeden nowy akt oraz nowe przedmioty (pasy) i nowe zadania w lokacjach z podstawki. Można grać bez Nocy Kruka i też będzie dobrze. Ale jeśli jest możliwość, to polecam z dodatkiem, bo on po prostu uzupełnia grę o nowe, fajne rzeczy.

Nie jest to dodatek, który przechodzi się po skończonej podstawce. Ten nowy akt jest jakoś w środku gry dodany, więc trzeba grać od nowa.

Co do myszki, to nigdy nie miałem z nią żadnych problemów.

OO wiem doatek dodaje po prostu kruka! :D

A tak serio to... moze nie bede pisal aby nie bylo spoilerow?

Eh pamietam te piekne dni w ktore sie gralo w gothica II noc kruka te przygody i misje az lezka w oku sie kreci:) chyba znow sobie to zainstaluje by przezyc przygode od nowa

Co do myszki, to znalazłem takie coś:

http://steamcommunity.com/app/39510/discussions/0/810919057059223556/?l=polish

Może pomoże.

A ja pamietam to zaskoczenie jak kupilem cala gre, robie questa a tu nagle zong i taki opad szczeki (sposob wejscia do tej lokacji i quest z nia zwiazany) xd. Za pierwszym razem sie serio zadziwilem i pamietam ze jakies 90% czasu tam spedzilem zglebiajac wiedze magow wody :D

jest taki mod do Gothic'a II, L'HIVER się nazywa. niechce mi się rozpisywać co on zmienia bo jest masa materiału na youtube i w google na ten temat. no i ten mod własnie posiada jakąś opcje sterowania jak w gothic 3 (czy coś takiego) chociaż nie mam pojęcia co to oznacza bo nie sprawdzałem jeszcze tego moda.

Czy ja jestem jedynym, który w ogóle nie używa myszki w Gothicu / G2 nk? wsadem ruszać a walka ctrl + strzałki? Myszką mi zawsze strasznie niewygodnie.

Co do dodatku, to samej nocy kruka nie ściągniesz, tak żeby połączyć z twoją aktualną grą. Jeśli chcesz ściągać, to od razu G2+nk

Czy ja jestem jedynym, który w ogóle nie używa myszki w Gothicu / G2 nk? wsadem ruszać a walka ctrl + strzałki? Myszką mi zawsze strasznie niewygodnie.

Ja grałem tak pół na pół. Jak mnie ręka bolała, albo coś jadłem, albo po prostu szedłem przez las zbierając zioła (wszystkie zbierałem :D w każdej części gry - taki nałóg), to grałem na klawiaturze. Bo faktycznie całą grę można obsługiwać z klawiatury, bez używania myszki.

Walka była CTRL+W atak i CTRL+S blok, z tego co pamiętam.

Przestańcie panowie rzucać spojlerami! Gothic (jak chyba każda gra) jest najlepszy jak się go odkrywa i uczy samemu!

Co do myszki, to znalazłem takie coś:http://steamcommunity.com/app/39510/discussions/0/810919057059223556/?l=polishMoże pomoże.

Dzieki działa :)

A co do całego tematu to pozostało mi ściągnąć pirata G2 + Noc kruka , dzięki wszystkim za pomoc :)

Zeby nikt nie bil za piractwo tutaj macie mój profil steam gdzie możecie zobaczyć ze posiadam wszystkie części gothica jednak brak polonizacji na steam :/

http://steamcommunity.com/profiles/76561198066430579/

Witam, znowu ja na temat gothica :)

A wiec dobrałem się do Gothica 2 jednak na steam dalej brak polskiej wersji językowej wiec pozostała mi odkopana stara wersja pudełkowa Gothica 2 i tu moje pytanie czy dodatek Noc kruka dużo zmienia ? Bo na steam on jest jednak w tej starszej wersji pudełkowej już nie.. I czy może da się pobrać gdzieś sam dodatek do Gothica ?(Mam nadzieje ze wybaczycie piractwo bo mam Gothica 2 Gold edition na steam)

I drugie pytanko da się coś zrobić z myszka ? Ponieważ pograłem już trochę i obracam sie Q i E ponieważ strasznie ciężko jest to robić myszka mimo ze czułość jest na full. Da się coś zaradzić ?

I może jakieś ogólne porady ?