Gothic 2 Problem

Otóż mam pewien problem z Gothiciem.Po włączeniu gry jeśli jestem w budynku to wszystkie obiekty migają,zaś po wyjściu wszystko migocze i połowa ekranu rozmazana jest na biało.Przez ostanie 3 dni wszystko działało cacy,tylko teraz tak nagle.

Próbowałem reinstala,podmiany plików i nic.

Używam Win XP a sprzęt na którym gram to Athlon 62 3200,1gb ramu i Riva TNT2 Pro(tak wiem starożytny sprzęt,ale tylko taki na razie mam,a Gothic to jedyny mój wybawca jak na razie)

Z góry dzięki i proszę o szybką pomoc.

Sterowniki do karty graficznej ?

Odpalenie na innych ustawieniach graficznych ?

Popróbuj

Z twojego opisu świadczy, że masz coś walnięte przy sterownikach spróbuj zainstalować starsze. Musisz się trochę pobawić

No niestety,nie pomogło to nic,przeinstalowałem stery,próbowałem wcześnijszych i nic ;<arpp.jpg

Tak mniej więcej to wygląda.

Sprawdzałeś, czy w innych grach również występuje ten problem ?

Sprawdzałem jedynie w pierwszej części Gothica,i tam niestety to samo,spróbuje znaleźć coś co ten komp uciągnie i sprawdzić.

Mi się wydaję że grafika po prostu za słaba, poszukaj może czegoś za 30zł na allegro czegoś pokroju geforce 4mx(najsłabsza karta na której chodził mi gothic2) to pograsz nawet na high, może znajdziesz jeszcze taniej.

A jak się nie uda to polecam serię IcewindDale i stare wormsy w 2D będzie idealnie jak na tego kompa.

Możesz jeszcze sprawdzić jak gra zachowuje się na mniejszej rozdziałce czy w oknie.

1.Pirat czy oryginał ? Niektóre wersje pobrane z neta są skopane.

2.Tak jak kolega wyżej napisał karta graficzna...Zakup lepszą bo jak nowe stery nie pomogły przy takim problemie to na pewno wina karty graficznej...

Ad 1 Oryginał

Ad 2 Tyle że karta spełnia wymagania to uno,sekundo gra działała płynnie przez 3 dni,bez żadnych problemów,teraz zaczęły dziać się cuda.

Trochę dziwna sugestia XD, a jakbyś zrobił przywracanie systemu do okresu w którym gra działała?

A jak dasz wszystko na low? Zwłaszcza zasięg widzenia na minimum daj.

Miałem dawno temu to samo- przyadkiem tobie karta się nie przegrzewa ? Może poczyść trochę kompa z kurzu (niezapominając o wentylatorze zasilacza i proca). Poza tym zawsze miałem tak gdy robiłem Alt+Tab. Gdy uruchamiałem grę ponownie, wszystko było w porządku.

Komp czyszczę cały czas sumiennie.No cóż karta już leciwa,pewnie to już jej kres życia,nie ma co wymienię na cokolwiek,szczególnie że teraz już nawet nic się nie włącza w full windowed.No cóż,dzięki za pomoc,a temat do zamknięcia.

Otóż mam pewien problem z Gothiciem.Po włączeniu gry jeśli jestem w budynku to wszystkie obiekty migają,zaś po wyjściu wszystko migocze i połowa ekranu rozmazana jest na biało.Przez ostanie 3 dni wszystko działało cacy,tylko teraz tak nagle.

Próbowałem reinstala,podmiany plików i nic.

Używam Win XP a sprzęt na którym gram to Athlon 62 3200,1gb ramu i Riva TNT2 Pro(tak wiem starożytny sprzęt,ale tylko taki na razie mam,a Gothic to jedyny mój wybawca jak na razie)

Z góry dzięki i proszę o szybką pomoc.