Gothic 3- duży problem

Witam, mam problem z kodami do gothic. Działa mi kod tylko god. Chcę wpisać kod np. na zbroję lub każdy inny to wyskakuje mi syntax error. Pomoże ktoś?

1. Granie na kodach niszczy rozgrywkę, korzystając z kodów po prostu zepsujesz sobie zabawę i zniszczysz klimat gry.

2. Jest taka strona http://lmgtfy.com/?q=Gothic+3+kody+syntax+error

3. Żeby nie było, że tworzę off top - http://www.gothicgry.fora.pl/gothic-iii,12/maly-problem-z-kodami,8789.html lub

Syntax Error znaczy, że źle wpisujesz kod lub jego wartości, dajesz niepotrzebnie spację, albo jej nie dajesz etc... Jakby nie patrzeć Syntax Error oznacza nie mniej ni wiecej jak Błąd Składniowy. Sprawdź raz jeszcze, czy dobrze wpisujesz te kody. Z tego co pamiętam duże/małe litery miały znaczenie. Co do psucia rozgrywki, to kolega piekielny jest chyba tego świadomy... Mam nadzieję.

Dobrze wpisuję kody, próbowałem wpisywać małymi jak i dużymi literami. Dalej to samo.

Powinni ci ręce odciąć za samą próbę wpisania kodów...w tej świetnej grze...a może po prostu zamiast ich wpisywać po prostu je wklejaj...patrzałem właśnie i u mnie wszystkie kody działają..lecz polecam ci przejść te grę bez kodów..jest o wiele więcej zabawy :D

Grania na kodach nie skomentuję, bo sam bez winy nie jestem (stare dzieje, byłem młody i głupi).

Skopiuj tu przykładowy kod, który próbujesz wpisać, a nie działa. Słowo w słowo. Duże/małe litery. Czy nawet zrób screen konsoli z błędem.

Serio? Musicie komentować że ktoś gra na kodach w grę single player? Ludzie ogarnijcie się.

Może przeszedł całą grę na wszystkie sposoby i chce się teraz pobawić.

Wejdź w ge3.ini i zmień wartość Testmode=False na Testmode=True powinno zadziałać.

Zmieniałem z false na true zaraz po zainstalowaniu gry z patchem 1.75.

Serio? Musicie komentować że ktoś gra na kodach w grę single player? Ludzie ogarnijcie się.Może przeszedł całą grę na wszystkie sposoby i chce się teraz pobawić.Wejdź w ge3.ini i zmień wartość Testmode=False na Testmode=True powinno zadziałać.

Jak przeszedł grę do końca to niech gra na tej postaci. Wątpię, by nie miał save gdy jest taki potężny.

A co kodu to mogą nie działać, od tak. Gothic to stara gra, a tym bardziej ta wersja z dużymi bugami. Kto wie czy to nie jeden z nich.

Mam pytanie. Kody już mi działają, ale mam problem z umiejętnością nauki kuli ognia. Wpisuję teach It_Scroll_Fireball i w umiejętnościach magicznych nie mam kuli ognia. Help

Heh, ludzie ludzie... Prosze, nie oceniajcie innych. Nie wierze ze ktokolwiek kto gral w kultowego juz gothica 2 przy 3-4 podejsciu nie bawil sie kodami :).

Co do nauki czarow - polecam chociaz zrobic to minimum i pojsc sie samemu nauczyc xD. Po za tym - o ile mnie pamiec nie myli trzeba bylo miec odpowiednie statystyki (ot chocby mane) by sie nauczyc danych czarow i na kodach te limity mozliwe ze tez sa... Nwm, trojke raz przeszedlem (na czysto) i stwierdzilem - nigdy wiecej. Droga przez meke. I wrocilem 7 raz do dwojki xd

Z tego co pamiętam był jeden kod na odblokowanie wszystkich umiejętności magicznych, więc może skorzystaj z niego? Jeżeli już grasz na kodach, to po co się rozdrabniać? Wątpię też, żeby to była wina statystyk, ale możesz spróbować z podniesieniem ich do ok. 1000 (oprócz HP i MP). Wszystkie zaklęcia/zbroje/bronie nie wymagaja więcej.

P.S. Niektóre kody faktycznie nie chcą czasem działać, ale już nic na to nie poradzisz. Inne za to, szczególnie te ingerujące w głębsze struktury gry, lubią czasami ją zcrashować, ale w tym chyba nic dziwnego nie ma. W końcu developerzy nie wypuszczają gier z myślą o ciągłym używaniu tych kodów. Służą one jedynie do testów, ergo, nie wszystkie działają poprawnie.

Heh, ludzie ludzie... Prosze, nie oceniajcie innych. Nie wierze ze ktokolwiek kto gral w kultowego juz gothica 2 przy 3-4 podejsciu nie bawil sie kodami .Co do nauki czarow - polecam chociaz zrobic to minimum i pojsc sie samemu nauczyc xD. Po za tym - o ile mnie pamiec nie myli trzeba bylo miec odpowiednie statystyki (ot chocby mane) by sie nauczyc danych czarow i na kodach te limity mozliwe ze tez sa... Nwm, trojke raz przeszedlem (na czysto) i stwierdzilem - nigdy wiecej. Droga przez meke. I wrocilem 7 raz do dwojki xd

Bo Po prostu Dwójka jak i Jedynka to Klasyki : )

Mam pytanie. Kody już mi działają, ale mam problem z umiejętnością nauki kuli ognia. Wpisuję teach It_Scroll_Fireball i w umiejętnościach magicznych nie mam kuli ognia. Help

teach It_Spell_Fireball

Witam, mam problem z kodami do gothic. Działa mi kod tylko god. Chcę wpisać kod np. na zbroję lub każdy inny to wyskakuje mi syntax error. Pomoże ktoś?