Gothic multiplayer! Nowe i lepsze!

Jeżeli pamiętacie starego Gothic Multiplayer który niezbyt pozytywnie zapadł wam w pamięci, możecie na nowo spróbować! Sierpnia 21 została wydana nowsza wersja GMP, wyeliminowała masę bugów. Wszystko zaczęło nabierać kształtu...

Oto co wniosła zmiana 21 sierpnia:

Inny silnik sieciowy

Cała synchronizacja zrobiona od początku

Nowe menu główne

Ustawianie klas na serwerze

Możliwość ustawienia wielu spawnpointów na serwerze

Możliwość przypisania każdemu moderatorowi innego hasła przez które się loguje

Możliwość zmiany praw moderatorów

Komenda admina „settime”

Całkowicie nowe menu z opcjami i innymi bajerami

Wygląd postaci i styl chodzenia są teraz zsynchronizowane

Możliwość włączenia zegarka który pokazuje czas

Poprawiony config multiplayer’a

Możliwośc zmiany ustawień czatu

Mapa jest teraz cały czas aktualizowana

Całkowicie nowy system szeptów (teraz odzielne okno pod F6)

Okno na komend admina (f7)

Menu z animacjami (F3). Można dodawać nowe animacje przez plik AnimMenu.txt

Dwa tryby gry, Wojna Klanów i Rzeźnia

Wrogowie mają czerwone nicki, a przyjaciele zielone

Podstawowy antycheat

Synchronizacja czarów w ręku

Synchronizacja obrotu głowy

Synchronizacja broni za pasem i na plecach

Synchronizacja zbroi

Dodane dźwięki wyjmowania i chowania broni u innych

Dodana animacja otrzymywania obrażeń

Zmieniony system otrzymywania obrażeń

Poprawiony czat (dodane kolorowe teksty, estetyka)

Możliwość wyciszania graczy przez admina

Dodany dźwięk strzelania z łuku przez innych

Widać teraz strzały wystrzeliwane z łuku/kuszy przez innych

Usunięty tryb obserwacji z powodu optymalizacji połączenia, odciążenie synchronizacji graczy którzy są od nas daleko

Poprawione wczytywanie innych map (widać teraz loadscreeny)

Czary działają teraz bez zarzutu na wszystkich mapach

Większość zmian to zmiany czysto techniczne nie ma sensu wam o nich opowiadać

Lecz w dniu dzisiejszym wyszła kolejna wielka aktualizacja. Wnosi ona:

World Builder - Budowanie mapy z poziomu klienta. Nie trzeba ściągać zmienionej mapki jaka jest na serwerze.

Zsynchronizowane podnoszenie i upuszczanie przedmiotów, krótko mówiąc, handel wymienny

Nowe opcje w klasach – akrobatyka i skradanie

Mnóstwo mniejszych poprawek typu działające komentarze języka XML w pliku class.xml

Zapraszam każdego kto grał w wersję GMP sprzed 21 sierpnia jak i tych, co jeszcze nie zagrali. Oto piękna strona twórców multiplayera: http://www.gothic-multiplayer.pl/ . Wszystko tutaj znajdziecie, jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Ktoś w to jeszcze gra? Ostatnio nie widziałem nikogo. Jeśli ktoś będzie i zadziała mi to na 7 to zobaczę :)

Powinno już działać na "7" :D

Po 1 Strona coś mi nie chce działać a po 2 z chęcią zagram bo jestem fanem sagi.

Mi też strona nie działa,a z chęcią zagram,bo bardzo lubię Gothica,a z MP nie miałęm styczności i jestem bardzo ciekaw ;)

Także jestem fanem gothic'a i też bym sobie zagrał ale strona nie działa

http://gothic-multiplayer.pl/ tutaj macie link.

Multi jest pod G2 z NK Ktoś wie czy pójdzie mi te multi na wersji z CD-Action ?

http://gothic-multiplayer.pl/ tutaj macie link.Multi jest pod G2 z NK Ktoś wie czy pójdzie mi te multi na wersji z CD-Action ?

Pójdzie. Też sobie zagram :) Musze tylko znaleźć płytki.

Przepraszam za złą stronę... ale zmienili ostatnio na .com i za chwilę chyba wrócili do poprzedniej. Nie ważne skąd macie Gothica i tak powinno działać. Ważne by był Gothic 2 z Nocą Kruka.

Co mi tam, jak ktoś chce się pobawić w zajefajnej ekipie to zapraszam do klanu "Zakon Kyuu". Znajdziecie nas na ich forum w dziale "Klany". Tylko nie przeraźcie się powagą pierwszego posta, bo my to tak na prawdę j**nięci zdrowo. Zachęcam bo to jeden z najstarszych klanów z tradycją. Mało członków bo wolimy brać ludzi którzy nam mocno do gustu przypadną :D

PS: Aktualnie mam banana na ich stronie (kłótnia z innym klanem robi swoje). Ja się zajmuję głównie rekrutacją, więc jak będziecie zdecydowani to zapraszam do mnie na GG: 7779558

I co, graliście? Jak wrażenia?

Ty kiedy ostatni raz grałeś? Jeżeli sprzed 21 sierpnia to musisz sobie to ściągnąć... bo to już nie to samo GMP, coraz bardziej profesjonalnie im to wychodzi. Aż dziwne że robią to w 3 osoby. Tylko ci co mają starą wersje sprzed 21 sierpnia to musicie ją usunąć zanim zainstalujecie tą, bo nie będzie wam działać.

Tak, grałem przed 21 sierpnia i były pustki, dlatego teraz chciałbym się upewnić, czy ludzie grają.

Nom, ludzie grają. Na serwerach RP przeważnie. Jest jeszcze "Enklawa" gdzie walczy się o zamek w teamie i różne klanowe i inne serwery gdzie można zabić nudę :D

Jako arcyfan gothicków muszę spróbować, już pobieram :)

Znalazłem płytki już instaluje G2 @HordaR twój klan działa na serwerze RP czy tylko w serwerach nastawionych na PvP?

Heh, klany raczej tak nie działają. Po prostu są różne eventy, jak teraz Liga Klanów, raczej eliminacje których Zakon Kyuu nie musi przechodzić. No wiesz, sojusze, wojny i inne takie. Gramy w co chcemy i kiedy chcemy, połowa nas gra na RP i wszystkich serwerach co są godne uwagi.

To znaczy że jesli nie mam noc kruka to nie pogram??

I C**j ja sobie chyba nie pogram bawiłem się z brakującymi plikami dll ale po zainstalowaniu wszystkich gra przestaje działać.

Chyba na tym laptopie z vistą sobie nie pogram.

To będzie trzeba odkopać stare płytki z CD-Action i sobie pograć :D

Udało mi się jeszcze trochę pogrzebać i multi działa.

Umawiamy się na jakiś konkretny serwer np.RP czy każdy gra samemu ?