Gothic

Witam, chciałem odświeżyć klasykę i zainstalowałem sobie Gothica I. Mam mały problem, otóż tak jak na zdjęciu widać, wiecie może jak pozbyć się paska, który widnieje u góry, oraz rozciągnąć obraz gry na cały ekran (aktualnie gra jest wyśrodkowana)? Do tego jeszcze sterowanie, w opcjach zaznaczony mam klawisz działania - lewy ctrl, lecz gdy podchodzę do czegoś, co leży na ziemi (bryłka rudy, pochodnia), postać nie chce jej podnieść. Posiadacie jakieś rozwiązania na te "problemy"? Jeśli macie jeszcze do tego jakieś ciekawe mody do w/w gry, możecie się podzielić, chodzi mi o mody poprawiające jakość rozgrywki :).

koko.jpg

Pierwsza rzecz - screenshot nie działa :v

Jeśli dobrze pamiętam(jednak parę lat minęło od ostatniego odkurzania Gothica), musisz przytrzymać Ctrl i wcisnąć strzałkę do góry, dopiero w "dwójce" była możliwość używania samego Ctrl.

Z modów nigdy nie korzystałem :P

Poprawione, zaraz sprawdzę podnoszenie rzeczy ;).

Masz grę odpaloną w oknie na oko, przełącz się na fullscreen :P

Jak nie pomoże Gothic nie ogarnia Twojej rozdzielczości, tutaj masz fix, pod Widescreen.

Z tym że, w grze nie ma opcji włączenia fullscreen, a muszę to zmienić ponieważ okno gry ucina mi ekwipunek tak jak na zdjęciu poniżej. Ctrl + strzałka działa!

222222.jpg

Spróbuj lewy Alt + Enter.

Ewentualnie wpisz na ekranie statystyk "marvin" i wciśnij F3

@up: nic nie pomogło
Fix również nie pomógł, zmienił jedynie grę na język angielski.

Osobiście grałem w Gothica na Win 8 i miałem ten sam problem. Zrobiłem dokładnie to samo co ten Pan na filmiku i pomogło. Zobacz może i Tobie coś pomoże :).

@up: działa, dzięki wielkie!

Witam, chciałem odświeżyć klasykę i zainstalowałem sobie Gothica I. Mam mały problem, otóż tak jak na zdjęciu widać, wiecie może jak pozbyć się paska, który widnieje u góry, oraz rozciągnąć obraz gry na cały ekran (aktualnie gra jest wyśrodkowana)? Do tego jeszcze sterowanie, w opcjach zaznaczony mam klawisz działania - lewy ctrl, lecz gdy podchodzę do czegoś, co leży na ziemi (bryłka rudy, pochodnia), postać nie chce jej podnieść. Posiadacie jakieś rozwiązania na te "problemy"? Jeśli macie jeszcze do tego jakieś ciekawe mody do w/w gry, możecie się podzielić, chodzi mi o mody poprawiające jakość rozgrywki :).

koko.jpg