Gra dla dwoch osob

Witam!

Jak w temacie, szukamy z przyjacielem gry dla dwojga. Skoro sie tu znalazlem, wiadomą rzeczą jest, ze nic nie mozemy dla siebie znalezc.

Cechy:

Przez ostatni czas duuuuzo czasu spedzilismy przy Might & Magic Heroes VII lecz wykonczyly nas bugi, glitche i crashe (glownym problemem bylo to, ze gdy spotykalismy sie aby walczyc ze soba, w pewnym momencie gra sie freezowala. On widzial, ze ja przeprowadzam ture a ja ze on). Ogralismy swego czasu rowniez piata czesc, ale mamy juz dosc "hirolsow".

Nie szukamy gier typowo mmorpg lub czegos w ten desen. Nie kreci nas to i tyle.

Wszystkie moba rowniez odpadaja, przejedlismy sie lolem i dota 2. Interesuje nas fantastyka, magia, sredniowiecze (dlatego tak bardzo przydobobała nam saga Heroes'ow), shootery typu BF, COD itp. Z checią kupilibysmy BF 1 lub For Honor, ale niestety ograniczaja nas fundusze.

Sprzęt:

Co do sprzetu nie ma ograniczen, mamy dosc mocne sprzety.

Model płatności:

odpadaja gry pay-to-play. Moze byc buy-to-play o ile bedzie to niewielkia suma. okolo 20-30 zl za gre.

Przypadły do gustu:

- Heroes wszystkie czesci

- League of legends

- Dota

( bo tylko w te gry gralismy razem)

Nie przypadły do gustu:

- Borderlands 1 i 2

- Wszsytkie dying lighty, left 4 dead itp.

- Killing Floor 1 i 2

Z gory dziekuje za wszystkie propozycje, mam nadzieję, ze pomozecie!

bump

Gra dla dwojga i nie chodzi o mmo? Mario. (JOKE) Grałeś moze w Saints Row IV? Jeśli nie, to warto zagrać, można przechodzić fabułe we dwójkę. Nie jest to fantasy, a bardziej Sci-Fi. Mimo wszystko gra bardzo dobra. Mozna znalezc w cenie do 30 złotych.
A co z nowym COD'em? Moze uzbieracie pieniądze i kupicie? Co prawda 200 złotych ulicą nie chodzi, ale jeśli lubicie tego typu gry, to chyba nie będziecie załowac wydatku.

COD WWII odpada, jedna wielka wtopa z tym produktem. Z reszta jak pisalem, taka kwota nie wchodzi w gre.

Co do Saints Row, nie ten klimat.

A jak stoicie z RTS'ami? Co prawda to trochę inny typ strategii, ale jednak dalej strategia :). Jak może być to polecałbym obadać Company of Heroes 2 (22 zł na g2a). Jeden z lepszych, o ile nie najlepszy RTS. Mapy które można niszczyć - pocisk z haubicy potrafi stworzyć ładny krater w ziemi... gdzie może się schować piechota przed ostrzałem, mosty idzie niszczyc i naprawiać, zimą śnieżyca zamraża twoje jednostki - wtedy muszą się ogrzać przy ogniskach lub w budynkach, zimą gdy rzeki zamarzną można olać mosty i iść/jechać po rzece... ale starczy wtedy jeden dobry ładunek wybuchowy by rozbić lód i zatopić całą armię przeciwnika. Do tego jest dość duży wybór dowódców którzy dają dodatkowe perki/skille, kamuflaży na czołgi i mundury, biuletyny wojskowe które dają bonusy (np celność partyzantów większa o 5%) itd. A to wszystko da się wydropić za grę.

CKMy potrafią przygwoździć piechotę wroga, artylerię idzie przestawić w tryb odpowiadania ogniem (gdy przeciwna artyleria ostrzela nasz obszar to nasza artyleria odpowiada ogniem w okolicy tamtej haubicy - w okolicy, bo niby obsługa widzi skąd mniej więcej pocisk wyleciał), zołnierzy wyposażać w różnego rodzaju karabiny, miotacze ognia, wyrzutnie rakiet itd.

A wspomniałem już że gra jest dość trudna jak na strategię? I to trudna nie z powodu oszukiwania komputera, a trudna z powodu skomplikowania i złożoności rozgrywki. Do tego jak się wprawicie to możecie dołączyć do naszej społeczności w multiplayerze. Jak chcecie grać ze sobą przeciwko dwóm innym "randomom" to polecam opcję 2 vs 2 :). Zabawy jest co nie miara - bo gra dobrze obrazuje 2 wojnę światową. Tu nie wygrasz gry rushem w 2 minucie 10 zergami. Tu wygrasz gre powoli zyskując przewagę, po to by na końcu zmiażdżyć przeciwnika w jednej decydującej bitwie na której losie może zaważyć wszystko - stracone wojska w poprzednich bitwach, ilość punktów generująca zasoby, wykorzystanie tych zasobów, typ armii, wybrani dowódcy... Ale przez to gra jest właśnie ciekawa - nigdy nie wiesz co przeciwnik zrobi. I nawet teoretycznie przegrywając (będąc zepchniętym do obrony) może wygrać bez większego wysiłku - a np wysyłając 1 snajpera na twój koniec mapy i przejmując 2 newralgiczne punkty co odcina całą twoją siatkę zasobów. I zanim złapiesz tego snajpera (bo skupisz tam uwagę) to on wykorzysta twoją nieuwagę niszcząc ci jednostki na froncie. I nagle się okaże że nie masz już czołgów ani zasobów, podczas gdy jadą na cb 2 tygrysy przy wsparciu kilku oddziałów piechoty i sytuacja się odwraca :)

Tak jak kolega wyżej wspomniał możecie spróbować Company of Heroes 2. Albo jak wam się nie spodoba to wypróbować jego konkurenta a mianowicie Men of War: Oddział Szturmowy 2. Gra jest jak by to powiedzieć bardziej "realistyczniejsza". Przykładowo Czołgi nie mają paska HP ... :P Mocną stroną tej gry są do niej mody. Jest ich od groma więc jest co robić. Wada tej gry to cena i optymalizacja.

Interesuje nas fantastyka, magia, sredniowiecze

Divinity: Grzech Pierworodny ? :D

Witam!

Jak w temacie, szukamy z przyjacielem gry dla dwojga. Skoro sie tu znalazlem, wiadomą rzeczą jest, ze nic nie mozemy dla siebie znalezc.

Cechy:

Przez ostatni czas duuuuzo czasu spedzilismy przy Might & Magic Heroes VII lecz wykonczyly nas bugi, glitche i crashe (glownym problemem bylo to, ze gdy spotykalismy sie aby walczyc ze soba, w pewnym momencie gra sie freezowala. On widzial, ze ja przeprowadzam ture a ja ze on). Ogralismy swego czasu rowniez piata czesc, ale mamy juz dosc "hirolsow".

Nie szukamy gier typowo mmorpg lub czegos w ten desen. Nie kreci nas to i tyle.

Wszystkie moba rowniez odpadaja, przejedlismy sie lolem i dota 2. Interesuje nas fantastyka, magia, sredniowiecze (dlatego tak bardzo przydobobała nam saga Heroes'ow), shootery typu BF, COD itp. Z checią kupilibysmy BF 1 lub For Honor, ale niestety ograniczaja nas fundusze.

Sprzęt:

Co do sprzetu nie ma ograniczen, mamy dosc mocne sprzety.

Model płatności:

odpadaja gry pay-to-play. Moze byc buy-to-play o ile bedzie to niewielkia suma. okolo 20-30 zl za gre.

Przypadły do gustu:

- Heroes wszystkie czesci

- League of legends

- Dota

( bo tylko w te gry gralismy razem)

Nie przypadły do gustu:

- Borderlands 1 i 2

- Wszsytkie dying lighty, left 4 dead itp.

- Killing Floor 1 i 2

Z gory dziekuje za wszystkie propozycje, mam nadzieję, ze pomozecie!