@up - nie nie ma. Za to masz hot seat jesli wiesz co to . A ten rts to tez starocie no ale co poradzic - stare najlepsze
Gra dla dwojga (nie coop)
To że coś jest stare to żaden problem - gra w Panga 3 na emulatorze dała nam chyba najwięcej radochy jak do tej pory inna sprawa, że z Sacrifice są dwa problemy:
- nie widzę możliwości grania we dwoje na jednym kompie
- ostatnio próbowałem wrócić do tej gry po latach... archaiczność mnie niestety pokonała.
Wesnoth jest TBSem, można spokojnie grać na hot seacie. Nie jestem tylko przekonany, czy to gra która będzie jej odpowiadać.
Mario Kart brzmi ciekawie, może spróbuję jej to sprzedać.
Tak jak w tytule. Od jakiegoś czasu szukam czegoś ciekawego do zagrania z dziewczyną, przy czym nie chodzi mi o kooperację - raczej coś, gdzie wygrywa jedno z nas (vide Wormsy). To nie ma być gra bardzo skomplikowana - potrafimy czerpać radość i właśnie z Wormsów, i z karcianek, i z domina na kurniku. Po prostu - coś ciekawego, od prostej gry karcianej po czystą nawalankę. Dodatkowe punkty za gry, w których pojedyncza rozgrywka trwa krótko (powiedzmy 5-10 min max)
Dzieciom, którzy spróbują być zabawne i rzucić propozycją "wyjdźcie z domu" albo "idźcie uprawiać seks" dziękuję z góry - z zajęciem się różnymi rzeczami poza kompem nie mamy najmniejszych problemów. Chodzi o znalezienie jakiejś fajnej gry w ramach urozmaicenia czasu.
EDIT: najlepiej żeby to była gra, w którą można zagrać na JEDNYM kompie