Gra dla mnie i dla kobity mojej

Siemano ! dzisiaj wpadliśmy z dziewczyną ! ( na pomysł ) , że za miast obejrzenia przy piwie filmu wieczorem to może zagrali byśmy w jakąś grę ? jest do dyspozycji jeden laptop i nie mają to być gry typu cod ,bf, strategie jakies itd itd :P nie mają być takie gdzie jedna osoba musi się skupic i tracic czas :) . Chodzi mi o cos gdzie dwie osoby beda musialy pomyslec i zaangarzowanie będzie z obu stron. Nie musi byc to gra na jeden wieczór ale milo by bylo jak by chcialo sie do niej wrocic nazajutrz .

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ! :)

"Hirołsy" może lub worsmy?

3 Cięcia! Polecam! :)

Cała seria LEGO, można grać na 1 kompie we dwoje, nie trzeba mieć pada, jednak lepiej sie gra tak że 1 osoba na klawie a druga na padzie :), a co do opcji lan to nie wiem czy jest taka opcja

o może lego :D jutro spróbujemy :) , a dzisiaj pograli my troche w AoM klątwa lekarza :P i nawet fajne ale nudne na dłuższą mete

Carcassone ;)

Disciples 1 2 i 3 gra wciaga i mozna 2 osoby na 1 kompie grać strategia cos ala Herosy

Miało nie być RTSów.

Od siebie polecam Magicka (zaangażowanie początkujących graczy jest Bardzo duże, np. aby nie wycastować jakiegoś przypadkowego nuka w stronę drugiej osoby ^^) i Wormsy (może World Party, żadne tam te nowe szajsy 3d!). Ewentualnie Left 4 Dead 2, ale to trzeba będzie kupić na dwa kompy, a w samej grze bardzo często spotykam dziewczyny z różnych krajów. Zatem kobietom się podoba, a co-op jest tam najważniejszy co daje kupę pozytywnych emocji i zabawy.

@UP

Przecież L4D 1 i 2 ma split screen.

@TOPIC

Portal 2? Z tego co pamiętam w jednym z patchy dodano split screen na PC.

Mario, mini car racing, contra moze na ta chwile nie mam wiecej pomyslow :P

Ten ostatni rayman jest fajny :)

Ewentualnie From Dust :)

lara croft and the guardian of light ...

Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes

Także gra na 2 osoby.

Saper?

LF2

Od siebie polecę grę A Virus Named Tom - dostępna na steamie. Jest to gra w głównej mierze logiczna, ale zręczność jest także ważna. Zaangażowanie z dwóch stron jest potrzebne, ponieważ każdy musi ułożyć swoją część (gra polega na zawirusowywaniu systemów w całkiem przyjemny sposób ;p). Wymagania nie są wielkie, jedynym problemem może być to, że tylko jeden gracz może grać na klawie, reszta potrzebuje pada (a grać można do 4 graczy).

I co do samej rozgrywki, to na 2+ graczy można grać Co-op story, więc na jednym wieczorze gra się nie kończy, o ile się spodoba ;)

I jakbyście chcieli ( z dziewczyną) wypróbować, to można pobrać demo przed zakupem.

Zdecydowanie gry z serii LEGO.

gwiezdne wojny z lego zaliczone, a co jest jeszcze takiego fajnego ? :)

Polece Elsworda :)

Kolorowa grafika, dynamiczna rozgrywka i mozna grac elegancko we dwoje w party :)

przyjemna gra :)

testowana z moja narzeczona ^^

Siemano ! dzisiaj wpadliśmy z dziewczyną ! ( na pomysł ) , że za miast obejrzenia przy piwie filmu wieczorem to może zagrali byśmy w jakąś grę ? jest do dyspozycji jeden laptop i nie mają to być gry typu cod ,bf, strategie jakies itd itd :P nie mają być takie gdzie jedna osoba musi się skupic i tracic czas :) . Chodzi mi o cos gdzie dwie osoby beda musialy pomyslec i zaangarzowanie będzie z obu stron. Nie musi byc to gra na jeden wieczór ale milo by bylo jak by chcialo sie do niej wrocic nazajutrz .

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ! :)