Nie zastanawiałeś się nad kupnem myszki typu SteelSeries Aerox 9, Razer Naga lub trochę tańszego, ale niekoniecznie gorszego Corsair Scimitar?
Z takich dużo tańszych opcji rzędu 100-200 zł lub mniej to masz myszki tego typu od Redragon, Trust, MAD DOG i pewnie wiele wiele innych.
W Twojej sytuacji to mogłaby być naprawdę rozsądna opcja, otwierająca nieco możliwości doboru gier.
Żeby całowicie nie offtopicować, to polecę z klasyką - myślę, że nawet bez takiej wieloprzyciskowej myszki powinieneś dać radę:
- Warcraft III
- Neverwinter Nights
- SPORE
- One Finger Death Punch (gra wymaga praktycznie tylko 2 palców, ale jest świetna)
-Fallout 1 i 2
- seria Civilization
- World of Warcraft - wiem, ze być może pomyślisz “ale jak to?” xD No ale da się, całkiem serio. Moja dziewczyna dobiła 80-ty lvl ( 80 to był max na dodatku Wrath of the Lich King) grając jedynie na touch padzie na swoim laptopie. Dla mnie w głowie się nie mieściło, że można sobie coś takiego robić i dlaczego, skoro z myszką i na klawiaturze jest nieporównywalnie wygodniej, ale przynajmniej dzięki niej mogę Ci teraz potwierdzić, że się da I naprawdę pokochała WoW’a, nawet grając na touchpadzie, więc nie mogła to być, aż taka tortura.
Co prawda totalnie ssała w pvp i z wieloma innymi rzeczami też miała problemy, np. kiedy trzeba się szybko obracić żeby uciekać, ale myślę, że grając na myszce będzie zdecydowanie lepiej i wiele z tej problemów wynikało z działania samego touchpada i jego ograniczeń, a nie z tego, że się nie da.