Gra dla pracusia

Hej,

poszukuje gry dla osoby krótko mówiąc zapracowanej. Czasami bywa tak, że wyjeżdżam w poniedziałek w nocy, a wracam w sobotę rano, więc jedyny czas na grę jaki mam to kilka godzin w hotelach :smiley:
Gram teraz jedynie w Entropia Universe, ale często jest tak, że czekam 2 dni, żeby rzeczy na markecie się sprzedały, żeby móc dalej się bawić (Gra opiera się na real $ i nie chce dokładać kolejnych skoro mam pieniążki tylko zamrożone w przedmiotach :slight_smile: ). Dlatego potrzebuje gry która zapcha mi tą dziurę :smiley:

Nie będę wypisywać gier w które grałem, bo przez jakieś 20 lat zabawy z komputerem uzbierało się tych tytułów. Za to podam kilka warunków co do Waszych propozycji:

1. Brak abonamentu. Gra może być B2P, ale nie chce abonamentów gdyż może się zdarzyć tak, że wykorzystam z niego jeden dzień :smiley:
  2. Gra może być PC, może być mobilna, może być przeglądarkowa. NVM
  3. Brak P2W <— Chyba najważniejsze :blush:

To chyba tyle :slight_smile: Niech Was poniesie inwencja twórcza. Na prawdę będzie mi miły gdy pow Waszej propozycji tytułu, umieścicie do niego chociaż dwa zdania opisujące ten tytuł :slight_smile:

Przy okazji - Jak ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś o Entropia Universe, to zapraszam na priv :wink:

Dziękuję z góry za Wasze propozycję!

bless online

Secret world legends
Wildstar
GW2
TESO
BDO

Wiesz co, szczerze zagraj sobie w gothica 2 na modzie returning :wink: Grasz kiedy chcesz, a rozgrywka została urozmaicona na tyle by zatopić sie w tym świecie na dziesiątki godzin :wink: I łatwo nie jest z góry mówie haha :smiley:

1lajk

grasz w entropię i nie chcesz p2w ?:stuck_out_tongue: lol nie bardzo kumam :stuck_out_tongue:
ale zerknij na mój topic w dziale prywatnych serwerów o Magic World Online
gra ma wbudowanego bota który robi wszystko - nawet wraca do miasta dokupić potki
i potem spowrotem na spota - wracam z pracy (po 16 godzinach - ochrona:P) i mam kolejne 4 lvle nabite

• być może właśnie coś dla Ciebie.
    niestety jest pay 2 win jak wspomniałem w moim poście - ale może jakoś to zniesiesz :stuck_out_tongue:

Entropia To P2P a nie P2W :slight_smile:

Nie interesuje mnie żeby coś mi tam grało a potem cieszyć się, że komputer wbił mi kilka lvli :smiley:

No tak p2p - czyli jak ktoś wpłaci 100 tyś dolarów i nosi shadowa i najlepsze guny to wcale nie ma przewagi nad tobą ? :smiley:
p2p nazwałbym np final fantasy XIV gdzie płacisz abonament i nie ma item shopa - zwłaszcza takiego który daje przewagę.

Wydaje mi się że GW2 mogło by pasować. Jest B2P. Wskakujesz do gry kiedy chcesz, robisz sobie jakiś region, kawałek fabuły, albo nawet powalczysz w PVP. Czasem trafisz na jakiś ciekawy event. A jak gra Cię zainteresuje to spokojnie można jej poświęcić więcej czasu. I obecnie przygodę możesz zacząć za darmo, więc bez wydawania kasy sprawdzisz czy tytuł Ci odpowiada.

1lajk

Jakie typu przewagę? Nie ważne, że ma super broń za np. 1000 $ skoro nie ma skilli by jej dobrze używać. Jeżeli ja mam skille na broń za np. 10$, to za pewne zrobię nią sporo więcej niż ten człowiek z bronią za 1000$ :))) Poza tym ekonomicznosć broni za 1000 $ a 10$ sporo się różni. To tak jak w każdej grze mmo praktycznie. Masz lepsze skille, lvl itd to masz lepszą broń,eq, więc jakie w tym P2W? Polecam bardziej zagłębić się w temat Entropii albo wbić na jakis ts3 i zmierzyć się na argumenty :DDD

Pozdrawiam :slight_smile:

lebari - skille do wszystkiego kupowało się w kapsułkach na aukcji - chyba że coś się zmieniło to niech ktoś napisze - kiedyś jak przestałem grać to swoje skille opchnąłem za jakieś 2 tyś pedów i wymieniłem z kumplem
na kase w innej grze.

Owszem można dalej. Ale w np. EVE Online teraz też są skill injectory które dają Ci skille, co nie czyni tej gry P2W, bo co z tego, że możesz latać super tytanem, skoro nie masz pojęcia jak nim latać i grasz totalne G :smiley:

Warframe. :stuck_out_tongue: takie niestandardowe MMO :stuck_out_tongue: idealne dla pracującego. Jeżeli swiat fantasy nie jest pryiorytetem

lub też wchodzący defiance 2050 będzie to samo możesz spróbować też fortnite save the world czyli b2p modół pve do fortnite.

Ewidentnie zaproponowałbym _Guild Wars 2 lub The Elder Scrolls online. Oba tytuły posiadają system B2P to w twoim przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem, gdyż jesteś “pracusiem” to oznacza że posiadasz jakieś dochody a to daje możliwość zakupienia owych tytułów i wydania parę złotych. Podałem dwa tytuły MMORPG fantasy ale trzecim tytułem który ostatnio ogrywamy ze znajomymi to Destiny 2 które jest przez jednych chwalone przez drugich krytykowane ale tak czy owak jest bo bardzo grywalna gra i możesz tam spędzić sporo czasu szczególnie jak znajdziesz ekipę do wspólnej gry. Pozdrawiam i mam nadzieję że wybierzesz któryś z owych tytułów. Powodzenia :slight_smile:

1lajk

Brak sprecyzowania jakiego typu gra, więc:
Trackmania 2- nie musisz regularnie grać. Idealna, jak musisz często odchodzić od PC. Brak abonamentu i P2W. Gra ma system darmowych kont (polegające na graniu na specjalnych serwerach, które się zmieniają co jakiś czas), więc można sprawdzić przed zakupem. Gra ma dośc niskie wymagania i jest świetnie zoptymalizowana, więc nie będzie problemów, że za słaby PC.
Gry typu clickery - nie wymagające ciągłej atencji, pozwalające na afkowanie. Ostatnio znalazłem ClickRaid, który w porównaniu do innych clickerów jest sieciowy :slight_smile: co jest ciekawe.

Nie polecam BDO i innych wielkich gier, bo to są gry, które wymagają sporo czasu i regularnego grania, więc dla zapracowanej osoby dość słaby wybór.

Czuję, że najlepiej będzie jak się zainteresujesz single player, lub jakimiś sieciówkami. Ewentualnie z dużych gier mmo to raczej jakieś typu instancje (Wildstar, Warframe itp), albo może poe?

możesz powiedzieć jak za darmo wypróbować trackmanie2?

Ściągasz klienta no-drm stąd: https://www.maniaplanet.com/
I w menu głównym masz “chanels”. To będzie wyglądało coś w tym rodzaju
http://prntscr.com/jertxn
Wchodzisz i grasz.
W razie czego lista dostępnych kanałów jest tutaj
https://www.maniaplanet.com/channels

Moze minecraft?

Mam podobny problem jak ty, może Battlerite?
https://www.battlerite.com (f2p)

Raczej to nie będzie istotne, ale gierka jest po polsku. Czasu dużo nie wymaga. Gram osobiście z kumplami, którzy również pracują. Masa pozytywnych opinii, z mojej strony również.

Opis:
“Battlerite​ to rozgrywana na arenie - bijatyka PvP, będąca duchową następczynią cieszącej się uznaniem krytyków gry​ ​Bloodline Champions.​ ​Poznaj unikalną kombinację widzianej z góry strzelanki z dynamiczną rozgrywką polegającą na rywalizacji z innymi czempionami. Bierz udział w wymagających, napędzanych adrenaliną bitwach w formatach 2v2 i 3v3.”

Ja na twoim miejscu sprobowalbym pograc w EOS Phoenix lepszy EOS latam tam od jakiegos czasu i powiem CI ze wciaga fajna grafika fajne klasy polecam moze akurat ci podejdzie