Gra, Dłuuga i Truudna

Skyrim jest bardzo prosty i casualowy...

Ale jak się wgra deadly dragons mod, to jest ok ;)

Najlepszy wybór to Dark Souls

Polecam System Shock 2

Might and Magic 6/7/8/9

Sacred, na poziomie Niobowym. Naprawde powiem ci sczerze, że przejście tej gry na tym poziomie będzie Trudne, a zarazem długie jeżeli oczywiście będziesz robić także poboczne zadania.

Zobacz dawn of war 2/retibution, mount%blade. Na ta chwile nie moge sobie przypomniec czy cos jeszcze ciekawego gralem

Ulion i wagonik666 czytajcie poprzednie posty. Podajecie to co już się pojawiło.

Beyond Divinity

przy tej grze spędzisz dużo czasu

Spróbuj pograć w Fallouta : New Vegas w trybie hardkor.

Tibia huhu :D

Gry z serii Commandos, jeżeli gatunek ci przypadnie do gustu to spędzisz przy nich masę czasu.

Wszystkie Fallouty na najtrudnieszym - to nie sa przelewki :D

Arcanum?

Spróbuj może zagrać w Deus Ex'a pierwszego na najtrudniejszym poziomie ;). Będziesz miał wyzwanie

http://orteil.dashne.../cookieclicker/Polecam Moze nie do końca trudna, ale na pewno długa, i wciąga

W momencie gdy wbijasz 25,000,000 na sekundę przestaje być wciągająca (akurat tak mam).

@Topic: większość starszych rpg'ów, od siebie polecę głównie Morrowinda i Obliviona.

Ulion i wagonik666 czytajcie poprzednie posty. Podajecie to co już się pojawiło.

Ej ej :D wypraszam sobie :D ja podałem cztery części tej gry a poprzednik tylko 3 :D więc to nie to samo ! hehe . A dodam jeszcze jedną gre a mianowicie

Mount & Blade :) gdzie gra może i wydaje się banalna, ale jeżeli chodzi o ukończenie tej gry i przeczytanie końcowej notki ( i pisze nie o ukończeniu poprzez zakończenie kariery tylko podbiciu czego się da i zostaniem panem wszystkich mieścinek jak i zameczków) ;)

a jeżeli chodzi o M&M 6/7/8/9 które podałem wcześniej to polecam to najbardziej :) epicka fabuła,sekrety,historie, potwory,misje poboczne jak i ogólny całokrztałt. Grafika nie z tych czasów hehe ale nie jest źle, a z tego co czytałem to jest już w produkcji część 10 tej epickiej gry więc warto przejsc poprzednie części teraz. Gdyby nie seria takich gier jak Might and Magic, baldursów itd to nie było by tak kolorowo z tytułami jak jest teraz :). W kóncu twórcy sami najczęściej przyznają iż opierali się na tych klasycznych produkcjach . A z czasem gdy seria heros of might and magic zakryła swoją podstawkę ( Might and Magic ) przez więkrzą prostote w grze w miare świeże rozwiązania tak np baldurs gate do dzisiaj jest wyznacznikiem jakości.

Więc nic tylko grać ;) a obiecuję iż wszystkie te podane tytuły są hardkorowe ze swoim poziomem trudności. Niewiele jest gier wymagających myślenia a ta M&M jest bardoz wymagajaca

Legendy rpg jak najbardziej przydatne :) a co do sacred to naprawdę nie ma co w 2 grać :P, jedynka jest super i moze nie jest jakas tam bardzo rozbudowana no ale ma to cos dzieki czemu przeszedlem ja z 2 razy sam magiem i gladiatorem czy jak on tam mial bo juz nie pamietam :P no i raz z kumplami gralismy to tez epicko bylo

Polecam System Shock 2

Pfff, to nie jest ani trudne ani długie, a fajne. Coś ci się pomyliło.

Tibia huhu

To ja polecam każdego prawie mmorpga ? Schowaj sobie tą tibię do szuflady z sucharami (potem sobie kanapki zrobisz do szkoły z nimi).

Ej ej wypraszam sobie ja podałem cztery części tej gry a poprzednik tylko 3 więc to nie to samo ! hehe . A dodam jeszcze jedną gre a mianowicie Mount & Blade gdzie gra może i wydaje się banalna, ale jeżeli chodzi o ukończenie tej gry i przeczytanie końcowej notki ( i pisze nie o ukończeniu poprzez zakończenie kariery tylko podbiciu czego się da i zostaniem panem wszystkich mieścinek jak i zameczków) (...)Więc nic tylko grać a obiecuję iż wszystkie te podane tytuły są hardkorowe ze swoim poziomem trudności. Niewiele jest gier wymagających myślenia a ta M&M jest bardoz wymagajaca

To M&B ma zakończenie ? 0_o Zaraz zobaczę po ile chodzi na steamie. Ale dalej, gra nie jest trudna, chociaż może być jedną z tych dłuuugich, to na pewno. No i jest kozacka, to też jest pewne jak J(agodowe)P(lacki) na 100%

Poza tym wiedziałem, że wejdzie tu masa propozycji gdzie gra w zasadzie nie jest trudna "ale jak dasz na hardcore nightmare, to ci się gacie wywrócą na lewą stronę", no łał...

Do gier trudnych i długich z RTSów, to mogą być Majesty - większość misji jest łatwa, to fakt, ale z dodatkiem Północna Ekspansja, jest parę hardcorowych misji gdzie do dzisiaj nie mogłem ich przejść - a także Dungeon Keeper 2 może robić problemy w niektórych miejscach, i można go przechodzić po raz drugi, inną ścieżką.

Skoro byl IceWindDale i Baldur to Dungeon Siege też musi być. ^^

Zdecydowanie DarkSouls... Jedna z najtrudniejszych gier w jakie grałem. Przejście do połowy zajeło mi ponad 24 h. jedyny minus to sterowanie, bez pada nie pograsz.