Gra ekonomiczna

Ostatnio naszla mnie ochota na gry typu... no wlasnie typu ekonomicznego ;)

Macie jakies fajne pozycje?

Aaa i czy ktos z was gral czy gra w The Settlers? Moja edukacja z setlersami skonczyla sie na ostatnim dodatku do 3 czesci... A z tego co wiem jest VI czesc i to tez z dodatkami... Ktora jest najlepsza? :)

Może via www?

www.zieloneimperium.pl

nawet miło się w to gra :P

chyba że szukasz czegoś `all time`, żeby siedzieć i grać, ale w zielone ...jak wspomiałem, miło się gra...

Pozatym Settlersy są fe... xD

Zagraj może w C&C..? rpg to jest...ekonomia...budowanie?Oo

może coś starszego, Alien Nations 2?

Edit:

Zeus Pan Olimpu, Faraon? Te gry mi przypadły do gustu, ale posiadam tylko płytę Zeusa + dodatek z Posejdonem, w Faraona grałem b. b. dawno temu

Empire Earth?XD

...wiem, wiem to prawie wszystko rpg :)

"Immortal Cities: Children of the Nile" Gra jest fajna i przyjemna grafika nie jest najlepsza ,ale jeszcze można jako tako patrzeć ;D rozbudowana ekonomia można np wysłać ekspedycje aby odkryć jakieś kopalnie itp ,trzeba dbać o bezpieczeństwo ,zdrowie ,zadowolenie mieszkańców czy nie głodują a najfajniejsze jest to ,że można popatrzeć na sceny z ich życia np Pijany mąż wraca do domu żona na niego wrzeszczy a on swoje i ogólnie inne śmieszne sytuacje ,polecam radze żebyś przeczytał recenzję.

A tak swoją drogą gram teraz w Alexandra fajna gierka ,,Epickie" Bitwy do Wyboru Macedończycy,Persowie,Egipcjanie i Indie(Hindusi) każda nacja ma swoje specyficzne jednostki itp ,można formować oddziały do 100 jednostek i nadawać różne szyki np Klin też Polecam.

Chciałby ktoś ze mną zagrać w Alexandra w Sieci przez hamachi??

Juz se poradzilem... czaje sie na Anno 1404

w anno 1404 grałem i powiem szczerze nudaaaa..., już nawet settlers VI jest ciekawsze.

Z ekonomicznych fajna gra była 'Airline Tycoon', tylko stara trochę.

Z ekonomicznych planszowych "Gwiezdny kupiec" :D

Ja kiedyś grałem w settlersy, a dokładnie w Dziedzictwo królów. Fajna ta strategia. A jeżeli chodzi Ci o strategię ekonomiczną, to ostatnio kolega pokazywał mi grę: The Guild 2. Mam właśnie ją pod ręką, bo mi pożyczał. Jest to połączenie strategii ekonomicznej i cRPG. Na początku wybierasz sobie klasę kim chcesz być: alchemik, złodziej, kowal, pirat. Ja w tą grę nnie grałem więc nie wiem czy się dobrze gra.

Ja kiedyś grałem w settlersy, a dokładnie w Dziedzictwo królów. Fajna ta strategia. A jeżeli chodzi Ci o strategię ekonomiczną, to ostatnio kolega pokazywał mi grę: The Guild 2. Mam właśnie ją pod ręką, bo mi pożyczał. Jest to połączenie strategii ekonomicznej i cRPG. Na początku wybierasz sobie klasę kim chcesz być: alchemik, złodziej, kowal, pirat. Ja w tą grę nnie grałem więc nie wiem czy się dobrze gra.

odgrzewacie ....

Ludzie ten temat jest już nieaktualny. Nie odkopujcie starych tematów i nie spamujcie. A ty Grognak nie pisz takich pustych i bezsensownych postów jak ten. Od upominania jest ekipa. Temat Close ~ Kubox

Ostatnio naszla mnie ochota na gry typu... no wlasnie typu ekonomicznego ;)

Macie jakies fajne pozycje?

Aaa i czy ktos z was gral czy gra w The Settlers? Moja edukacja z setlersami skonczyla sie na ostatnim dodatku do 3 czesci... A z tego co wiem jest VI czesc i to tez z dodatkami... Ktora jest najlepsza? :)