Trine, wszystkie części, możecie grać na remote Play na steam tzn jeden streamuje ekran innym. Ping jest niewielki. Gra polega na przechodzeniu plansz która aby przejść dalej trzeba kooperować, trochę walki i sporo prostych łamigłówek.
Magica, normalnie się łączycie i razem coop jedziecie kampanię, steruje cię magami którzy łączą żywioły w combo co tworzy różne czary.
Divinity 1 lub 2, tzn gra RPG d&d, bardzo dużą z fajna fabuła. Z taktyczna walka turowa, ale poza walka chodzicie real time. Do dnd mogę jeszcze dorzucić neverwinter nights 2.
Mudrunner tzn jeździcie ciężarówkami z misjami dostarczenia np klod do tartaku, po Syberii która po odwilży jest pełna blota w którym bez 4x4 nie da się przejechać. W grze trzeba kooperować dostarczając paliwo, naprawy, wyciągając siebie nawzajem czy torując szlaki.
Farmimg Simulator, nie śmiejcie się, kto zagrał, ten wie jak dobra jest ta gra. Prowadzicie farmę, która trzeba w miarę realistycznymi sposobami zarządzać. Nawet maszynami, roboty jest tak dużo, że robienie tego solo mija się z celem. Przykład, gdy pracuje kombajn, jemu starczy zapasu na ledwo kawałek pola i musi towar wyrzucić na przyczepę. Przyczepę trzeba wylądować i wrócić. Można wynająć bota albo samemu w coop ogarniać takie rzeczy. Ogólnie nie ma bardziej odstresowujacej gry.
Borderlands, osobiście polecam tylko 1 część. Jest to RPG strzelanka, w której idziemy fabularnie wykonując questy poboczne lub główne. Postacie mają swoje skille, drzewka rozwoju.
Saint row, tzn głupkowate GTA, w które możecie grać w coop i razem robić głupkowate misje.
To jeszcze gry online lub mmo
Monster Hunter World. Tzn gra w której zabija się wielkie bossy, walka jest dość wymagająca a każdy z bossów ma oskryptowane mechaniki. Możecie również spróbować dauntless który jest zaś darmo, jednak mi nie podpasowaly.
Warframe, tzn gra w której prawie nie mam pvp(jest na to oddzielny tryb z upośledzona wersja) w grze gracie głównie coop, razem odhaczajac misje, planet, nowe bronie, explorujecie, farmicie. W grze walczy się głównie melee, ale również można się zbudować pod karabiny. Gra jest bardzo przyjemna i odstresowujaca.
Destiny 2 tzn strzelanka że skillami. Posiada dość duża kampanię w pełni Polska z dubbingiem i dobra fabuła. Możecie grać ja coop, możecie też z innymi ludźmi lub solo. Oprócz fabuły, są różne instancję czy pseudo open worldy w których możecie wykonywać różne aktywności farmiac top eq. Są też raidy ale wymagają gildii. W grze jest też pvp ale tylko na specjalnych meczach poprzedzonych matchmakingiem. Taki CS że skillami, gdzie te skille to tylko 10% walki.
The Hunter tzn symulator polowania. Super zabawa i relaks jak się ma czas. Wystarczy poznać zasady gry a następnie uczyć się jak się poluje na zwierzęta na które mamy licencję. W grze można tropić, ale można także zaganiać zwierzynę. Gra jest mocno realistyczna, więc musimy być cicho i nie biegać, zwierząt szukać po ich zachowaniach, np jelenie rano idą do wodopojów, a w nocy do lasu spać. Oraz tropić po śladach. Strzał też trzeba oddawać precyzyjnie, aby nie zgarniać opierdzielu że zwierzę za dużo cierpiało.
Może narazie starczy