Gra - Łucznictwo

witam. naszła mnie ochota na zabawe w robin hooda :P szukam gry gdzie będzie duży nacisk na walkę łukiem czy wyrabianie łuków . najlepiej jakaś gra akcji, zręcznościówka ale nie pogardze dobrą taktyką . chodzi mi o granie typowym łucznikiem , samodzielne celowanie i strzelanie. zna ktoś może tego typu gry? jeśli tak czekam na odpowiedź :D

Robin Hood Legenda Sherwood, stary klasyk który przeszłem kilka razy. :)

Ew. Graj w nowego Tomb Raidera strzelając tylko z łuku..

Skyrim, widok z 1 osoby łuku, albo gothic 3 :).

Jak z siebie zrobisz łucznika w M&B to też czasem fajnie pociskać strzałami do tego można strzelać na koniu.

Thief 1-3, skradanki. Masz różne strzały, np. hukowe odwracające uwagę strażników, mchowe przyciszające kroki po np. metalu, ostre czyli zwykłe, wodne gaszące ogień i zmywające krew, ogniste podpalające olej, z liną pomagające się wspinać albo wodna święcona zabijająca zombie.

masz mmorpg a polowaniach możesz używać łuku

http://mmorpg.org.pl/gra/the-hunter

dzięki koledze za polecenie Thief'a gra jest genialna! o coś takiego mi chodziło . reszcie tez bardzo dziękuje ale już chyba znalazłem gre dla siebie :)

EDIT: takie pytanie odnośnie Thief'a 3 (deadly shadows) , czy tam są zombie , ludzie z czaszkami zamiast twarzy , i.t.p.? bo tu czytam że są a gdzie indziej że ich niema . jak to jest? osobiście wolałbym aby ich nie było bo to troche psuje klimat tego realizmu (zombie ... -.-) ale jak będą to przeboleje bo gra jest super. ale musze sie troche o niej dowiedzieć zanim ją kupie :P

W Mount & Blade jest położony ogromny nacisk na każdy rodzaj broni, osobiście dużo grałem łukiem i muszę powiedzieć, że zabawa jest przednia.

minecraft to fajna zabawa z łukiem

Aha i właśnie jak wyżej, M&B !!!

@MagarPL

Łuk nie jest przypadkiem bronią premium czy czymś? Grałem w to sporo swego czasu i dla graczy nie płacących był tylko 1 obszar i 1 broń.

Dark Mesiah-za***ista gra.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=5810

@MareXtreme

Racja! System walki najlepszy jaki do tej pory spotkałem w grach tego typu.

@TOPIC

Chivalry: Medieval Warfare

War of the Roses

Mount & Blade: Warband

dzięki koledze za polecenie Thief'a gra jest genialna! o coś takiego mi chodziło . reszcie tez bardzo dziękuje ale już chyba znalazłem gre dla siebie EDIT: takie pytanie odnośnie Thief'a 3 (deadly shadows) , czy tam są zombie , ludzie z czaszkami zamiast twarzy , i.t.p.? bo tu czytam że są a gdzie indziej że ich niema . jak to jest? osobiście wolałbym aby ich nie było bo to troche psuje klimat tego realizmu (zombie ... -.-) ale jak będą to przeboleje bo gra jest super. ale musze sie troche o niej dowiedzieć zanim ją kupie

Tak, takie potworki występują we wszystkich trzech częściach.

witam. naszła mnie ochota na zabawe w robin hooda :P szukam gry gdzie będzie duży nacisk na walkę łukiem czy wyrabianie łuków . najlepiej jakaś gra akcji, zręcznościówka ale nie pogardze dobrą taktyką . chodzi mi o granie typowym łucznikiem , samodzielne celowanie i strzelanie. zna ktoś może tego typu gry? jeśli tak czekam na odpowiedź :D