Witam. Poszukuję wciągającej gry MMORPG z najlepszą klasą Łotra (Rogue/Thief/Assassin itp).
Zależy mi na tym, abym naprawdę poczuł się jak taka szelma. Dodam, że nastawiony jestem na grę solo, nawet jeśli jest ona cięższa aniżeli w przypadku gry nastawionej na współpracę, dlatego warto by było, żeby ta łachudra dawała w miarę radę. Od biedy mogę dołączyć do jakiejś społeczności, ale fajnie by było, aby gra oferowała też coś dla graczy solowych, żebym nie był całkowicie uzależniony od dostępności i umiejętności członków ekipy.
Co do PvP - chciałbym, aby występowało - ten gałgan powinien posiadać idealnego skillset’a do oszukiwania przeciwników (niewidzialności, podmiany, trapy, iluzje, trucizny itp). Co do grindu/questów/multi-targeta, single-targeta… jestem otwarty na wszelkie sugestie. Grafika… każda, 2D, 2.5D, 3D - nie ma znaczenia. Lubię też gry karciane, szachy i gry strategiczne. Wspominam o tym, gdyż gra może być zarówno turówką, jak i nastawioną na dynamiczną akcję. Nie ma to też dla mnie znaczenia czy gra jest open-world czy instancjowana, dungeonowa. Najbardziej interesuje mnie model płatności F2P, jednak jeśli gra będzie tego warta, jestem w stanie zapłacić za dodatek lub za subskrypcję. Bardzo bym prosił by oprócz polecanych tytułów napisać też kilka krótkich zdań wyjaśniających, dlaczego warto dać danej grze szansę. Każda oferta jest dla mnie ważna, dlatego z góry dziękuję za poświęcenie mi czasu.
Dodam, że nie pogardziłbym też propozycjami gier single-player na PC (RPG), a nawet ofertami seriali/filmów/anime/książek, jeśli w danej historii występuje wybitnie ciekawa postać takiego rogue’a, najlepiej jako pierwszo- lub drugoplanowa. Czy jest to protagonista, antagonista lub antybohater, nie ma dla mnie znaczenia. Gustuję w klimatach średniowiecznych, ale epoki wstecz jak i po średniowieczu również mogą być interesujące, tak myślę.
Sprzęt:
Intel Core i5-6400 CPU @ 2.70 GHz 2.71 Ghz
RAM 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
Jeszcze raz dziękuję za uwagę.