Gra multi w średniowieczu;)

a więc doszedłem z kumplem do wniosku że chcemy zagrać w jakąś gra na multi która dzieje się w średniowieczu bądź XVII-XVIII w. coś takiego. więc gra musi polegać na tym że rozgrywka jest wolna tzn. jak w gothicu że chodzimy po mapie mozemy zabijać innych npc itp. no ale jak już nie bedzie to okej ;) o i można handlować ;) może też byc coś w klimatach pirackich ;) i nie walcie mi tu tytułami the sims średniowiecze i GOTCHIC multiplayer bo dziś z gothicem MP miałem do czynienia to bana prawie dostałem za sterroryzowanie khorinis ;p wiem że ten opis jest dziwny ale nie wiem jak go inaczej napisać a chcemy coś z kumplem grać w zimowe wieczory ;) o i żeby najlepiej był system bezklasowości,u z otwartym swiatem

Mount and Blade Warband :rolleyes:

Mount and Blade Warband

własnie zapomiałem dodać że oprócz tego ;p

MARK online oraz Polska gra, która jest w closed beta Ether Fields.

Rune + Vallhala(czy jakos tak :D)

ja ci polece wszystkie Twierdze (Stronghold). Interesujaca kampania + niezla zabawa w multi.

Dark Messiah of Might And Magic - Fajna gierka, do wyboru 5 profesji, z czego 2 (mag i kapłanka) mają 2 różne drogi rozwoju. Widok TPP, każda klasa ma swoje plusy i minusy, nie ma czegos takiego, ze jedna jest lepsza.

Age of Chivalry - Darmowy mod pod Source, wymagany steam, i jakaś gra na wyżej wspomnianym silniku (np. Half Life 2). W przeciwienstwie do Dark Messiah, nie ma tu żadnych magów, czy czegoś nadprzyrodzonego, tylko stal. Takżde pare profesji do wyboru, są łuki, kusze, halabardy, dwuręczne wielkie młoty, i wiele więcej.

Nie są co to prawda gry z otwartym światem, ale raczej nie znajdziesz gry, którą opisałeś. Sam dość długo na taką czekałem, i chyba jeszcze poczekam. Jedyne rozwiązanie jakie mi do głowy przychodzi, to powrót do G2 Multi. Kto wie, może sam też pogram...

Poprawię kristala, Ether Fields jest w alpha testach (przynajmniej przedwczoraj było).

@up Dark Messiah of Might and Magic nie ma widoku TPP(third person perspective) tylko FPP(first person perspective) ;) Co do tematu - The Guild 2. Gra bardziej ekonomiczna, ale baaaardzo ciekawa. Tworzysz własną dynastie, zarabiasz, kandydujesz w urzędach (elementy polityki), dążysz do władzy, spiski, morderstwa i wiele więcej. Kiedy internet mi nie działał, dałem się porządnie wciągnąć na singlu. Tylko do gry przez internet każdy potrzebuje oddzielnego klucza, a grę można kupić za jakieś 20 zł (no chyba, że są jakieś obejścia).

Aha i jeszcze coś. Właśnie pobieram Age of Chivalry i mam pytanko: grają w to ludzie? Ale jacyś normalni gracze, a nie prokoksy, którzy od razu zabijają.

Mod na steamie Pirates Vikings and knight's Odpowie wszystkim twoim wymaganiom.

Żeby go uruchomić wymagana jest kupiona gra na silniku HL ale TF2 darmowy opiera się chyba na tym silniku.

Nie musisz ściągać TF 2 aby to zainstalować.

A grę polecam mnóstwo achievmentów i świetnej zabawy na długie zimowe wieczory.

a więc doszedłem z kumplem do wniosku że chcemy zagrać w jakąś gra na multi która dzieje się w średniowieczu bądź XVII-XVIII w. coś takiego. więc gra musi polegać na tym że rozgrywka jest wolna tzn. jak w gothicu że chodzimy po mapie mozemy zabijać innych npc itp. no ale jak już nie bedzie to okej ;) o i można handlować ;) może też byc coś w klimatach pirackich ;) i nie walcie mi tu tytułami the sims średniowiecze i GOTCHIC multiplayer bo dziś z gothicem MP miałem do czynienia to bana prawie dostałem za sterroryzowanie khorinis ;p wiem że ten opis jest dziwny ale nie wiem jak go inaczej napisać a chcemy coś z kumplem grać w zimowe wieczory ;) o i żeby najlepiej był system bezklasowości,u z otwartym swiatem