Gra na dłuuuuugo :)

Cześć Wam czołem oraz łokciem! :). Otóż szukam jakiegoś dłuuuugiego i według Was wciągającego eRPeGa w którego mógłbym się zagrywać i zarywać nocki przez wakacje. Grafika dla mnie nie jest żadnym wymogiem ,ważny jest klimat wylewający się z monitora! :) Grałem w:

-Drakensang 1 i 2 +DLC

-Dragon Age

-BG I,II + dodatki

-Skyrim

-Morrowind

- Planescape: Torment

-Gothic 1,2,3,4+ dodatki

- Świątynia Pierwotnego Zła

Wszystkie z ww. Bardzo mi się podobały z wyjątkiem DA :) A chyba najbardziej Drakensang,jak dla mnie cud,miód i orzeszki. I tak po cichu liczę że znajdzie się coś w klimatach Warhammera albo LoTR :D lub kolejna gierka z D&D :). Pozdrawiam serdecznie! :)

Darksiders 2, Przez tą grę nie chodziłem do szkoły :D

ddo?;p

a z singli może Risen?

Jak lubisz gry tego typu to powinna ci się spodobać seria gier Might and Magic ;) oile nie odstrasza się grafika no ale z tego co było podane to wydaje mi się, że nie odstrasza :).

Jak nie znasz angielskiego to polecam część 7/8/9 ;) ja osobiście zaczołem od części 8 i do tej cię też zachęcam ;) klimat, rzeźnia , bohaterzy , ekwipunek, magiczne i klimatyczne wręcz lokacje są tu boskie ;) i jest to jedna z tych gier która pokazuję władzę fabuły nad grafiką ;) i nie oszukujmy się gdyby nie seria gier Might and Magic , baldursów itd to nie było by dzisiaj wielu gier ;) tego gatunku .

Od siebie dodam iż jest to gra dla twardzieli :) ponieważ zmusza do myślenia i do poświęcenia czasu... nawet baldursy w porównaniu do tej gry prowadzą za rękę :).

Mnie urzekła ta seria i mam nadzieję, że komuś z was też przypadnie do gustu

@MagarPl DDO tylko z tobą XD. Jutro wieczorkiem będę bo jestem u znajomych :P

@UP To jest wielce ciekawa propozycja :)

Metin 2 na s26, Diablo 3, MU Online - to z klasyki, nowszych nie tykam bo oklepany, powtarzalny, a zarazem nudny schemat. Mógłbym dopisać Silkroada, ale nie wiem jak wygląda obecnie sytuacja.

seria Final Fantasy, a z D&Dkow seria Icewind Dale, pierwsza część Neverwinter Nights

Icewind Dale tylko dwójka. Poza tym sporo czasu (bo wciąga jak cholera) zajmuje Mount&Blade (np. Warband, reszta trochę tylko "mniej fajna"). Mogę także polecić jakieś MOBA, ale w LoLa pewnie już grałeś.

Poza tym są jeszcze tzw. Ums'y do Warcrafta 3 TFT. Za czasów DotA bardzo dużo grałem w różnorakie, fajne kampanie, mapki. Ludzie potrafili stworzyć takie scenariusze, z takimi skinami, że głowa mała. A jak jeszcze trafiła się mapka np. trolls&elves albo pimp my peon, albo jakaś fajna TD czy inny survival, to po prostu człowiem nie widział słońca przez wiele dni. Oczywiście gra po sieci przez Garena (coś jak hamachi tylko upublicznione dla innych graczy). Ogólnie temat umsów do WC3:TFT jest bardzo obszerny, dlatego też warto się zainteresować tym.

@up

Icewind Dale 1 też była fajna :P

Ah te godziny spędzony przy Troll & Elves :3

Co do tematu może Sacred 1,2 + NWN 2 + dodatki

Patrząc na to w co grałeś to MUSISZ zagrać w Icewind Dale ( wszystkie ), TES IV: Oblivion, wszystkie Neverwinter Nights ( wszystkie - mam tu na myśli 1, 2 i dodatki ^^ ). A tak patrząc na Świątynię Pierwotnego Zła ( moja pierwsza gra po przerzuceniu się z konsol na PC :D ) myślę, że na pewno musisz sprawdzić Sacred 1 i 2 ( jedynka wiadomo - klasyk ). ;)

@Edit: @UP: uprzedziłeś mnie o kilka sekund :D

A ja Ci polecam wiedźmina jedynkę, potem przejdź dwójkę, potem jaraj się i czekaj na trzecią. Podczas czekania na trójkę czytaj Sagę o Wiedźminie, która też wciąga. ;>

A ja Ci polecam wiedźmina jedynkę, potem przejdź dwójkę, potem jaraj się i czekaj na trzecią. Podczas czekania na trójkę czytaj Sagę o Wiedźminie, która też wciąga. ;>

A po przeczytaniu Sagi o Geralcie z Rivii, te tytuły (gier) nabiorą jeszcze większej mocy gdy będziesz je przechodził. Sapkowski pisze fajnym językiem, dogodnym w sumie dla każdego, więc wciągnięcie się w owe klimaty będą bardzo korzystnym ruchem przed zabranem się za gry.

Ja akurat przeszłem jedynkę. Później zbierając na komputer dla dwójki czytałem książki. ;D

I polecę Ci jeszcze Dishonored, ale granie bronią palną to była d*pa. Najlepiej się czaiło z kuszą i mieczem. :)

Ekhem ekhem! Dzięki wszystkim za odp :) Własnie wielu w sumie zapomniałem dopisać bo na szybko temat robiłem :). Nwn 1 i 2 przeszedłem,niestety bez dodatków bo nwm gdzie w tych czasach kupić, Amalur kupiony i teraz czekam aż mnie faza złapie XD, IcWD 1 i 2 też haha :D M&B też,ale bez Warband więc też dobry pomysł :). O panu Wiesiu wszystkie ksiązki przeczytałem i w pierwszą częśc gry grałem :). Drugą ma kolega to pewnie pożyczy :D

Seria Fallout 1 i 2 to klasyka, Fallout 3 i New Vegas też są niczego sobie, a klimat niepowtarzalny

Właśnie ogarniam Darksiders 2, na pewno kupie wraz z DLC,gierka miodna :D

Jeszcze mi się przypomniała jedna gra: Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi

Nie grałem, ale ponoć fajna: Two Worlds II

Two Worlds 2 może i jest fajny, ale do dłuuuugich gier to on nie należy i to właśnie jest jego największą i w sumie chyba jedyną wadą.

Jeśli jednak ktoś by się skusił na TW2 to na Bundle Stars można go kupić z parom innymi grami za niecałe 20 zł.

http://www.bundlestars.com/all-bundles/bundle-seven/

Cześć Wam czołem oraz łokciem! :). Otóż szukam jakiegoś dłuuuugiego i według Was wciągającego eRPeGa w którego mógłbym się zagrywać i zarywać nocki przez wakacje. Grafika dla mnie nie jest żadnym wymogiem ,ważny jest klimat wylewający się z monitora! :) Grałem w:

-Drakensang 1 i 2 +DLC

-Dragon Age

-BG I,II + dodatki

-Skyrim

-Morrowind

- Planescape: Torment

-Gothic 1,2,3,4+ dodatki

- Świątynia Pierwotnego Zła

Wszystkie z ww. Bardzo mi się podobały z wyjątkiem DA :) A chyba najbardziej Drakensang,jak dla mnie cud,miód i orzeszki. I tak po cichu liczę że znajdzie się coś w klimatach Warhammera albo LoTR :D lub kolejna gierka z D&D :). Pozdrawiam serdecznie! :)