Gra na luzie - ktokolwiek? / Pytanie dot. Mastera Yi

Witam szukam ludzi którzy by chcieli zagrać czasem w LoLa jakiegoś normala ze mną.

Wróciłem wczoraj do gry po paro-miesięcznej przerwie od LoLa (pre-5 g4), znudził mi się mój dotychczasowy main (kha'zix) dlatego też, postanowiłem nauczyć się gry Masterem Yi i jedynie nim grać. Póki co katuje mid'a, jak już opanuje na jakimś dobrym poziomie używanie skilli itd to zacznę go katować na innych liniach typu jungle, ew. top (chyba da się nim grać na topie, ale pewny nie jestem, kiedyś miałem rankeda Yasuo vs Master na Topie i Master tłukł Yasuo jak chciał, może po prostu yasuo był cienki ew. Masterem grał jakiś dobry gracz, kto wie ;D.)

Tak samo jak ktoś chciałby odpowiedzieć na pytanie.

Czy Master Yi według Ciebie to dobra postać do diamentu, a może nawet wyżej? :P

Ja osobiście widziałem Koreańskiego Challangera który nie jest Koreańczykiem i gra własnie Masterem i bardzo dobrze mu to idzie, więc wydaje mi się, że jak się trochę czasu poświęci to miałbym dobrego champa na 2/3 linie.

ID w LOLu : Dv0raczysko // Znaczek "0" to cyfra zero.

Na EUNE pograsz nim do złoto/platyna bo dalej nie jesteś w stanie gier carrować.

Najlepiej w jungle nim iść, ewentualnie mid/top. za mały sustain i zrolności ucieczek ma na mida i topa

Graj czym chcesz, musisz pamiętać master nie lubi tonę cc. Jakby nie patrzeć na początku jesteś papierem, więc jeśli na topie będzie tank nie wychylaj się za bardzo. Ostatnio widziałem shaco na topie, meta poszła w stronę ad/ap postaci., albo co mają wbudowane cc. Pamiętaj nie każdym z toperem wygryasz, taki gumiś gnar w postaci gumisia może cię pokować, a w postaci dużego pieska przycisnąć cię do ściany.

Jeśli już musisz grać Yi - tylko jungle. Czyszczenie jej idzie ci całkiem szybko, a ganki już od early są bardzo groźne ze względu na twoje dmg (o ile wiesz jak grać). Unikaj gier przeciw drużynom ze sporą liczbą CC. Splitpushuj, jeśli tylko będziesz mieć okazję - Yi jest świetnym splitpusherem.

Na topie też da radę, pod warunkiem że nie oddasz na początku przeciwnikowi fragów. Jeśli będziesz spokojnie farmił, nawet wychodząc z topa ze 0 0 0, jednak mając farmę jesteś wygrany.

Master jest dobry do wybijania się. Ludzie, którzy mówią, że to "nubska postać" po prostu mają ból d*py o osoby, które daleko nim zaszły. Najprostszą taktyką jest moim zdaniem snowball. W late game będziesz na tyle mocny, że przeciwnicy nie dadzą rady nawet zadać stuna. Staraj się unikać jakichkolwiek CC.

Witam szukam ludzi którzy by chcieli zagrać czasem w LoLa jakiegoś normala ze mną.

Wróciłem wczoraj do gry po paro-miesięcznej przerwie od LoLa (pre-5 g4), znudził mi się mój dotychczasowy main (kha'zix) dlatego też, postanowiłem nauczyć się gry Masterem Yi i jedynie nim grać. Póki co katuje mid'a, jak już opanuje na jakimś dobrym poziomie używanie skilli itd to zacznę go katować na innych liniach typu jungle, ew. top (chyba da się nim grać na topie, ale pewny nie jestem, kiedyś miałem rankeda Yasuo vs Master na Topie i Master tłukł Yasuo jak chciał, może po prostu yasuo był cienki ew. Masterem grał jakiś dobry gracz, kto wie ;D.)

Tak samo jak ktoś chciałby odpowiedzieć na pytanie.

Czy Master Yi według Ciebie to dobra postać do diamentu, a może nawet wyżej? :P

Ja osobiście widziałem Koreańskiego Challangera który nie jest Koreańczykiem i gra własnie Masterem i bardzo dobrze mu to idzie, więc wydaje mi się, że jak się trochę czasu poświęci to miałbym dobrego champa na 2/3 linie.

ID w LOLu : Dv0raczysko // Znaczek "0" to cyfra zero.