Gra na święta co wybrać RQ czy PokeMMO

Witam. ;)
Właśnie zaczynają się święta a ja bym chciał sobie w coś zagrać.
Zastanawiam się nad Royal Quest a PokeMMO.
O co dokładnie chodzi ? A o to że :
1. Chce zagrać w grę gdzie w ciągu tych świąt i potem połowy stycznia coś osiągnę.
2. Najlepiej żeby było kilku polaków do pomocy.
3. Fajna zabawa (nie tylko PVE,PVP i robienie questów).
4.Jestem takim graczem gdzie gram góra 2 godzinny dziennie więc chce też wiedzieć w której z tych gier w ciągu 2 godzin coś porządnego zrobię.
5. Ciekawy świat (duży otarty), szybkie zdobywanie kasy (w grze), eventy np. świąteczne itd.

Tak wiem, że RQ i PokeMMO to dwie różne gry, ale chodzi mi o to gdzie mi było by lepiej na ten miesiąc, gdzie będzie lepsza zabawa. :D

Z góry dzięki za pomoc. :P

1. W RQ nabijesz max lvl w 2 tygodnie jak bys grał 1-2 godzinnki a w PokeMMO osągnąć możesz medale ps. RQ jest potem wipe
2.Tu i tu będą polacy. W RQ to 6/10 polaków pomogą a w PokeMMO jest co najmniej 30 polaków a tam każdy ci pomoże.
3. Nie pomoge.
4. Nr. 1
5.W RQ szybko nie zbierzesz no chybva że robisz questy a w PokeMMO nie jestem pewien jak tam się zbiera (ale tanio jest)

To tyle z mojej strony ale poczekaj na jakiś znamców. ;)

W RQ w 2 tygodnie tylko z ogarniętym party, w przeciwnym razie nie dobijesz nawet 30 poziomu.

@NowyJestem

Jeżeli nie znasz się na grze to się nie wypowiadaj, okej?

1. Pod koniec stycznia jest wipe i max level w Royal Quest wbija się 3-4 miesiące.

2. Dużo polaków i kilka rusków.

3. Nie ogarniam... Eventy? Są. (Organizowane przez GM'ów)

4. W Royal Quest zależy to wszystko kim będziesz grał. Jak będziesz grał magiem to możesz wbić w 2 godziny level może kilka...

5. Kasę szybko zdobędziesz robiąc questy i dropiąc karty. Eventy są jak na razie organizowane tylko przez GM'ów.

Tak jak kolega powiedział ale do rq trza mieć kluczyk a z polakami różnie jedni pomogą inni zupełnie inaczej a ważne należy znaleść gildie i party exp.

@SAVL
Patrz tam na siebie. :P

Ale panowie on chce wiedzieć nie tylko o RQ ale tez o PokeMMO (porównanie między dwoma grami a nie opisywanie jednej).

Szczerze nie grałem aż tak dużo w PokeMMO napisałem to co troche wiem. :D

z poke mmo bym uważał bo czytałem że nitendo wysłało już prośbę o zaprzestanie działalności.

Ja tam się dla odmiany, wypowiem o PokeMMO, brat grał, to 1 dnia, poznał jakiegoś polaka, który mu pomagał ogarniać, i tak dalej... po 4 godzinach gry, robił Lt.Surga...Według mnie, gra przednia, aczkolwiek od Cciebie to zależy.

Witam. ;)
Właśnie zaczynają się święta a ja bym chciał sobie w coś zagrać.
Zastanawiam się nad Royal Quest a PokeMMO.
O co dokładnie chodzi ? A o to że :
1. Chce zagrać w grę gdzie w ciągu tych świąt i potem połowy stycznia coś osiągnę.
2. Najlepiej żeby było kilku polaków do pomocy.
3. Fajna zabawa (nie tylko PVE,PVP i robienie questów).
4.Jestem takim graczem gdzie gram góra 2 godzinny dziennie więc chce też wiedzieć w której z tych gier w ciągu 2 godzin coś porządnego zrobię.
5. Ciekawy świat (duży otarty), szybkie zdobywanie kasy (w grze), eventy np. świąteczne itd.

Tak wiem, że RQ i PokeMMO to dwie różne gry, ale chodzi mi o to gdzie mi było by lepiej na ten miesiąc, gdzie będzie lepsza zabawa. :D

Z góry dzięki za pomoc. :P