Gra na zintegrowanej grafice

Siema, czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa grania na laptopach z zintegrowaną grafiką ? Przymierzam się do kupna laptopa z podzespołami:

Procesor Intel Core i5-4200U 2x1.60-2.60 GHz 3MB L2 Cache

8 GB pamięci operacyjnej DDR3

Karta graficzna Intel HD Graphics 4400

konkretnie ten laptop http://allegro.pl/dotyk-toshiba-p55-i5-4200-8gb-750gb-fhd-bt-widi-w8-i3668196246.html?

Doskonale zdaje sobie sprawę że to nie jest laptop do gier i nie do tego ma służyć w większości ale chciał bym by ktoś mi powiedział na co mogę liczyć ze strony takiego laptopa , był bym zadowolony jak by ruszyła taka produkcja jak choćby Smite dla przykładu i może Bf3.

Granie na integrze to jak za przeproszeniem walenie konia w burdelu. Do gier lepiej PC albo mocnego lapka z dedykowana grafika.

EDIT: conajmniej taki lapek do gier http://allegro.pl/lenovo-y580-i5-15-6fhd-4gb-1tb-gtx660m-w8-150-zl-i3674280656.html

Mój przykład z gry Spiral Knights : Jest dobrze... do czasu aż ktoś nie chce dołączyć do party (tzw dołącza - ładuje już), dostajesz wtedy laga na kilka sekund a za ten czas możesz dostać ładnie po hp/zgon.

@respecto:

"(...) Doskonale zdaje sobie sprawę że to nie jest laptop do gier i nie do tego ma służyć w większości (...)"

Wracając do tematu:

http://www.notebookcheck.pl/Intel-HD-Graphics-4400.91984.0.html

Czyli nie wymagające za wiele gierki nie powinny mieć problemów , dzięki . Jak by ktoś sam posiadał taki sprzęt i mógł by mi jeszcze powiedzieć z własnego doświadczenia to proszę :)

Mi działa LOL na podobnym kompie do twojego i nie jst żle ustawienia na niskie i da się grac 20 fps

^ up.20 fps i napisane " da się grac" ?! gościu na 20 fps to gra w tetrisa nie ma sensu.

Co do tematu. BF3 zapomnij. Smite minimalne może.

Podaj w jakiego rodzaju gry chciałbyś pograć to coś się wymyśli.

Podaj jakie mobo ( płyta główna ) to może spróbujemy za jakąś w miarę niską cenę wykombinować kartę graf.

a wiec tak , nakombinowalem w laptopie i wylaczylem karte Radeona w biosie i jade na samej karcie zintegrowanej Intel 3000 .

Do grania naprawde nie polecam , chociaz taki MOST WANTED z 2005 smiga fajnie to mozna smialo robic jajko sadzone na laptopie , nie wspomne juz o jakims NFS Shift , ktory co prawda smiga ale na low detalach klatuje okrutnie i smialo mozna juz jajecznice robic na lapku xD

Napewno ladnie beda smigac wszystkie 2d , jakies side scrollery itp. mniej wymagajace gry

^ up.20 fps i napisane " da się grac" ?! gościu na 20 fps to gra w tetrisa nie ma sensu.Co do tematu. BF3 zapomnij. Smite minimalne może.Podaj w jakiego rodzaju gry chciałbyś pograć to coś się wymyśli.Podaj jakie mobo ( płyta główna ) to może spróbujemy za jakąś w miarę niską cenę wykombinować kartę graf.

ja mam czasami 12fps ale i tak się gra dobrze

Zalezy co dla kogo znaczy płynność rozgrywki. Jak dla mnie minimalne kl/s nie moga spaść ponizej 30.

a wiec tak , nakombinowalem w laptopie i wylaczylem karte Radeona w biosie i jade na samej karcie zintegrowanej Intel 3000 .Do grania naprawde nie polecam , chociaz taki MOST WANTED z 2005 smiga fajnie to mozna smialo robic jajko sadzone na laptopie , nie wspomne juz o jakims NFS Shift , ktory co prawda smiga ale na low detalach klatuje okrutnie i smialo mozna juz jajecznice robic na lapku xDNapewno ladnie beda smigac wszystkie 2d , jakies side scrollery itp. mniej wymagajace gry

Jak sama nazwa wskazuje Intel 3000 a 4400 to jednak już kilka lat do przodu.

Mi działa LOL na podobnym kompie do twojego i nie jst żle ustawienia na niskie i da się grac 20 fps

Mówiąc podobny masz na myśli jakie bebechy konkretnie ?

Z samym BF może być problem, ale taki lol, smite, czy większość MMO powinno w miarę przyzwoicie hulać. ; ) Oczywiście przy słabej grafice i rozdzielczości, ale chyba niczego więcej po zintegrowanej grafice się nie spodziewasz~ Jeżeli nie jesteś wymagającym graczem i będzie to tylko dodatek, to bierz śmiało, nie powinieneś się zawieść.

Między 3000, a 4400 zintegrowaną jest duża różnica, więc~ Ogólnie to ktoś Ci podesłał link do fajnej strony, gdzie możesz przejrzeć mniej więcej ile FPS osiąga ta grafika w przeróżnych grach. Tzn http://www.notebookc...00.91984.0.html

@edit

Takie coś nie działa, podaj specyfikacje i dopiero pisz jak działa, a nie kuzyn/brat kolegi ze strony ojca.. D:

To tak mój kuzyn ma trochę gorszego laptopa da się grać w BF3 na medium z 40 FPS LoL bez zarzutów 60 FPS na średnich FIFA 13,14 na full detalach z 50 FPS i inne gierki spoko nawet Skyrim poszedł na low/medium z 35 FPS więc polecam a u cb będzie jeszcze lepiej ale koledzy z góry mają rację jedna z lepszych patelni do jajecznicy mogąca posłużyć nawet jako piec kaflowy ;PP (specjalnie założyłem konto, ponieważ koledzy wprowadzają ciebie w błąd że się grać nie da)

Dziękuje za uwagę cześć DOBRANOC!!!!!!!!!!!

Specyfikacja:

4GB RAM

WINDOWS 8

Intel HD graphics 4000 768MB intel core i3 2.4GHz

Dysk Twardy 400 GB (Chyba tyle)

Grzeje jak patelnia ale się nie wyłącza

(TRZEBA GRAĆ CAŁY CZAS Z PODŁĄCZONOM ŁADOWARKĄ IŻ DAJE TO OKOŁO 10FPS WIĘCEJ)

Siema, czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa grania na laptopach z zintegrowaną grafiką ? Przymierzam się do kupna laptopa z podzespołami:

Procesor Intel Core i5-4200U 2x1.60-2.60 GHz 3MB L2 Cache

8 GB pamięci operacyjnej DDR3

Karta graficzna Intel HD Graphics 4400

konkretnie ten laptop http://allegro.pl/dotyk-toshiba-p55-i5-4200-8gb-750gb-fhd-bt-widi-w8-i3668196246.html?

Doskonale zdaje sobie sprawę że to nie jest laptop do gier i nie do tego ma służyć w większości ale chciał bym by ktoś mi powiedział na co mogę liczyć ze strony takiego laptopa , był bym zadowolony jak by ruszyła taka produkcja jak choćby Smite dla przykładu i może Bf3.