Gra od nowa

Witam. Kiedyś grałem przez krótki okres w WoW-a niecałe 2 miesiące, w związku z promocją na Czarny Piątek zamierzam wrócić do gry od nowa nowym kontem i na nowym serwerze, w związku z tym mam kilka pytań.
Jaki serwer polecacie angielski znam w stopniu komunikatywnym więc nie mam ciśnienia żeby grać na tak zwanym polskim serwerze o ile taki jest, kiedyś grałem rougem i teraz też zamierzam czy dużo się w tej postaci pozmieniało? I ostatnie pytanie czy jest sens robić wszystkie instancje od początku czy lepiej od razu bić maks lvl i dokupić dodatek i dopiero wtedy się skupić na instancjach itp.

Ja zaczynam sobie od nowa na Defias :) wiec jak chcesz to zapraszam

Realmy/serwery które polecam:

-Defias Brotherhood (odpowiada mi ilość graczy oraz można grać ze streamerami; nexos, m4sha, flamy...)

-Burning Legion (nazywany "Burning Cebula" dużo polaków :D )

-Outland (jeśli lubisz spotykać wielu graczy na swojej drodze levelowania ;) )

Rouge, a zwłaszcza specka outlaw (taki pirat z harpunem i pistoletami :) ) jest naprawdę dynamiczną i fajną pod względem rozgrywki. Polecam zapoznać się z materiałami Nexos'a na YouTube, który gra aktualnie "rogalem".

Według mnie możesz levelować robiąc questy, a jednocześnie być zapisanym na dungeony. Znajduje ci grupę -> robisz dungeona -> kończysz dungeona, zapisujesz się na kolejnego -> w czasie kiedy ci go wyszukuje dalej robisz questy. To szybki i przyjemny sposób levelowania :) .

Pozdrawiam!

Dzięki wielkie za porady chyba wybiorę Defias Brotherhood, a z materiałami się zapoznam zwłaszcza że jak grałem DPS w mmo to zawsze rogalem także dobre info jak dobrze prowadzić postać się przyda.

Witam. Kiedyś grałem przez krótki okres w WoW-a niecałe 2 miesiące, w związku z promocją na Czarny Piątek zamierzam wrócić do gry od nowa nowym kontem i na nowym serwerze, w związku z tym mam kilka pytań.
Jaki serwer polecacie angielski znam w stopniu komunikatywnym więc nie mam ciśnienia żeby grać na tak zwanym polskim serwerze o ile taki jest, kiedyś grałem rougem i teraz też zamierzam czy dużo się w tej postaci pozmieniało? I ostatnie pytanie czy jest sens robić wszystkie instancje od początku czy lepiej od razu bić maks lvl i dokupić dodatek i dopiero wtedy się skupić na instancjach itp.