Gra planszowa za ok. 100zl

Cześć.

Mam małe zapytanie odnośnie gry planszowej.

Chciałbym kupić grę za ok.100zl (tańszą jak najbardziej), taką która nie znudzi mi się po rozegraniu kilkudziesięciu partyjek. (wiem, że każdy ma inne gusta, ale liczę, że trochę mnie nakierujecie :))

Także pytanie do was, jaką "planszówkę" polecilibyście mi ?

Szukałem trochę na temat takowej i ludzie rekomendują gry podane niżej (które ponoć ich zdaniem się nie nudzą):

Race for the galaxy

Neuroshima Hex 3.0

Cytadela

Proszę o podawanie również swoich rekomendacji :)

szachy

Słyszałem że ludzie chwalą Talisman magia i miecz czy jakoś tak.

Nie ma planszówki, która się nie nudzi. Podaj może czego oczekujesz od gry, to będzie łatwo cos doradzić, bo jest ich od groma, a Ty tylko podałeś cenę.

Polecam... Dixit. Gra jest nie tyle planszówką, co grą w wymyślanie i zgadywanie skojarzeń z obrazkami na kartach. I to jest jej największy atut, bo w każdej partii skojarzenia są inne, a co za tym idzie, każda rozgrywka toczy się inaczej.

Neuroshima jest niezła, tylko trzeba jej poświęcić trochę czasu, żeby w pełni się odnaleźć. Do tego polecam zakupić dodatki w postaci dodatkowych armii (a te nie są zbyt drogie, ok. 20 zł za jeden, a nie trzeba przecież kupować wszystkich naraz)

Przyjemnie też gra się w Catan.

@umbra jeśli chodzi o to czego oczekuje od gry to zbyt wygórowanych wymagań nie mam.

Ważne jest dla mnie tylko to, żeby gra nie była "zbyt towarzyska", jak np. jest Dixit :P

Eurobiznes, Monopoly

@FlashGordon raczej nie, wole coś nowego :P

Na tym forum nie znajdziesz takich informacji xd, ja od siebie polecam wygooglanie forum gier planszowych http://www.gry-planszowe.pl/forum/. Naprawdę fachowa opinia, mili ludzie. Pomogli mi znaleźć odpowiednie gry planszowe. Polecam

Oki poszukam. Dziekuje :)

Ja jestem w stanie polecić 2 gry w które ostatnio niezdrowo często grywam. Talizman Magia i Miecz oraz Gra o Tron 2 Edycja. Obie gry niestety kosztują więcej niż 100 zł ale warto dozbierać bo są znakomite. W Talizman spokojnie można grać w mniejszą ilość osób, a Grę o Tron polecam jeżeli masz minimum 4 osoby do zabawy. Obie te planszówki nie nudzą się zbyt szybko i mogą wywołać wiele emocji. Talizman ma też ten plus, chociaż może i minus, że wydane zostało sporo dodatków do niego. Jak znudzi ci się jakiś scenariusz, to możesz zawsze dokupić dodatek zmieniający nieco planszę i zabawa jest nieco świeższa. :)

http://boardgamegeek.com/browse/boardgame Toplista gier planszowych. Szukaj i patrz co Ci odpowiada. Bo cały czas nie określiłeś się co by Ci odpowiadało. Jak napiszesz podobny temat na forum gier planszowych, to oni też cudów nie zdziałają.

Oki, także dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

Chyba zdecyduje się na RFTG, gdyż słyszałem o niej same pozytywne opinie :)

Temat do zamknięcia.

Cześć.

Mam małe zapytanie odnośnie gry planszowej.

Chciałbym kupić grę za ok.100zl (tańszą jak najbardziej), taką która nie znudzi mi się po rozegraniu kilkudziesięciu partyjek. (wiem, że każdy ma inne gusta, ale liczę, że trochę mnie nakierujecie :))

Także pytanie do was, jaką "planszówkę" polecilibyście mi ?

Szukałem trochę na temat takowej i ludzie rekomendują gry podane niżej (które ponoć ich zdaniem się nie nudzą):

Race for the galaxy

Neuroshima Hex 3.0

Cytadela

Proszę o podawanie również swoich rekomendacji :)