Gra Planszowa

Cześć

Ostatnio szukam jakiejś gry planszowo-karcianej do pogrania ze znajomymi. Ograliśmy już World Of Warcraft The Board Game i szukamy czegoś podobnego. Mam nadzieję, że pomożecie in podsuniecie jakąś grę.

Wymagania:

-Musi być w uniwersum fantasy (żadne steampunki i tym podobne)

-Najlepiej żeby zawierała fabułę

-Coś wciągającego

Z góry dziękuje

Ja grałem tylko w Talizmana ale polecam. startówka kosztuje ok 150 zł, ale za wszystkie dodatki trzeba zapłacić około 1000zł niestety. Podobno jest też nowa gra planszowa Heroes Might Magic ale nie sprawdzałem jeszcze :)

Runebound jest dosyć sympatyczny i spełnia wymagania - biegacie bohaterami po kraine fantasy, kupujecie itemy, walczycie i zabijacie smoki - do tego jest sporo dodatków które znacznie wydłużają czas gry.

Ew, tak jak kolega wyżej, z tym że na allegro można znaleźć starsze edycji Talizmanu/Magii i Miecza

@up

Dzięki, gry wyglądają dość sympatycznie, ale jeszcze czekam na propozycję ;)

Polecam:

Warhammer: Inwazja

Władca pierścieni gra karciana (taki coop od 1-2(!) graczy)

Descent 2 edycja może być dla Was ok ;)

Jeśli jesteście troche byci z planszówkami to polecam "Mage Knight".. W niskiej cenie i dla mniej doświadczonych to "Dungeoneer" ( tylko na aukcjach), "Dragons Ordeal" czyli Talisman na sterydach. Napisz jaką kwote jestes w stanie wydać, to znacznie uprości sprawe .

Cześć

Ostatnio szukam jakiejś gry planszowo-karcianej do pogrania ze znajomymi. Ograliśmy już World Of Warcraft The Board Game i szukamy czegoś podobnego. Mam nadzieję, że pomożecie in podsuniecie jakąś grę.

Wymagania:

-Musi być w uniwersum fantasy (żadne steampunki i tym podobne)

-Najlepiej żeby zawierała fabułę

-Coś wciągającego

Z góry dziękuje